Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Elhúzódhat a nyomozás a lezuhant vadászgép ügyében

Várhatóan újabb két hónappal meghosszabbítja a nyomozást a júniusban Fehérgyarmat közelében lezuhant vadászgép ügyében a Debreceni Katonai Ügyészség.
A csúszás oka, hogy csak mostanra sikerült független igazságügyi műszaki szakértőket találni, akik még csak a héten tudták elkezdeni a munkát -t ájékoztatta a Független Hírügynökséget Mózes Zoltán, a Debreceni Katonai Ügyészség vezetője.

Az ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indított nyomozást a baleset után, mert a pilóták eltértek a kiadott feladattól és szabálytalan manővereket hajtottak végre.

Az L39-es Albatrosz június 20-án zuhant le Fehérgyarmatnál. A benne ülő 42 éves alezredes és a 31 éves főhadnagy katapultálni próbált, de sikertelenül, mindketten meghaltak.

A Független Hírügynökségnek egy szemtanú baleset után azt mondta, hogy a gép 200-300 méter magasan megfordult, orral lefelé zuhanni kezdett, végül becsapódott, és lángolva több száz métert csúszott a régi reptér területén.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter újságíróknak már közvetlenül a tragédia után a helyszínen azt mondta, hogy a pilóták gyakorlatozás közben valószínűleg eltértek a kiszabott feladattól, és olyan manővereket hajtottak végre, amelyeket nem terveztek előre.

Eredetileg a kiképzési feladat úgy szólt, hogy a növendék pilóta 200 méter magasan manőver nélkül egy sima repülést hajtson végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főleg az illemhelyek tisztaságával van gond a Balatonon

A fürdőzők többsége átlagosan négyesnél jobb osztályzatot ad a balatoni strandok szolgáltatásaira.… Tovább olvasom