Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Elindult az Élet Menete Budapesten

Több tízezer ember, köztük vezető szocialista politikusok és közéleti személyiségek részvételével, a sófár jelére indult el vasárnap délután a fővárosi újpesti rakparttól az Élet Menete felvonulás, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek.
Az idei Élet Menete felvonulás a XIII. kerületi Szent István parktól indult és a Vizafogó emlékműhöz tart. Az Újpesti rakpartot a Szent István parktól a Dráva utcáig teljes szélességben megtöltötte a tömeg.

A 18. alkalommal szervezett felvonulás elején, egy kifeszített molinó mögött halad többek között Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Lévai Katalin volt európai parlamenti képviselő, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a családjával, Iványi Gábor lelkész, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis amerikai nagykövet, valamint több ismert közéleti személyiség.

Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes a rendőrség által jelentős erőkkel biztosított menet indulása előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: közös felelősségünk, hogy szűnjön meg a kettős beszéd, amely megkülönbözteti az embereket, nem hagyhatjuk, hogy bárkinek is félnie kelljen nemzetisége vagy felekezeti hovatartozása miatt.

A szocialista politikus azt mondta: a jövőben minden tisztességes magyar politikus meg fogja akadályozni az erőszakot, a kirekesztést, és közösen lépnek fel a diszkrimináció ellen, és ezt várják el a következő kormánytól is.

Utalt arra, hogy 136 évvel ezelőtt egyesült Pest és Buda, azóta a két városrész egységes. Mint mondta, az állam feladata az egységesítés, mert ha ez nem történik meg, akkor a vészkorszakhoz hasonló időszak ismétlődhet meg az országban. Horváth Csaba azt mondta, a parlamenten belül és kívül is meg kell tartani az egységet, akár ellenzéki, akár kormányzó pártként.

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere azt mondta: el kell utasítanunk az erőszakot, erős nemzetre, gazdaságra, családra és kormányra van szükség, de hangsúlyozta, emellett nemcsak erőre, hanem a józan észre is nagy szükség van.

"Állítsuk vissza a józan ész tekintélyét, hogy ordas eszmék ne veszélyeztessék nemzetünket" - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: nemcsak a saját, hanem a nemzet történetét is közösen írja minden ember.

Rogán Antal az országgyűlési választások első fordulójának eredményére utalva úgy fogalmazott: példátlan esélyt kapott Magyarország, hogy olyan nemzeti egység jöjjön létre, amelyre két évtizede nem volt példa.

A minden évben megszervezett Élet menetére utalva a fideszes politikus azt mondta: ennek a rendezvénynek nem a halálról, hanem az életről kell szólnia, arról, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a vészkorszakhoz hasonló dolog soha ne történjen meg újból.

Olvasóink írták

 • 7. szilléri 2010. április 19. 21:20
  „Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház elnökét támadta a budapesti amerikai nagykövet kinevezése kapcsán a The Washington Times című napilap hétfőn. Eleni Tsakopoulos-Kounalakis apja és a házelnök férje közös cégben tett szert nagy haszonra korábban.
  Az újság szerint Pelosinak tájékoztatnia kellett volna arról, hogy férjének, Paul Pelosi kaliforniai befektetési bankárnak több mint egymillió dollár haszna származott a nagykövet apjához, Angelo Tsakopouloshoz fűződő csaknem 20 éves üzleti kapcsolatából. A lap címoldalas cikkében arról írt: a novemberi szenátusi meghallgatáson Pelosi ,,ódákat zengett" a nagykövetjelöltről, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis kaliforniai üzletasszonyról, akit régi barátjának és a Demokrata Párt nagylelkű adományozójának nevezett.

  Szó, szó ???????????????++++++++++++++++++”
 • 6. szilléri 2010. április 19. 21:17
  „Lóvé ? Lóvári ?”
 • 5. Falcao 2010. április 19. 12:58
  „Vonulgassanak tel-avivban.”
 • 4. dodó 2010. április 18. 22:08
  „Követelünk még több holokausztmegemlékezést, még több botlókövet, még több Igazak Fala emlékművet, még több Világ Igaza kitüntetést, még több Élet Menetét! Mert az emberiség nem beszélhet a jeruzsálemi falról, kvázi koncentrációs táborokról, éhező, szomjazó gyerekekről, az orvosi ellátás hiányáról, otthonok lerombolásáról, fehérfoszforos bombákról, és egyéb koholt emberiség ellenes bűncselekményekről! Nem, amíg nem voltak képesek szembenézni a múlttal!”
 • 3. bespin 2010. április 18. 21:15
  „.. Szabad országban, szabad emberként az vagyok, ami akarok lenni. A portálok azt írnak , amit akarnak, én azt mondom, ami nekem jól esik. Ha nem tetszik, nem kattintok oda, elkapcsolom a TV-t, nem keresem a nekem nem tetsző, számomra irritáló híreket. ......és akkor nem őrülök bele a "szemétnácirasszistaantiszemita" mondatokba.
  Vagy mégsem így van erre, mifelénk?”
 • 2. antikos 2010. április 18. 20:30
  „...”
 • 1. bespin 2010. április 18. 20:11
  „<moderálva>
  Egyébként bukott pártok, bukott emberei vonulgatnak, mint a politikai elit képviselői. Mentek volna inkább Krakkóba.
  Több tízezer ember az Élet menetén? Szeretnék, ha annyi lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten meghaltak a tragikus balesetben

Két ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek Dombóváron, miután egy motorkerékpár személygépkocsival ütközött. Tovább olvasom