Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Elírták Székely kegyelmi kérvényét: emberölés került bele

Elírta a Fővárosi Bíróság bírája a vesztegetésért hat évre elítélt egykori kisgazda képviselő, Székely Zoltán kegyelmi kérvényét. Az iratban ezért Székely neve mellett vesztegetés helyett emberölés szerepel - írja a Népszabadság.
A kegyelmi kérvény elbírálásához szükséges kísérőlevelet a móri mészárlás ügyében is eljáró Varga Zoltán bíró írta alá.

A kegyelmi kérvényt egyébként már egy éve elutasította a köztársasági elnök. A volt képviselő ügyvédje okirat-hamisítás miatt feljelentést tett. Kende Péter ügyvéd szerint, ha a bíróság a kísérőlevélben hibázhatott, akkor az ítélkezéskor is történhettek hibák. Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke a lapnak azt mondta, hogy sajnálatos elírás történt, de ez a kegyelmi kérvény sorsát nem befolyásolta, mert az államfő nem a kísérőlevél, hanem a periratok alapján dönt.

Olvasóink írták

 • 7. patron 2008. június 05. 14:21
  „Magyarországon jogszolgáltatás van. Nem igazságszolgáltatás.

  A bírók, rendőrök, ügyészek 85%-a korrupt. A parlament pedig ennelk a rendszernek a fenntartója.

  Mindössze ennyi van.”
 • 6. 4 2008. június 05. 07:00
  „T. Cseter úr! Magyarországon van igazságszolgáltatás, csak az a baj, hogy az nem a sértettet védi, hanem az elkövetőt”
 • 5. Cseter János 2008. június 03. 16:55
  „Kedves olvasótársaim! Jokey kiváncsiságát hamar ki tudom elégiteni a közelmúltban történt esettel! Úgyan is a bünüldözés megtagadta a bűn feltárást és a munkaűgyi birósághoz irányította a hibatali visszaélők által meglopott pácienset! Ott helyreállították a sérelmet, de a hibatli visszaélők jogásza megfellebbezte és a megyei bíróság helyben hagyta a közokítat hamísitás és a hibatali visszáélésekre alapozott lopás sorozatot! Így kerűlt az úgy a Bp.-i bíróság ra ,ahol a bünügy büntethetősége közben elévült így a Bp-i bíróság a meglopott áldozatot vágta meg a többszázezres perkültségre, sőt még a tolvajok ügyvédje díját is a meglopott páciensükkel fizettette meg!
  Természetesen a tábla és a LB, elutasította a törvénységi óvást, mert nem volt ütgyvéd, aki ezt az ütgyet vállata volna e bíróságok előtt! Igy maradt a páciens réóta meglopott , sőt a következő években is lophatják nyugdotan, hisz ez Magyarország ,ahol még nincs igazságszolgáltatás!”
 • 4. 4 2008. június 03. 14:06
  „Nos hát kérem, ígylehet / kell/ egy büncselekményböl tiszta lappal távozni, és már nem is kell a börtönben rostokolni.”
 • 3. miracle 2008. június 03. 13:54
  „Az a sajnálatos elírás az kb úgy történt, hogy Word-sablon megnyit, név, dátum csere, az emberölés szó átcserélése az aktuálisra meg elfelejtődött, mentés másként, print.”
 • 2. Jockey 2008. június 03. 09:38
  „Kíváncsi vagyok, ha a bíró úrnak az éves jövedelmét mondjuk két nullával "elírnák", mit szólna hozzá? Igaz ugyan, hogy az iratot biztosan nem ő készítette- annál sokkal nagyobb ember - de az ő neve és aláírása szerepel rajta, tehát legalább illett volna elolvasni. Bár, ha figyelembe vesszük, hogy a móri ügyben is milyen megalapozott ítéletet hozott, ez a mostani tévedés nem is olyan nagy. Csak nehogy legközelebb a sértettet ítélje el, mert szórakozottságában összekeveri a vádlottal. No de sebaj! Az hibázik, aki dolgozik. Ha az egész ország ilyen, miért pont a bíróság lenne más?”
 • 1. Cseter János 2008. június 03. 07:25
  „A törvény az törvény! Persze, aki dolgozik az néha selejtet is gyárt!A pék, a cukrász legfejebb megeszi, De egy bíró selejt munkálya után semmiféle felelősségel nem tartozik ebben a rendszerben! Sőt a legtöbb esetben ki sem derűlhet a "Talár becsülete" megvédése miatt!
  A pitiáner zsebesek miatt fél városokat bekameráznak a "hatóságaink" de, ha a hivatali visszaélések kerülnek a látókörükbe akkor szinte autómatikusan megtagadják a munkát! Eiütik azzal, hogy nincs büncselemény noha kézzel is fogható írások bizonyítékok állnak rendelkezésre! A Székely űgy szerintem egy kirakat per és a többi bűn ről való elterelés! Persze ez csak az én véleményem. A sajnálatos elírás ez esetben csak egy a többi felelőtlen ügykezeléshez képest!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kokainbandát fogtak Baranyában

Kokainbandát fogtak hétfő délután a rendőrök Baranya megyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Baranya… Tovább olvasom