Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Elítélték a nőket fogvatartó szegedi férfit

Két nőt is megvert, egyiküket fogva is tartotta, előzetes letartoztatása során pedig zárkatársát bántalmazta az a férfi, akit jogerősen négy év két hónap fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla.
Az ítélet szerint a szegedi Rácz János a börtönben ismerkedett meg egy elítélttársa leánytestvérével, aki megtetszett neki. Szabadulását követően a lány nem akart szorosabb kapcsolatba kerülni a vádlottal, közeledését visszautasította. Ezt a férfi nehezen tudta elviselni, s 2003. november 26-án előzetes szóváltást követően az utcán megverte a lányt, majd tettét másnap megismételte.

A vádlott egy másik lánnyal is összeismerkedett, aki már tudott a korábbi incidensről, ezért, amikor a férfi vele is szorosabb kapcsolat kialakítására törekedett, a sértett elutasította a közeledését, mire ő súlyos veréssel fenyegette meg. Néhány nappal később a férfi három társával megjelent a lány albérletében, ahol ismét azzal fenyegette, ha nem költözik hozzá, eltöri a gerincét.

Ettől félve a lány összecsomagolt és elment a vádlott és barátai által lakott lakásba. A férfi fehérneműre vetkőztette, s nem akarta a lányt kiengedni az ingatlanból, egy albérlő társával bezáratta a lakásba. A lány hajnalban tudott mobilon segítséget kérni barátnőitől, akik értesítették a rendőrséget, a sértett így szabadult ki fogságából. Az üggyel összefüggésben Rácz János 2003 decemberétől előzetes letartóztatásban volt. A börtönben egy zárkatársát többször bántalmazta, s két fogát is kitörte.

A bíróság folytatólagosan elkövetett garázdaság vétségében, személyi szabadság megsértésének és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt 4 év 2 hónap fegyházra ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom