Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Elítélték a tizenéves balatonlellei fiú zsarolóit

A 18 éves balatonboglári fiatalember egy év alatt több millió forintot zsarolt ki egy tizenéves balatonlellei fiútól.
Három év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn nem jogerősen azt a 18 éves balatonboglári fiatalembert, aki egy év alatt több millió forintot zsarolt ki egy tizenéves balatonlellei fiútól; 28 éves társát jogerősen másfél év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtották.

A bíróság a vádlottakat 7,3 millió forint visszafizetésére is kötelezte, ebből 1,3 millió forintot a zsarolás bűnsegédletéért és magánokirat-hamisításért elítélt másodrendű vádlottnak kell visszafizetnie.

Bogár Gergely elsőrendű és a Pap Lajos másodrendű vádlott 2009 májusától a múlt év áprilisáig zsarolta az elsőrendű vádlottnál egy évvel fiatalabb fiút, aki vendéglátós szülei üzletének a kasszájából vett el alkalmanként százezer és egymillió forint közötti összegeket.

A fiú először azért fizetett, mert az akkor még fiatalkorú, az átlagosnál jobb életszínvonalon élő Bogár Gergely megfenyegette, hogy feljelenti az internetről illegálisan letöltött filmek miatt. Később a vádlott különböző ürügyekkel egyre erőszakosabban követelt pénzt, a fiú és családja életét is fenyegetve. Több ilyen találkozón részt vett a másodrendű vádlott is. Amikor a fiú szülei tudomás szereztek a zsarolásról, feljelentést tettek.

Az ügyész és a sértettek jogi képviselője mindkét vádlott esetében tudomásul vette az ítéletet.

Az elsőrendű vádlott és védője felmentésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság - helyt adva a védő indítványának - megszüntette a 14 hónapja előzetes letartóztatásban lévő Bogár Gergely fogva tartását, egyúttal a Somogy Megyei Bíróság jogerős ítéletéig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, amely így ez esetben jogerőssé vált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt villamospótló buszok járnak

Baleset miatt az 59-es és a 61-es villamosok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat hétfő… Tovább olvasom