Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Elkészült a jelentés a kormányzati negyedről

A dokumentumot a Pénzügyminisztérium hamarosan a kormány elé terjeszti - tájékoztatott a tárca szerdai közleményében.
Elkészült a jelentés a Kormányzati Negyed beruházásról. A Fidesz szerdán ugyanakkor bejelentette, hogy országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását javasolja a meg nem valósult beruházással kapcsolatban.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. határidőre, június 30-ra elkészítette beszámolóját a Kormányzati Negyed projekt előkészítő feladatainak lezárására és ráfordításainak elszámolásáról.

A beszámoló pontosan részletezi azokat a költségeket, amelyek az átmenetileg felfüggesztett beruházás előkészítése során felmerültek. A tárca úgy véli, hogy az eddig elköltött kiadások a projekt folytatásáról szóló döntés esetén megtérülnek. A kormány továbbra is kitart ugyanis amellett, hogy a költségvetés szempontjából takarékos megoldás egy kormányzati negyed megvalósítása.

A pénzügyi tárca közlése szerint a beszámolót, annak számszerű megállapításait tartalmazó kormány előterjesztést a Pénzügyminisztérium napokon belül véglegesíti.

A Fidesz ugyanakkor szerdán bejelentette, hogy országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását javasolja a meg nem valósult kormányzati negyed beruházással kapcsolatban. Az ellenzéki párt azért tett javaslatot a vizsgálóbizottság felállítására, mert szerintük az embereknek joguk van tudni a kormányzati negyed beruházásra fordított közpénzek sorsáról, ezzel ugyanis, bár országgyűlési határozati javaslat kötelezi, nem számolt el a kormány a június 30-i határidőig. A vizsgálóbizottság létrehozásáról az őszi ülésszakban dönthet az Országgyűlés.

Olvasóink írták

  • 1. rvil 2008. július 10. 06:46
    „És mégis mennyi amit erre fordítottak????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebbet vásárolunk

Az ország gazdasági helyzetét rövid- és középtávon is pozitívabbnak ítéli a többség. A… Tovább olvasom