Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdi rendezni tartozásait a MÁV Biztosító

Hamarosan a pénzükhöz juthatnak azok az autószervizek, akiknek már hónapok óta nem fizetett a javítások után a MÁV Biztosító.
Az egyesülethez kirendelt felügyeleti biztosok megkezdték a számlák átvizsgálását, és bár összesítéssel még nem végeztek, már most látszik, a biztosítónak elegendő összeg áll rendelkezésére, hogy rendezze tartozásait - mondta a Népszabadságnak Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője. A biztosok kirendelése óta a MÁV Biztosítónál is alkalmazzák a PSZÁF kárrendezésről kiadott 2006-os ajánlását, amely lényegesen gyorsabb ügymenetet eredményez. A biztosító eddigi kárrendezési gyakorlatával kapcsolatban korábban sok panasz érkezett. A szervizek például nem szívesen javítottak olyan autót, amelyet a MÁV Biztosító ügyfele tört össze, mivel az ügyintézés lassan ment, a kifizetésre pedig sokat kellett várni - olvasható a lapban.Mint ismert Kiss Bálintot, a MÁV Biztosító Egyesület elnök-vezérigazgatóját április 11-én vették őrizetbe.

A Vám- és Pénzügyőrség pénzmosás és sikkasztás miatt indított eljárást, az ügynek 6 gyanúsítottja van. Az elnök-vezérigazgatón kívül három másik ember került előzetesbe, két másik gyanúsított pedig házi őrizetbe. A gyanú szerint a biztosítónál több különböző úton végrehajtott átutalással csaknem 1 milliárd forintot vontak ki a gyanúsítottak közreműködésével a biztosító egyesületből magán bankszámlákra. A pénz egy részét saját céljaikra fel is használták. A bankszámlákat időközben soron kívül zárolták. A biztosítónál a vámnyomozóktól kapott információk alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is vizsgálatot rendelt el és három felügyeleti biztost is kiküldtek a céghez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami bevételkiesés a hamis termékek miatt

Felmérések szerint a dohánytermékek ötöde, az illatszerek fele, a hanghordozók hetven százaléka… Tovább olvasom