Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

''Elkúrtuk''-jubileum, tüntetésekkel

Gyurcsány Ferenc ominózus öszödi beszédének egyéves évfordulóján számos civil szervezet, párt, illetve magánszemély jelentette be tüntetését a rendőrségen. A fővároson kívül számos helyen vidéken is lesz demonstráció.

Szombaton a Magyarok Világszövetsége tart egésznapos rendezvényt a Szabadság téren. Reggel nyolctól délután egyig az Élőlánc Magyarországért Párt tüntet a Moszkva téren, majd kettő órától a Blaha Lujza téren. Délután öt órától a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 demonstrál a Kossuth téren. Egésznapos tüntetést tart az EDDSZ - Ország kórterme címmel a Nádor utcánál. Számos magánszemély a Moszkva térre, a Blaha Lujza térre, a Deák térhez, a Nyugati térhez jelentett be demonstrációt amelynek tartalmáról bővebb információt nem adott ki a rendőrség.

A BRFK tájékoztatása szerint országszerte Baranya, Békés, Borsod, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Somogy, Szabolcs, Vas, Veszprém illetve Zala megyében tartanak tüntetéseket.

Mint ismert, pontosan egy évvel ezelőtt, május 26-án hangzott el Balatonőszödön Gyurcsány Ferenc hírhedt „elkúrtuk"-beszéde. A nyilvánosság ugyan csak szeptemberben ismerhette meg az ott elhangzottakat, azonban a gyurcsányi lebukás alapjaiban változtatta meg Magyarországot. Tüntetések, rendőri erőszak, Gyurcsány-csomagok, egymásnak feszülő politikai oldalak és mély morális válság lett a hazugság következménye.

IDÉZET A KORMÁNYFŐ BESZÉDÉBŐL

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél–két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (…) Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este."

(mno.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

420 ezer gyermek él a szegénységi küszöb alatt

Magyarországon körülbelül 420 ezer gyermek él a szegénységi küszöb alatt, mintegy 700 általános… Tovább olvasom