Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Ellátási zavarokhoz vezethet az új gyógyszertörvény

Hétfő óta kevesebbet kell fizetni 460 gyógyszerért, de lehet, hogy a következő hónapokban időnként nehéz lesz hozzájutni bizonyos készítményekhez.
A gyógyszertörvény kizárólag a gyógyszertámogatási büdzsé szerint előnyös, sem a betegek, sem a népegészségügyi célok, sem a gyártók érdekeit nem szolgálja - mondta az innovatív gyártókat tömörítő egyesület elnöke.

Az egyik gyógyszergyártó nagyvállalat vezetője szerint a hazai gyártók képtelenek tervezni a negyedévente változó referenciaváltozások miatt, ami a termelést és az egész logisztikai folyamatot bizonytalanná teszi, s ez végső soron ellátási zavarokat is okozhat.

Az OEP-nél úgy vélik, az intézkedésekkel 33 milliárd forintot lehet megtakarítani az idén - igaz, ebből nemcsak a lakosságnak, hanem a biztosítónak is lesz haszna. A nagykereskedők szerint hiányra nem kell számítani az őszi-téli szezonban, de átmeneti ellátási problémák lehetnek. Főleg azért, mert a gyakori árváltozások miatt a patikák nem tudják kiszámítani, hogy a következő hónapban mely készítmények lesznek kelendőbbek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test… Tovább olvasom