Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Ellenőrző akciót tartott a BRFK

Több száz feljelentéssel, helyszíni bírságok kiszabásával, több tucat előállítással és elfogással zárult a Budapesti Rendőr-főkapitányság januárban tartott ellenőrző akciója- tájékoztatott szombati közleményében a BRFK.
Az akcióban - melyben egyebek mellett autósokat, forgalmas csomópontokat, szórakozóhelyeket, piacokat és aluljárókat ellenőriztek - 482-en vettek részt.

Az akció ideje alatt a rendőrök 1762 embert igazoltattak, 99 esetben szabtak ki bírságot 800 ezer forint értékben, 883 esetben tettek szabálysértési feljelentést és 568 gyorshajtót fényképeztek le traffipax-szal. Ezen kívül elkaptak - több tucat előállítás és elfogás mellett- egy férfit is, aki ellen rablás miatt három körözés is hatályban volt. A közreműködő társzervek 540 esetből 358-szor tapasztaltak hiányosságot, és csaknem húsz millió forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Az akció célja elsősorban az autósok, buszsávok, forgalmas közlekedési csomópontok, piacok, aluljárok, fém-telepek és lopások, szórakozóhelyek ellenőrzése volt, emellett nagy hangsúlyt fektettek a turistákat érintő bűncselekmények megelőzésére és az illegális munkavállalók és munkáltatók ellenőrzésére is.

A rendőrök a társszervek közreműködésével januárban négy alkalommal- 14-én, 20-án, 22-én illetve január 30-án tartották a fokozott ellenőrzéseket. Az akcióban részt vett az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelet, Vám- és Pénzügyőrség, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, Fővárosi Közterület-felügyelet, Polgárőrség, Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is.

Olvasóink írták

  • 2. kobold 2009. február 08. 07:49
    „mindenki bűnös, aki tiltakozik bizonyitsa be hogy ártatlan”
  • 1. flower 2009. február 08. 07:13
    „Ja. Csoportba tömörültek, aztán ha van rajtad sapka, ha nincs, - szabályt sértesz. ( Tanusítják...)
    Így könnyű összeállítani azt a statisztikát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedélyezték a rábakeresztúri hulladékégetőt

A burgenlandi építési hatóság pénteken kiadta az engedélyt a Szentgotthárdtól és a magyar határtól… Tovább olvasom