Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ellentmondásos brit jelentések

A brit helyettes főállatorvos szerint „a leghitelesebb módon” továbbra is a magyar baromfitermék-importhoz kapcsolható a madárinfluenza nagy-britanniai megjelenése, lehetséges azonban, hogy „soha nem derül ki” a tényleges fertőzési forrás. Az aznap közzétett jelentések egyike ugyanakkor komoly higiéniai

hiányosságokat is feltárt az érintett brit üzemben. Fred Landeg helyettes főállatorvos, aki pénteki londoni sajtótájékoztatóján a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékügyi minisztérium (DEFRA) aznap kiadott új, továbbra is „köztesnek” minősített jelentését ismertette, kijelentette: az eddigi vizsgálatok alapján „nagyon valószínűtlen”, hogy a vírus vadmadarak közreműködésével került a magyar érdekeltséggel is bíró Bernard Matthews baromficég kelet-angliai telepére.

Fred Landeg helyettes főállat- orvos a két jelentés tartalmában mutatkozó ellentmondást azzal a megállapítással oldotta fel, hogy a brit szakhatóságok továbbra sem jutottak végleges következtetésre a nagy-britanniai madárinfluenza-járvány okairól, és a „minden lehetőséget felölelő” vizsgálatok folytatódnak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom