Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Ellesett mondatok

Visszatekintőnkben egy-egy mondatot csemegéztünk ki néhány figyelemre méltó nyilatkozatból.

A Pénz Beszél melléklet 2005-ben is próbálta olvasóit eligazítani a helyi gazdaság ügyeiben. Számos példaértékű vállalkozást mutattunk be, és  ár-összehasonlító írásaink, bízunk benne, a mindennapi életben is segítséget nyújtottak. Sok interjút készítettünk, sok riportot írtunk. Visszatekintőnkben egy-egy mondatot csemegéztünk ki néhány figyelemre méltó nyilatkozatból.
 
Demján Sándor befektető: – Lehet húsz évig lemaradni, harminc évig lemaradni, aztán előretörni. Szerintem a magyar társadalom kitermeli a Széchenyi-szerű, formátumú politikusokat, mert nagy politikusok kellenek, akiknél a hazaszeretet majd legyőzi a hatalom szeretetét.
Orsós Gábor szállodaigazgató Ausztriában: – A régen csórónak számító magyar, aki otthon főzött, nem vásárolt, csak síelt egy kicsit, vagy sétált a hegyekben hazai konzervet majszolva, most már jó piacnak számít. Egyre jobban kinyílik az olló, azok is jönnek, akiknek igényük van és pénzük is a szolgáltatásokhoz.

Somlyai Dóra kommunikációs igazgató: – A Pannon GSM  fennállásának első percétől fogva folyamatos és elkötelezett támogatója a honi kultúrának. Mecénási szerepkörébe beleférnek a sportos rendezvények is. A nemzeti színekben játszó kézilabdás lányok, a jégkorongozók, sőt, a Párizs–Dakaron száguldó Szalay-team is.

Dr. Szilágyi György, a győri dolgozók gimnáziumának igazgatója: – A levelező a népszerűbb forma. Egy kicsit hasonlít a távoktatáshoz, hiszen a heti két alkalommal megtartott foglalkozásokra nem kötelező a diákoknak bejárni. Így azok is tudják vállalni a tanulást, akik egyébként több műszakban dolgozva, gyermeket vállalva, egészségügyi vagy szociális gondokkal terhelten egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat.
Horváth Mónika vállalkozó: – Kitudódott, hogy a faanyagot, amelybe egyszerűen beleszerettek a Művészetek Házának tervezői és a kivitelező is, a nyertes cég nem tudja határidőre szállítani, újra nyitott lett a verseny. Gondoltam, ez egy nekem való feladat, megpróbálni a lehetetlent.

Maász Dávid, a Different ügyvezetője: – A pénz szükséges és fontos ahhoz, hogy meg tudjam adni a családomnak mindazt, amire szüksége van. De csak eszköz, és soha nem lehet cél! Nem fogom elveszíteni az arcom azért, hogy egymillióval többet keressek. A siker? Régebben nagyon fontos volt számomra, hogy szeressenek és elfogadjanak. Ma tudom, hol tartok, mit értem el. Akik számomra fontosak, azoknak nem kell már bizonyítanom...

Varga Lászlóné, az APEH megyei elnöke: – Sajnos megyénkben is előfordult, hogy egy népszerű alapítvány megszűnt és új néven működött tovább, a változás azonban több hűséges adományozóban nem tudatosult, és a megszokott adószámot írta a rendelkező nyilatkozatra, amely így érvénytelenné vált.

Sáhó László ügyvezető: – Napjainkra jó közösség, igazi csapat kovácsolódott össze az X-Rent kft.-nél. Nálunk nincs túlóra, mégis szívesen dolgoznak délután is a munkatársak, ha éppen egy fontos tender elnyeréséről van szó. Feladatokból pedig nincs hiány.
Varga Péter, a Felirat Reklám ügyvezetője: – Minden pillanatban szeretnénk megfelelni a kor kihívásainak, bizonyítani szeretnénk rugalmasságunkat. Az üzlet fontos dolog, de az talán még inkább, hogy egy projekt végén nyugtázhassuk: ezt is jól csináltuk meg. Arról nem is beszélve, milyen jó érzés mondjuk az éjszakai Győrben elsétálni egy általunk gyártott ízléses kültéri reklám mellett.

Csajbi Bernadett,  a Rába kommunikációs vezetője: – Mindig is győri cég voltunk, így számunkra természetes, hogy bizonyos határokon belül a Kisalföldnek exkluzivitást kell élveznie a mi híreink közreadásában. Már ahol ez a tőzsdei szabályok megsértése nélkül lehetséges. Nem feledhetjük, mi a város, Győr gyára vagyunk, és a Kisalföld is ennek a városnak, a régiónak szóló sajtótermék, amelyből a legtöbb itt élő ember értesül a hírekről, eseményekről.

Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetője: – Az a minőségi környezet, amit a győri ipari park nyújt, megállná a helyét a legfejlettebb országok legfejlettebb ipari területein is! Ezért úgy látom, jól érzik magukat az itteni vállalkozások, a legkisebbektől a legnagyobbakig.
Fekete Edina, Margaréta virágüzlet: – Én már a családtól azt tanultam, kedvesen, gyorsan kiszolgálni, és olcsó virágokat is tartani, hogy mindenki igényeinek meg tudjunk felelni. A családi példa fontos. Szüleimtől tanultam meg, mindenért keményen meg kell dolgozni.

Imre István, az Integrál-H vezérigazgatója: – Én nagyon haragszom a feketemunkára, a zsebbe fizetésre. Ezek a mutyizások felborítják a piaci egyensúlyt. Támogatom, hogy törvényi szigorral, ellenőrzésekkel kiirtsák a feketemunkát. A komoly megrendelők, például a németek vagy az angolok hamar kiszűrik, hogyha valami nincs rendben egy cégnél.

Vápár József, a gazdasági tárca főosztályvezetője: – A tavaly Szlovákiába áramlott külföldi tőke összességében is csak a Magyarországra érkezőnek az egyharmada volt. Az egy főre eső, beáramlott működő tőke tekintetében is elsők vagyunk a személyenkénti 4500 euróval. A kelet-közép-európai régióban Magyarország az éllovasa a befektetőkért folyó versenynek.

Horváth József, a Horváth Gumi ügyvezetője: – Titok nincs, a munkában hiszek, ami nem napi nyolc órát, hanem gyakran tizenkettőt vagy ennél is többet igényelt. Én mindig azt mondtam, nyolc órai munkával csak nyolc órai fizetést lehet keresni. Elégedett ember vagyok, mindet ugyanígy csinálnék, mint eddig. Sokat köszönhetek a gyerekeimnek és a feleségemnek.

Stádel Katalin, a téti S. K. Oltalom vezetője: – A munkával történő rehabilitáció nyilván üzleti alapon történik. Hiszen olyan cégek dolgoztatnak velünk, mint a Philips Components, a Söke Hungaria, a Massive Hungaria vagy a Losberger Délkelet-Európa. Azonban ez jóval több, mint egyszerű munkahely. Hiszünk benne, hogy türelemmel, szakmai hozzáértéssel elérhető, hogy a társadalom munkavállalásban hátrányosabb helyzetben lévő rétege is hatékonyan vegyen részt gazdasági folyamatokban.

Rigó László befektető: – Szeretnénk, ha tömegsporttá válna a tenisz. Győr és környéke olyan gazdasági és kulturális szintet ért el, ami ehhez biztos alapokat nyújt. Számtalan tehetséges fiatal teniszező azért hagyta el a várost, mert nem voltak meg a feltételek egész évben az edzéshez. Ígéretes tehetségek el is kallódtak emiatt.

Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója: – A Rába szeretne aktív tagja lenni a helyi közösségnek, de nem úgy, ahogy korábban, stadiont és színházat nem fogunk építeni, s újabb próbapályát sem. Egyre jobban bekapcsolódunk azonban Győr közéletébe, felvettük a kapcsolatot az egyetemmel, a helyi középiskolákkal, hogy az utánpótlást biztosítani tudjuk. Támogatjuk a Győri Nyár rendezvényeit és a Presztízs-díjakat is, amelyeket éppen a Kisalföld menedzsel mint főszponzor.

Kiss László, a Kisalföld Füszért vezérigazgatója: Magyarországon az ezer lakosra jutó hipermarketterület messze nem éri el Belgium, Franciaország vagy Németország szintjét. Miközben a magyar jövedelmek negyedét, ötödét jelentik az ottaniaknak. A mulltik nem úgy gondolkodnak, mint mi. Ők abból indulnak ki, hogy a jövedelmi viszonyok nivellálódnak és fokozatosan közelítenek a nyugat-európai átlaghoz. Remélem, igazuk lesz, mert akkor a nemzet is fel fog zárkózni Európa nyugati felének fejlettségi szintjéhez.

Réti Attila, a Kaiser Food tulajdonosa: – Az emberekkel annyi mindent megetetnek, a legtöbb élelmiszer tele van ízfokozókkal, állományjavítókkal, mesterséges anyagokkal. Miért fizetnének többet akkor egy garantáltan tiszta kolbászért, ha a kifliben továbbra is ott marad az „E"? Pedig előbb-utóbb el kell jönnie annak az időnek, amikor a tudatos vásárlók nemcsak az árra, hanem a beltartalmi összetevőkre is fokozottan figyelnek itt, Magyarországon is.

Bálint Péter órás: – Azt valljuk, csak egyszer jöjjön be valaki hozzánk, és vegye igénybe a szolgáltatásunkat, olyan színvonalas munkát kell nyújtanunk számára, hogy utána már csak hozzánk jöjjön. Ez örök törvény. Erre tanítottam a gyerekeimet.

Füredi Gyula, a Fiat győri márkakereskedésének ügyvezető igazgatója: – Az alku felerősödik. Nem újdonság, hiszen a vevők gyakran mondták korábban is, hogy behozzák a járműveket külföldről olcsóbban. Az árból nehéz engedni. Ez nem is jellemző, inkább a modellekhez ajándékot adnak. Egy rádiót, padlószőnyeg-garnitúrát, gumikat.

Nagy Kálmán, a Porsche Győr igazgatója: – Az autók értékesítésénél most már szinte minden márka arra törekszik, hogy hiteleket helyezzen ki. Ez nekik is, a bankoknak is megéri. Nyilván a kamatokat pedig az ügyfelek fizetik meg. Boldogan, hiszen gyorsan jutnak hozzá járművükhöz.

Jancsó Péter, a Graboplast vezérigazgatója: – Ma azt mondják a nagybefektetők, abba beletörődtek, hogy a választásokig nem fog semmi történni, hiszen nincsen olyan kormány, amely a választásokig kemény gazdasági megszorító intézkedéseket tenne, mert ez egy öngyilkosság lenne részéről. De ha a választások után azonnal nem lesznek mélyreható változások, akkor drámai helyzetet fognak a pénzügyi befektetők Magyarországon előidézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palesztin rendőrök lepték el a rafahi határátkelőt

A Gázai övezetben uralkodó állapotok, a törvényesség hiánya miatti felháborodásukban palesztin… Tovább olvasom