Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ellopott kerékpár vezetett nyomra

A rendőrség elfogta a Sopronban augusztus elejétől mintegy tucatnyi helyen történt betörés elkövetésével gyanúsítható személyeket. A két fiatal több mint egymillió forintos kárt okozott.
– A legújabb soproni betöréssorozat augusztus elején kezdődött, de a hatékony nyomozati munka alig két és fél hét alatt eredményre vezetett – összegzett Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány. – A város legkülönbözőbb vendéglátóegységeit, illetve üzleteit, vegyesboltjait látogatták meg éjszakánként hívatlan vendégek, akik főleg a szeszes italokra, a cigarettákra és a készpénzre utaztak.
Mint utóbb kiderült, a pénzt nagy előszeretettel szórták a kaszinók játékautomatáiba. Volt is miből,

az általuk okozott kár meghaladta az egymillió forintot.
– Emellett kerékpárokat is elkötöttek: megtörtént, lopott biciklivel tekertek Ágfalvára, hogy bűncselekményeket kövessenek el – folytatta a kapitány. – Egyébiránt a kerékpárlopás lett a vesztük is: az éjszakai járőrök igazoltattak egy olyan fiatalembert, akinél körözött bicikli volt. Az ezt követően elrendelt házkutatás során rendre előkerültek olyan italok és cigaretták, amelyek a bolti, illetve kocsmai betörésekből származtak. A 19 éves, alkalmi munkából élő fiatalember hét betörést már elismert, s vallott tettestársára is, egy ugyancsak 19 éves, büntetett előéletű fiúra. Pt szintén előállították a rendőrök. Nyomozóink szerint valószínűleg még további 4–5, hasonló bűncselekmény írható a rovásukra.
A rendőrségi meghallgatásokat követően, a sorozatbetöréssel gyanúsíthatók aktája mintegy két héten belül a városi ügyészségre kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC

REAC

Győr, DAC-pálya, Borsodi Liga-mérkőzés, vasárnap 17 óra. V.: Kassai (Székely,… Tovább olvasom