Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ellopták Ray Charles dalait

Ray Charles felvételeit tartalmazó stúdiószalagokat lopott a tavaly elhunyt énekes egykori hangmérnöke.
Ray Charles
Ray Charles felvételeit tartalmazó stúdiószalagokat lopott a tavaly elhunyt, s utolsó lemezéért nyolc Grammy-díjat begyűjtő énekes egykori hangmérnöke. 

A 48 éves Terry Howardot otthonában február 17-én, négy nappal a Ray Charles számára dicsőséges Grammy-gála után tartóztatták le. Azóta hivatalosan vádat is emeltek ellene sikkasztásért és lopott tárgyak birtoklásáért. A hangmérnök százezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.  

A rendőrséget a Ray Charles Enterprises egyik vezetője hívta ki, miután a múlt hónapban látogatást tett Howard otthonában, és ott több doboznyi felvételt talált Charles dalaiból, köztük számos masterszalagot. A házkutatást ezt követően rendelték el a hatóságok és ennek eredményeképpen több száz hasonló anyagot találtak. Ezek a "leletek" a Ray Charles Enterprises tulajdonát képezik. A kiadó mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy a most lefoglalt szalagokat helyezzék biztonságba és az énekes örökségéhez méltóan kezeljék.  

Terry Howard ártatlannak vallja magát és ártatlanságáról meg van győződve ügyvédje, Steve Cron is. Azt ügyvéd szerint Howard Ray   Charles hűséges társa, igaz barátja volt, és legalább 20 évig dolgozott vele együtt. Cron úgy vélekedett, hogy védencét rosszindulatú és hamis vád érte. Azt is cáfolta, hogy a hangmérnöknél masterszalagot találhattak volna. Úgy fogalmazott, hogy a hangmérnököknek szokása, hogy szalagot visznek haza, és otthon folytatják velük a munkát. 
A rendőrség ugyanakkor kitart amellett, hogy a szalagokat a Los Angeles-i RPM stúdióból lopták el. A hatóságok Howard egyik munkatársától kapott füles alapján jutottak a bűncselekmény nyomára. A rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy a hatóságok által lefoglalt dobozokban régi orsós szalagokat is találtak, amelyek a Ray Charles Entertainment vagy az RPM stúdió tulajdonát képezik. Köztük volt a Georgia on My Mind című klasszikus Charles-dal masterszalagja is. A hanganyag átnedvesedett, szennyezett dobozokból került elő. A bíróság megállapítása szerint a hanganyagot tavaly február és ez év februárja között lopták el. 

Howard egyik munkatársa volt a 2004-ben megjelent Genius Loves   Company-nak, amely most nyolc Grammy-díjat kapott, köztük az év   albumáért járó trófeát. Legalább három díjnak részese a most letartóztatott szakember is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábry Sándor show

Vissza a programhoz >> Tovább olvasom