Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Elmarad a Magosz fővárosi demonstrációja

Elmarad a Magosz mára ígért fővárosi demonstrációja. A szervezet 1000 traktort akart felvonultatni a pesti alsó rakparton és a Parlament előtt. A gazdák sem traktorral, sem anélkül nem tüntetnek Budapesten - mondta szerdán a Magosz elnöke.
Jakab István közölte: csak az alkotmánynak és a törvényeknek megfelelő rendezvényt szerveznek, így a közeljövőben nem terveznek demonstrációt. Mint mondta, komoly gondjaik vannak, ezekre akarták tüntetésekkel felhívni a figyelmet, de a következő időszakban inkább szakmai alapon vívnak csatát. Jakab István emlékezetett, hogy jogi útra terelik a Magosz traktoros tüntetésének betiltásával kapcsolatos ügyet, az Alkotmánybíróságnak ma nyújtják be kifogásaikat.

Köszönetet mondott a korábban a fővárosban tüntetni szándékozó, majd döntésüket megváltoztató gazdáknak Demszky Gábor főpolgármester a Magyar Televízió csütörtök reggeli Nap-kelte című műsorában.

"Tisztelet azoknak, akikben a józan ész döntött, és eredeti szándékukat megváltoztatták.(...) Üdvözlöm és megköszönöm a gazdák döntését" - közölte a szabaddemokrata főpolgármester, aki bölcs döntésnek nevezte, hogy a Magosz vezetősége szerdán bejelentette, mégsem jönnek Budapestre tüntetni a gazdák traktoraikkal.

Demszky Gábor a köztelevízióban hangsúlyozta: a Fővárosi Közgyűlés a gyülekezési szabadságra vonatkozó múlt heti rendeletében arra tett kísérletet, hogy biztosítsa, nehogy bárki visszaélhessen az alkotmányos, gyülekezési jogával.

A Fővárosi Közgyűlés rendeletmódosítással megszigorította a közterületek használatát. Ezentúl nemcsak kulturális, hanem politikai rendezvényeknél is a főváros szakbizottsága ad engedélyt a kapcsolódó építmények, színpad, hangosítás, kivetítő elhelyezéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukarestben túl szerénynek tartják a román biztos feladatát

A román politikusok egy részének öröme nem teljesen felhőtlen az ország leendő uniós biztosának… Tovább olvasom