Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Elmaradt tartásdíjak miatt demonstrálnak a Parlamentnél

A civil demonstráció arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi gyakorlat nem elég hatékony.
Az elmaradt gyermektartási díjak behajtásáért kampányol a Figyelj ránk! Egyesület szombat délelőtt a Parlament előtt. A civil demonstráció arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi gyakorlat nem elég hatékony, ezért szerintük egy bírókból, gyámhatósági szakemberekből és szociális munkásokból álló "díjügynökséget" kellene létrehozni, amely a szociális tárca vezetése alatt, a pártfogói felügyelet mintájára foglalkozna a nem fizetőkkel. A civilek 11-kor petíciót adnak át a Parlament civil irodája vezetőjének, amelyben összefoglalják követeléseiket. Az egyesület az ügynökségen keresztül elszámoltatná azokat is, akik munkanélküliként nem tudnak fizetni.

Rugyainé Major Éva, a szervezet elnöke azt mondta, hatósági erővel bírnák az állástalan nem fizetőket arra, hogy munkát vállaljanak, és támogassák gyermeküket. Addig, amíg fizetőképtelenek, az ügynökségen keresztül a gyámhatóság utalná a gyermektartást. Ez egyébként most is így van, de csak átmeneti időszakban, maximum 6 évig. Egy gyerekről pedig nem csak 6 évig kell gondoskodni - hangsúlyozta az egyesület elnöke. Magyarországon jelenleg az egyszülős családokban élő gyerekek 39 százaléka mély szegénységben él - mondta az elnök. A gyermektartási díj elmaradása miatt évente 15-17 ezer pert indítanak, de csak 1200-1400 ítélet születik - vagyis a jelenlegi szabályozás jogorvoslatra szorul - mondta Rugyainé Major Éva.

Olvasóink írták

 • 11. nekem három van 2008. november 10. 23:28
  „Ahány eset, annyi történet, felesleges kérdezni, hogy ki volt a hibás, egy kapcsolatot ketten lehet elszúrni...
  Én azért vagyok kétségbeesett, mert az anyagi nehézségek nyomasztanak, és ezért ingerült vagyok a gyerekekkel... Ha rendesen fizetne, nem lenne ilyen feszült az anyukájuk. Dehát éli világát, már egy hónapja nem is jön hozzájuk...
  Csak tudnám, mi az ilyen történetek vége. Marad a lakótelep, meg a szüleim támogatása és szomorúsága, az ismétlődő körök, miközben napról napra jobban ki kéne táruljon előttük a világ...”
 • 10. szalai emese 2008. szeptember 20. 05:25
  „Kedves "kupec" a házasság alatt az apáknak is rendesen kellett volna viselkedni, továbbá nem a gyerek tehet arról, ha bármelyik, vagy mindkét szülő meghülyül, vagy esetleg nem bírják tovább.
  Mindettől függetlenül a gyerektartást fizetni kell, mert a másik felet teljesen ellehetetleníti ennek hiánya. 9 éve nem kapok gyermektartást, mert a kedves férjemnek "sajnos" nincs jövedelme - mondja a bíróság, én meg dolgozom, + másod és harmadállásokból vergődöm a gyerekeimmel. Üdv. ´anya´”
 • 9. névtelen 2008. szeptember 15. 09:07
  „Igazad van rade az apáról minden bőrt lehúzni, egy életre ellehetetleníteni, a gyerektartást felvenni, közben a gyereket meg a nagyszülők nevelik. Anya meg szarik a gyerekre csak a csp-t és a gyerektartást rakja el. Nem demonstárli kéne menni, hanem dolgozni és eltartani a gyereket ha már neki ítélte a bíróság, bár akkor is csak a gyermektartás díj lebegett a szeme előtt.”
 • 8. asanyi 2008. szeptember 14. 14:11
  „Bibika!
  Azt te sem gondolod ugye komolyan, hogy: "elején megnézni,hogy kinek-mikor-hova szülünk gyereket". Ajánlom neked, hogy majd nagyon figyelj oda, amikor választanod kell! Amikor pedig "bezavar egy-egy szerető", akkor már biztos lehetsz benne, hogy nem lehet "normális ember módjára intézni a dolgokat". És akkor vissza is kanyarodhatunk első mondatodhoz: kinek-mikor-hova szülünk gyereket? Ha lesz az évek során szerető, akkor anno jól választottunk, hogy kinek-mikor-hova szültünk?”
 • 7. Bananas 2008. szeptember 13. 22:38
  „Egy banánköztársaságban minden előfordul! Lehet hogy nem ezt akartuk, de rajtunk múlott!”
 • 6. bibika 2008. szeptember 13. 22:05
  „Nem itt kell kezdeni, hanem az elején megnézni,hogy kinek-mikor-hova szülünk gyereket. aztán mehet a nyugodt élet, esetleg bezavar egy-egy szerető , de akkor is el lehet normális ember módjára intézni a dolgokat.
  utána is megbeszélni, s a gyerek(ek) javát nézni. ÍGY lehet normális embert faragni a gyerekből.
  Nem csak a másik emberben keresni a hibát.”
 • 5. Ful 2008. szeptember 13. 19:00
  „Apa vagyok.
  Úgynevezett gyermekét egyedülnevelő szülő.
  5 éve nem kapok egy fillért gyerektartást sem.
  A kedves anyuka elvitt magával minden pénzt és értéket ami az enyém és a nekünk lakhatást biztosító 90éves nagynénémé volt.
  A bíróság 880.000Ft-ban állapította meg az ellopott értéket; a gyerektartás havi 11.000 Ft. lenne.
  Anyuka taxival járkál minden nap és szarik a saját gyerekére.
  Bezzeg, ha megjönnek a nagyszülők jön a kapcsolattartásra, és ha a gyereknek versenye van és nem megy, már ott is a gyámügyi hatóság levele, hogy megbírságolnak.
  Ennyit erről...”
 • 4. kupec 2008. szeptember 13. 18:45
  „Külön élet! Külön buksza!”
 • 3. igen 2008. szeptember 13. 18:33
  „rade--------vannak ám ott apukák is!De ha már itt tartunk akkor jó volt mikor minimál bérre volt valaki bejentve ugyebár és abból épült a lakás azután meg felezni ,nos.Fele zsebbe fele mellé úgymond hogy mindenki jól járjon.a gyerek tartás meg legyen mondjuk a minimál 20%.Kedves vitatkozók ha a fizetés anno egyenes úton járt volna most ez nem jelentene problémát.(A kapcsolatot a gyermekkel nem tfn-n kell tartani!)Azt a biróság szabályozza.A fizetést meg le lehet tiltatni a jövedelemből,nem hozomra kell hagyatkozni.”
 • 2. kupec 2008. szeptember 13. 18:08
  „Normálisan kellet volna viselkedni a házasság alatt.Mély szegénység alatt él 39%? Az apátol eltiltani,telefont nemfölveni,zaklatásért feljelenteni! Ezt értik.Kevés a pénz?töbet kell dolgozni.”
 • 1. rade 2008. szeptember 13. 17:10
  „Elmaradt tartásdíj ez szép mese. Ami a valóság minden közösen szerzet lakás, vagyon a nőé és 40% gyerektartás.
  Hol itt az igazság hölgyeim ha volna bőr a képükön nem mennének sehova és maradnának a seggükön. Akkor lehetne demonstrálni
  ha minden felesbe van megítélve úgy a vagyon és a gyermek és még ezután sem hajlandó a vesztes fél fizetni.
  De így, hogy mindenből kiforgatjuk a férjet és még nyúzzuk le a fizetését 40 %-al jobb a befogják a pofájukat azok akik demonstrálni akarnak. Én az ilyen nőt gulágra vinném, ahol megtanulná a magyarok istenét , hogy másokat nem lehetetlenítünk el egy életre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az MDF Országos Választmányának ülése

Most választják ki azt a - legfeljebb - három jelöltet, akik a szeptember 27-i országos gyűlésen… Tovább olvasom