Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Elmegyógyintézetbe küldték a felesége lányait megölő férfit

Jogerősen felmentette az emberölés bűntette alól, de kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt az atkári férfit, aki megölte felesége két gyermekét. A saját 10 hónapos kisfiát is életveszélyesen megsebesítő Bencsik Gábor kényszergyógykezelésére Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő Elmegyógyintézetben kerül sor.
Erre azt követően került sor, hogy az igazságügyi pszichológus, illetve az orvos szakértő is úgy nyilatkozott, hogy a vádlott paranoid skizofréniában, üldöztetéses hasadásos elmezavarban szenved – mondta Kovács Péter. Az ítélet ellen egyik fél sem nyújtott be fellebbezést, ezért az jogerőssé vált .

A szörnyű eset idén február 8-án történt. A férfi minden előzmény nélkül támad rá hajnalban a családjára; feleségének 11 és egy 13 éves leánygyermekét megölte, saját tízhónapos kisfiát pedig életveszélyesen megsebesítette. Ugyancsak súlyos sérülésekkel került kórházba az anya is, aki sérülései ellenére kisfiával kimenekült a házból és értesítette a rendőrséget.

A segítség azonban későn érkezett, mert a 30 éves férfi nevelt lányai ellen fordult és egy saját készítésű kardszerű szúró-vágó eszközzel végzett a gyerekekkel. Egyes állítások szerint ezt követően visszafeküdt aludni.

A kiérkező rendőröket szörnyű látvány fogadta az Alkotmány utcai épülethez érve. A düledező, egyablakos parasztház udvarán, az akkori híradások szerint, még órákkal a tragédia után is vértócsa emlékeztetett a történtekre.

A faluban, akkor a nevük elhallgatását kérő szomszédok úgy nyilatkoztak, hogy a család ugyan szegényesen, de szépen élt. A közelben lakók nem emlékeztek hangos veszekedésekre, vagy arra, hogy a férfi bántotta volna az asszonyt és a gyerekeket. A férfi a büntetőeljárás során úgy nyilatkozott, hogy a saját énje elvesztésétől, a világ pusztulásától való szorító félelem lett úrrá rajta. Emiatt érezte úgy, hogy végeznie kell a saját családtagjaiban lakozó gonosz lényekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom