Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Előrehozott választást akar a Fidesz

Az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal, az erről szóló határozati javaslatot, a parlament csütörtöki, rendkívüli ülésére nyújtják be - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz elnökségi ülése után.
A frakciószövetség ezzel az előrehozott országgyűlési választás lehetőségét szeretné megteremteni, amit az európai parlamenti választásokkal egyszerre lehetne megtartani szerintük.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint a kormány továbbra sem képes kezelni a válságot, és a jelenlegi agóniának csak úgy lehet véget vetni, ha az EP választással egy időben országgyűlési választások is lesznek Magyarországon júniusban.

A kormány koncepciótlanságát jellemzi a Fidesz szerint, hogy a miniszterelnök is folyamatosan egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz, az elmúlt két napban például az adócsökkentéssel kapcsolatban és közben folyamatosan újabb és újabb hitelekkel adósítja el az országot. A Fidesz szerint a válságból kilábalás ugyancsak kétségessé vált, mivel még középtávon is csak 0-2 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak az elemzők és az államadósság mértéke is rendkívül magas. Éppen ezért elhúzódó válsággal kell számolni, ami hatékony válságkezelést követel meg - mondta Navracsics Tibor, hozzátéve: hatékony válságkezelést csak egy olyan kormány tud folytatni, amelyben bíznak a polgárok, éppen ezért a Fidesz elnöksége szerint előrehozott választásra van szükség. Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy nem szeretnék elvitatni a köztársasági elnök jogát a választás időpontjának kitűzésével kapcsolatban, de takarékossági szempontok alapján is az EP választás időpontját tartanák ideálisnak, akkor ugyanis már egyébként is lesz kampány és választás.

Az új helyzetben új mandátum kell, ezért a Fidesz és a KDNP azt kéri az MDF, az SZDSZ és az MSZP képviselőitől, hogy járuljanak hozzá, hogy új országgyűlési választás legyen Magyarországon - mondta az ellenzéki politikus. Navracsics Tibor hozzátette: Izlandon is úgy döntött a kormány, hogy a társadalmi tiltakozás és a válság hatására lemond.

Gyurcsány: van fontosabb, mint a parlament feloszlatása

Gazdasági világválság idején van fontosabb annál, hogy a parlament feloszlassa magát és előrehozott választások legyenek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Nabucco-csúcsot záró sajtótájékoztatón.

Az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal, az erről szóló határozati javaslatot, a parlament csütörtöki, rendkívüli ülésére nyújtják be - jelentette be Navracsics Tibor kedden, a Fidesz elnökségi ülése után. A frakciószövetség ezzel az előrehozott országgyűlési választás lehetőségét szeretné megteremteni, amit az európai parlamenti választásokkal egyszerre lehetne megtartani szerintük.

A kormányfő szerint most munkahelyeket kell menteni, segíteni azoknak, akik nem tudják fizetni lakáshitelüket. A szociális, az adórendszert, az önkormányzatok működését kell átalakítani - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. achilleus 2009. január 28. 17:47
  „2009-01-28 16:50
  A főügyészség szerint bűnszervezet tagjaként vett részt a kerületi ingatlanpanamában az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának szabad demokrata elnöke Gál György. Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét szerdán - folytatólagosan - gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben meggyanúsított bizottsági elnök a főügyészség szerint társtettesként, bűnszervezet tagjaként követte el a terhére rótt bűncselekményeket. (...)

  Én meg is nevezem a bűnszervezetet: SZDSZ”
 • 39. achilleus 2009. január 28. 09:28
  „"Valójában nem csak élelmiszert, hanem állami tulajdonban lévő termőföldeket ígért a Perzsa-öböl menti államoknak Gyurcsány Ferenc múlt heti látogatásán Ománban és Katarban" - ismerte el Gráf József.”
 • 38. achilleus 2009. január 28. 09:04
  „Sajnálatos, hogy egyik gyurcsányista sem veszi a fáradtságot, hogy felkeresse a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Vagyonkezelő és Privatizációs szervezet, vagy a Magyar Államadósságkezelő Központ honlapját. Abból rájöhetnének mi volta különbség a Fidesz 4 éve és az azóta eltelt 6 év között. Sajnos az eurósztori is hidegen hagyja őket, pedig ebből már a legostobábbaknak is rá kellene jönni a különbségekre.
  - Nembaj gyerekek, jövőtlen nép vagyunk, meg fogunk dögleni az adósságterhek alatt, nem lesz nyugdíj, a gyerekeink meg elhúznak, mi meg retteghetünk egyedül, már akinek lesz még hol lakni, mert bármikor megérkezhetnek azok, akik néhány ezerért szétverik a fejünk. Gyurcsány meg röhög a markába.”
 • 37. LukSzusz 2009. január 28. 07:16
  „Sokan elfelejtik hogy a FIDESZ mögött a fél ország,vagy több.Az MSZP-nek meg nincs programja,csak rögtönzött válaszai,frázisai,egyetlen egy programnak mondható,a hatalom megtartása bármi áron,mivel tisztában vannak vele,ha most elbuknak,soha többé nem lesznek még csak parlamenti párt sem.Más babérjaival nem illik dicsekedni,ezért nem adja ki a FIDESZ a programját,az MSZP meg vegyen még több luxuskocsit,hogy legyen mivel távozniuk a közéletből.”
 • 36. utopia 2009. január 28. 06:33
  „Ha kormányváltást szeretnének a fiúk, akkor most már várnám a programjukat a válság megoldására! Mert az nem megoldás, amit hangoztatnak, hogy szavazzuk meg őket és majd utána megmondják, mit akarnak! Álljanak elő, hogy ők mit tennének, és ez mivel jár és hová vezet, ha az emberek jónak találnák, melléjük állnának!”
 • 35. KolompárRómeó 2009. január 27. 21:51
  „33. hozzászólás hazaffy 2009.01.27. 21:22

  Ha az a reform, amit feriék kitaláltak, akkor én is nagy reformer lehetnék kormányzati pozícióban. Minden adót felemelni + mindenért újra pénzt kérni + semmi szolgáltatást nem nyújtani azért, amiért beszedem az emelt pénzeket. Ennyi. Ehhez nagy ész kell.”
 • 34. CsImre 2009. január 27. 21:46
  „Az mit jelent, hogy megbukott a költségvetés? Nincs költségvetésünk? (nem mintha ilyen hülye lennék, csak kíváncsi volnék az ezt hangoztatók magyarázatára is)”
 • 33. hazaffy 2009. január 27. 21:22
  „:-)
  A Fidesz sikerrel fúrta meg a kormány reformpróbálkozásait, tehát a kormány az alkalmatlan és az egyedüli üdvözítő megoldás a Fideszt ültetni a hatalomba.”
 • 32. Eagleeye 2009. január 27. 21:07
  „A képlet végtelenül egyszerű.
  Ha már a saját választottaink tönkrevágják amit csak lehet, akkor mit csinálunk elvtársak?
  Nyomjuk a minden mindegy, mindenki rossz, senki nem tudna mást csinálni stb. GAGYI szöveget!
  Lássuk be, ez már csak utóvédharc.”
 • 31. LukSzusz 2009. január 27. 20:46
  „Nem volna hülyeség kéthetente csomagot vinni a Csillagba,az új kormányzati cellákba.”
 • 30. hazaffy 2009. január 27. 20:46
  „A Fidesz megint kormányváltást akar? És mi a hír?”
 • 29. KolompárRómeó 2009. január 27. 20:42
  „27. hozzászólás N.P. 2009.01.27. 20:39

  Persze. A népnek az etetés, a mozgás, a hírverés kell. A "történelmet csinálók" pedig jól tudják, hogy egyetlen egy úton mehet az egész ország, mindketten tudják, hogy a másik kamuzik, csak kifele verik a mellüket.”
 • 28. KolompárRómeó 2009. január 27. 20:40
  „16. hozzászólás flexsnake 2009.01.27. 17:34:

  "Egy párt nem képes kormányozni mert akkor nincs a mérlegben másik oldal."

  Sajnos most is tökéletes egyensúly van. Ha akarná a fidesz, akkor kiboríthatná a bilit és az egész maszop mehetne a süllysztőbe, a börtönbe nem 3-4, hanem 30-40 évre. Csakhogy ekkor fordítva is boríthatóvá válna a bili, mert a másik oldal is hasonlóképen sz@ros.

  Egyensúly van, gazemberek garázdálkodnak az országban. Sajnos nem lesz semmi 50 év múlva sem semmi az egészből. Mármint az országból. :(”
 • 27. N.P. 2009. január 27. 20:39
  „Achilleus
  Jó dolog Fricz Tamástól idézni mert ő legalább annyira elfogulatlan, korrekt szaktekintély mint Veres János. Isszuk szavait.

  Rómeó
  26. hozzászólásoddal nem csak én, hanam Fidesz és az Mszp is egyetért. Mindenesetre pontosan így cselekszik - kivéve a a propagandahabverést.”
 • 26. KolompárRómeó 2009. január 27. 20:29
  „Lószaft akarnak ezek választást! Hülyék lennének átvenni ezt a sz@rt, ami itt van. Elvégeztetik a szar munkát a maszoppal, aztán meg majd hivatkoznak arra, hogy mindennek az oka a maszop. Ami mellesleg maximálisan igaz is.”
 • 25. madártej 2009. január 27. 20:06
  „A Napnál világosabb, hogy a szadeszék most is a kormány mellé fognakk állni. Belőlük egy választás után ui. max. bukott politikusok lesznek, mások nem.”
 • 24. karlvonbanhoff 2009. január 27. 20:04
  „http://konzervatorium.blog.hu/2009/01/27/oszoljanak”
 • 23. achilleus 2009. január 27. 19:39
  „Na de kedves Flexsnake! 2009 van, azaz már működnie kellene a 2009-es költségvetésnek, amely elvileg úgy készült, hogy a válság kezelésére alkalmas legyen. Na de mi a helyzet, kb. 2 hét után megbukott!!! A válságcsúcs összehívása ékesen bizonyítja, hogy az egész szart sem ért. Közben elment 3 hónap, és ott vagyunk, hogy Gyurcsány valami olyasmi ötleteket kezd pedzegetni, mint amit október elején még baromságnak minősített. Mi ez, ha nem helyben járás. Arra persze van 500 millió, hogy a gyulai párttársnő családi Bt-je háromcsillagos szállodából négycsillagosat csináljon! Ez lenne a válságkezelés?? El fogják kú@ni a pénzt, és 2010-ben mehetünk az adósok börtönébe, gyurcsány meg a bandája pedig jót röhög a 230 Ft-os árfolyamon átváltott euróival valahol egy csendes-óceáni adó- és turistaparadicsomban. Mi meg itt fogunk éhendögleni. Más, az EU parlamenti választást egyébként is meg kell tartani! Vele együtt az országgyűlési megtakarítást jelent!! (Különben is, ha seresmáriának összejön a 200 ezer, akkor azt is.) Ez az egyik utolsó lehetőség. Persze ezt gyurcsány is tudja. Egyébként gyurcsány elindult a ceausescui úton, pedig de örülnék, ha megélné, hogy szembesüljön azzal, hogy mit tett ezzel az országgal, ahhoz pedig neki igen hosszú időre, és csendes nyugodt elmélkedésre alkalmas helyre lenne szüksége.”
 • 22. flexsnake 2009. január 27. 19:10
  „Nem a kisember fog számítani ezután sem. Az egész rendszer rossz, teljesen mindegy hogy ki ül a székbe.
  Annyira nem tudták már a rendszerváltáskor sem hogy hogyan kellene működnie egy többpártrendszernek.
  Az előrehozott választástól sem lesz jobb a forint, a gazdaság sem változik meg tőle. De hogy újabb pénzt szór ki az biztos.”
 • 21. achilleus 2009. január 27. 19:09
  „"Gyurcsány: van fontosabb, mint a parlament feloszlatása
  Gazdasági világválság idején van fontosabb annál, hogy a parlament feloszlassa magát és előrehozott választások legyenek - mondta Gyurcsány Ferenc."

  Fasza vagy gyurcsányi! Ezzel beismerted, hogyha mégis előrehozott választások lennének, akkor meg sem próbálnád védeni a munkahelyeket, ügyvivő kormányfőként, és ez süketel összefogásról. Ezt tudod, zsarolni, ijesztgetni!! Várjuk a 23 millió románt, a nyugdíjainkat felzabáló határontúliakat, a hatmillió fasisztát!? Olcsó kis zsarolós duma, ez jellemző.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön egy eldobott sörösüvegért

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a… Tovább olvasom