Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Először lesz képviselői felszólalás jelnyelven

Ma először szólal fel hallássérült képviselő a magyar Országgyűlésben: a fideszes Kósa Ádám európai parlamenti (EP) képviselő jelnyelven beszél majd.
A magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényjavaslat általános vitája ma folytatódik a Házban. Az előterjesztés célja, hogy a magyar jelnyelvet "önálló, természetes" nyelvként ismerjék el.

Az ellenzéki képviselő jelnyelven szólal fel, a jelenlévő képviselőknek jeltolmácsok fordítják a beszédet.

A képviselők kedden lefolytatják a 2008-as költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat, illetve a zárszámadás végrehajtásának ellenőrzéséről szóló állami számvevőszéki jelentést.

Az államháztartás tavalyi deficitje a tervezett 1.221,8 milliárd forint és a GDP 4,5 százaléka helyett 26,9 százalékkal kevesebb 893,7 milliárd forint, a GDP 3,4 százaléka lett. Az Állami Számvevőszék jelentésében kedvezőnek minősítette, hogy 2008-ban az államháztartás hiánya kisebb volt a tervezettnél, de azt is megállapította, hogy továbbra is tapasztalhatók a korábbi hiányosságok, a zárszámadás nem kellően átlátható.

Olvasóink írták

 • 3. Beth 2009. szeptember 29. 21:24
  „Hogy te mennyire korlátolt vagy bo!
  maradando!
  Láttál már jelelni embereket??? Hogy nem vágnak egymás szavába vagy inkább jelébe??? Pörögnek nagyon a kezek, jönnek-mennek a mimikák!”
 • 2. maradando 2009. szeptember 29. 14:17
  „Egy gyakorlati haszna lenne.Nem vágnak egymás szavába ! Elnézést kérek a morbid irásomért a használóiktól.”
 • 1. bo 2009. szeptember 29. 08:41
  „Majd jól félre fordítják és lesz belőle vita! Miért nem midjárt tótul szól hozzá? Hozzáteszem, a jelnyelv önálló nyelvé való elismerésére semmi kifogásom, de a magyar parlamentben talán magyarul kellene beszélni! No, de mit várjunk a fityesztől?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma egyeztet a miniszterelnök és az egyházi vezetőkkel

A jövő évi költségvetés lesz a fő téma a miniszterelnök és a történelmi egyházak vezetőinek mai… Tovább olvasom