Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Előzetesbe kerülhet Budaházy György

Előzetes letartóztatásba kerülhet Budaházy György, ha bebizonyosdik hogy valóban szónokolt hétfőn a Szabaság téri demonstráción. A bírósághoz még nem érkezett meg az erről szóló rendőrségi dokumentáció.
Budaházy egy rendőrségi videón szerepel, amint eltakart arccal szónokol a Szabadság téren. A nyomozási bírónak kell megvizsgálnia, hogy a lakhelyelhagyási tilalommal egy korábbi büntetőügye miatt korlátozott Budaházy szerepel-e valóban a videón. Ehhez a rendőrségnek kell a bizonyítékokat szolgáltatni.

Videofelvétel és egyéb dokumentációk vannak Budaházy Györgyröl, aki lakhelyelhagyási tilalma ellenére a Szabadásg téren szónokol. Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság sajtótiktkárságának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerdán még nem érkezett meg a bírósághoz a rendőrségi dokumentáció illetve a videofelvétel Budaházyról. Albert Viktor hozzátette, hogy ez egyébként nem is nyilvános nyomozati cselekmény, tehát majd csak a nyomozási bíró döntése után lehet megtudni újat ebben az ügyben.

Budaházy György ellen jelenleg két bünetőügyben tart még az eljárás. Az egyik az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának kísérlete, mert tavaly ősszel a főváros körülzárására és fegyveres harcra buzdító beszédeket mondott a zavargások kitörése előtt. A férfi ellen az Erzsébet híd 2002-es lezárása miatt is tart az eljárás. Az öt évre visszanyúló események vizsgálata már szintén bírósági szakban van. Ebben az ügyben közérdekű üzem megzavarásával vádolják.

A kérdés most az, vajon felismerhető-e Budaházy a hétfőn este készült felvételeken. A Budaházy Györgyként az emelvényen bemutatkozó férfi a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint kijelentette: nem érdekli, hogy lakhelyelhagyási tilalom van ellene.Budaházy ellen egyébként még az Erzsébet híd 2002-es lezárása miatt is tart az eljárás. Az öt évre visszanyúló események vizsgálata már szintén bírósági szakban van. Ebben az ügyben közérdekű üzem megzavarásával vádolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős férfit gázoltak halálra Budapesten

Halálra gázoltak egy idős férfit kedden este Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese. A baleset… Tovább olvasom