Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Előzetesben a a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Kovács Pétert, a terézvárosi vagyonkezelő igazgatóját csütörtökön. Az ügy másik gyanúsítottja házi őrizetben várhatja meg a nyomozás végét.
A Fővárosi Bíróság január 26-án, első fokon még nem látta indokoltnak, hogy az igazgató és társa előzetesbe kerüljön. Álláspontja szerint nem állt fönn az elrejtőzés vagy az eljárás meghiúsítása, noha a rendőrség gyanúját döntésétől függetlenül alaposnak tartotta. Az ügyészség a határozat ellen fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig az előzetes letartóztatásról határozott.

Kovács Pétert gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a rendőrség, az ügy másik érintettjét bűnsegédlettel gyanúsítják. A terézvárosi vagyonkezelő igazgatóját január 23-án délután, igazgatósági ülésről vitték el a nyomozók.

Illés Zoltán, az önkormányzati tulajdonú cég fideszes igazgatósági tagja akkor azt mondta, hogy egy 330 millió forint értékű Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan eladása állhat a háttérben.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy egy 18 millió forintos vesztegetés áll az ügy hátterében, melyet Kovács tagad. Úgy tudni, hogy az említett pénz nem cserélt gazdát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi filmjére vettek legtöbben jegyet a Filmszemlén

A 39. Magyar Filmszemle alkotásaira összesen 37 ezer 269 néző volt kíváncsi. Az idei filmes… Tovább olvasom