Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Előzetesben a BA és a BKV Zrt. jogi igazgatója

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport (BA) Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatóját hétfőn.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport (BA) Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatóját hétfőn.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2009. december 07. 21:27
  „. Sziebert György Antal Attila távozása után, de még Kocsis István érkezése előtt, az "interregnum" idején érkezett pályáztatás nélkül a BKV-hoz. Egy a cége belső életét jól ismerő forrásunk szerint afféle fővárosi koalíciós kompromisszum eredménye volt a kinevezés. A keresett informatikai igazgató már külföldön van...
  ...Ennek az interregnum időszaknak volt a "terméke" a most letartóztatott Sziebert György is, aki pályázat nélkül került a jogi igazgatói székbe. Az igazgatót forrásunk úgy jellemezte, mint aki a vezetőségi üléseken "általában a magatartásával is jelezte, hogy nem tartja magát Kocsistól függőnek"....
  Az ügyben Sziebert Györgyön és a BA jogi igazgatóján, R.-V. Krisztinán kívül (akiket előzetes letartóztatásba helyeztek) még három embert vettek őrizetbe, köztük egy informatikai cég vezetőjét is, illetve a BKV informatikai igazgatóját, Fuzik Zsoltot keresik, ő azonban valószínűleg már külföldön, Ausztriában tartózkodik.
  ...az egyik összekötő szál az lehet, hogy a BKV és a Budapest Airport is ugyanattól a cégtől, a Quartit Kft.-től rendelt meg egy informatikai szolgáltatást (a BKV az ezért járó 28 millió forintot már ki is fizette), másrészt a BKV szerződésben áll a Klesics és Tuller ügyvédi irodával (havi 20 óra tanácsadás adózási kérdésekben, 650 ezer forintért, plusz ezen felül 35 ezer forintos óradíjért), ahol R.-V. Krisztina férje dolgozik. (Itt is tartottak házkutatást.)

  Jogi esetek: havi 2,7 millióért
  Fuzik Zsolt - 2008. november 12-től 2013. augusztus 31-ig tartó, határozott idejű menedzserszerződése van, amit Kocsis István írt alá. Díjazása havi 1,2 millió forint, plusz 100 százalékos prémium, ezen kívül egy középkategóriás autó korlátozás nélküli kül- és belföldi használata (a szerződés lejártakor "értékcsökkenés figyelembe vételével" megvásárolható), valamint korlátlan mobilhasználat.

  Sziebert György - 2008. május 19. napjától 2011. szeptember 30-ig érvényes menedzserszerződéssel rendelkezett, most 1,24 millió forint alapfizetés, és 120 százalékos prémium, összesen havi 2,72 millió forint jár neki, ezen kívül egy középkategóriás autó korlátozás nélküli kül- és belföldi használata (a szerződés lejártakor "értékcsökkenés figyelembe vételével" megvásárolható), valamint korlátlan mobilhasználat.
  hírszerző.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott az esés októberben a szállodapiacon

Októberben is, ahogy az előző kilenc hónap mindegyikében, alacsonyabb volt a vendégforgalom a… Tovább olvasom