Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Előzetesben a bíróságon erőszakoskodó férfi

A bíróság döntése szerint előzetes letartóztatásba került csütörtöktől az a férfi, aki még kedden egy polgári peres eljárás alatt támadta meg a bírói tanács tagjait és az ügyvédet a Pest Megyei Bíróságon.
Az előzetes február 10-ig tart és azt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letölteni.

A Fővárosi Bíróság indoklása szerint a férfit azért helyezték 30 napra előzetes letartóztatásba, mert tartani lehetett attól, hogy elszökik, vagy újabb bűncselekményeket követ el. Az illetékes bíró a férfi egészségi állapotát is figyelembe véve úgy határozott, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie az előzetes letartóztatását.

A Pest Megyei Bíróságon még kedden egy polgári peres eljárásban az alperes minden átmenet nélkül egy vasvázas széket felragadva a tanácsot vezető bírónőre támadt. A bírónő mellett ülő férfi kollégája a kezével védeni próbálta, így a bírónőt nem a fején, hanem a vállán és a kezén találta el a szék. Az 51 éves támadó védője megpróbálta megvédeni a bíróság tagjait ügyfelétől, de őt is fejen ütötte a székkel. Az őrjöngő férfit végül az épület egyik őre fékezte meg. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették. A bírónő szerint olyan gyorsan történtek az események, hogy a beépített riasztócsengőt sem volt ideje megnyomni. A bírónőnek a válla és az ujja eltörött, az ügyvédnőnek felhasadt a fejbőre. A férfi bíró a kézfején sérült meg, ő nem akarta, hogy kórházba vigyék. A bírói tanács harmadik tagja sokkot kapott, ugyanúgy a bírósági fogalmazó, aki az asztal alá bújva tudta csak megvédeni magát a támadótól.

Az események miatt Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke úgy határoztak, hogy a bíróságok védelmét kidolgozó szakértői bizottságot hoznak létre. A bizottságnak egy hónap áll rendelkezésére a konkrét javaslatok kidolgozására.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 10. 15:55
    „Ha tudták, hogy nem normális, akkor miért a bíróság ítélkezik felette?
    A bíróság a tapasztalatom szerint esetenként el sem tudja olvasni az orvosi latin kifejezéseket! Hisz, arra neki nincs is szüksége a bírói poszton. Az ilyen rendkívüli eseteknek viszont rendszerint vannak előzményei! Ebből viszont lehet következtetni a fejleményekre! Persze csupán akkor, ha az ügy részletei is tudottak az illetékesek előtt! Az, hogy kik az illetékesek és felelősök ez incidens előfordulásáért, azt reméljük, hogy mielőbb köztudott lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétszóródott a fehér por, lezárták a képviselő lakását

Lezárták három napra Szabados József szocialista országgyűlési képviselő Baktalórántházai lakását. A… Tovább olvasom