Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Előzetesben a Cosma-gyilkosság ötödik gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság a Cosma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját pénteken. A 47 éves férfit Zalaegerszegen fogták el szerdán, majd Veszprémbe vitték, ahol többször is kihallgatták.
A férfi elfogása napján, szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Cosma-gyilkosság negyedik gyanúsítottját a Veszprémi Városi Bíróság. A férfi ügyvédje a Független Hírügynökségnek akkor azt mondta, hogy védence részletes beismerő vallomást tett, a hatósággal együttműködik és segíti a munkájukat. Tagadja, hogy a gyilkossághoz köze lenne, de azt beismerte, hogy a bárban, a dulakodásban részt vett. A férfi büntetett előéletű, de korábban nem erőszakos bűncselekményért ült.

Mint ismert, Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án, vasárnap hajnalban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.

Az ügyben két gyanúsítottat még a gyilkosság napján elfogtak, egy pedig február 12-én feladta magát. A pénteken előzetes letartóztatásba vett férfi az ötödik ember, akinek köze van a szórakozóhelyen történtekhez.

Pénteken délelőtt Veszprémbe érkezett az a konvoj, amely Ausztriából hozta haza a Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, akiket rövidesen szintén kihallgatnak majd.

Olvasóink írták

 • 7. ráérő 2009. február 22. 14:42
  „Egy tizennégy éves kislányt erőszakoltak meg romániai romák -- érdemes ezt még kiemelni, hiszen az olaszországi közvélemény most már határozott dühvel mossa össze a kettőt, és általánosít! --, s ezzel betelt a pohár, elszabadultak a romániai vendégmunkások elleni indulatok, a sajtóban, az interneten megszaporodtak a trágár, xenofób, minősíthetetlen románellenes kirohanások, az olaszok egy része hazazsuppolná ezt az egész összeférhetetlen, tolvaj, rablógyilkos bandát (a minősítések nem tőlünk, hanem itáliai internetes oldalakról és a jeles olaszországi napilapokból valók!), de előzőleg lincseléseket, vegyi kasztrálásokat (!) is kilátásba helyeztek. S nehogy azt gondoljuk, hogy ez csak egy kis létszámú, náci nosztalgiákat dédelgető szélsőjobboldali kisebbség véleménye, nem! Már hónapok óta átszivárgott a napilapokba, sőt, a politikába is, az Északi Liga néhány szenátora is mint megoldást emlegette a kémiai kasztrálást, amivel pontot lehetne tenni a nemi erőszak elszabaduló ,,divatjára"... Mielőtt továbbmennénk, meg kell állapítani: Olaszországban az idegenellenesség nem mai keletű, a nyolcvanas években kezdődött, akkor jelentek meg, viszonylag nagy számban, a ,,tolvaj és rabló" albán menekültek, majd a ,,gyilkos és terrorista" észak-afrikai bevándorlók! A szóhasználat nagyjából ma is ugyanolyan, csakhogy a romániai vendégmunkások által elkövetett, lassan mindennapossá váló erőszakos cselekedetek (tolvajlás, nemi erőszak) gerjesztik az indulatokat. S mivel általánosítanak, s ,,románokról" beszélnek -- nem téve különbséget a barakkvárosok lakói és a normálisan viselkedő és dolgozó vendégmunkások között --, lehetetlen helyzetbe hozzák a százezrekre rúgó ,,ártatlanokat" is csak azért, mert Romániából jöttek. Romániában a média nagyobb része a lehető legrosszabbul reagált az eseményekre, megpróbálták minimalizálni a bűncselekményeket, és az olaszországi xenofóbiát bírálták, az olasz fasizmus újjászületéséről vizionálva, a külügyminiszter is az olasz kormányt vádolta lincshangulat gerjesztésével, amit olasz kollégája, Frattini hevesen visszautasított. A helyzet pattanásig feszült, hamarosan kormányközi tárgyalásokra kerül sor, de félő, hogy ,,tűzoltási" manőverekkel ezt a lobogó máglyát már aligha lehet eloltani. Igy probálják megoldani megoldani tőlünk demokratikusabbnak tartott országban.Tele van ezekkel a hocipője mindenkinek,nincs is semmi külömbség, mindegy világ mely részén élnek is.”
 • 6. ren188 2009. február 20. 20:55
  „Kedves Újságíró!

  Fel szeretném hívni a figyelmét,hogy Marian COZMA (és nem Cosma)!Tessék ezt figyelembe venni,köszönöm!”
 • 5. hehe 2009. február 20. 20:13
  „MINDEGYIK MAGYAR ÉS FEHÉR !!!”
 • 4. flexsnake 2009. február 20. 18:46
  „Mindegyik magyar. Mind magyar állampolgár.”
 • 3. imna 2009. február 20. 17:19
  „A 8. kerületben letartóztatott, feltehetően magyar férfi...”
 • 2. Tralala 2009. február 20. 16:58
  „és ki a negyedik????”
 • 1. radenko 2009. február 20. 16:58
  „A komcsik lassan de biztosan a saját farkukat szopogathatják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecseréli új Audiját Molnár Csaba

Lecseréli új Audiját, Molnár Csaba, közlekedési, energiügyi és hírközlési miniszter és egy régebbi… Tovább olvasom