Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Előzetesben a gázoló benzinkúti rabló

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a kecskeméti férfit, akit a Csongrádi Rendőrkapitányság rablás, közúti veszélyeztetés és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntettek elkövetése miatt gyanúsít – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálata.
Nem volt könnyű helyzetük a csongrádi rendőröknek, amikor egy október végi délutánon jelzés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy Opel személygépkocsi vezetője - miután járművét az egyik városi benzinkúton telitankolta - fizetés nélkül távozni akart.

A benzinkút alkalmazottja, egy fiatal nő, hogy ezt megakadályozza, a távozóban lévő jármű elé állt. A vezetőt azonban ez az elszántság sem tántorította el szándékától, nekihajtott a benzinkutasnak, aki a motorház tetejére zuhant, majd onnan leesett, de szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta a gázolást.

A forró nyomon megindult eljárást nagyban nehezítette az a tény, hogy a kocsin sem elől, sem pedig hátul nem volt rendszám, így a jármű típusa, vezetőjének személyleírása és a távozás iránya adhatta meg csak a nyomozás kiindulási támpontjait.

Ezeken a szálakon elindulva, aprólékos munkával a rendőrök eljutottak a szomszédos megyébe, ahol Kecskeméten elfogták az esettel kapcsolatban több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható 21 esztendős férfit, akit a bíróság a hét végén előzetes letartóztatásba is helyezett.

Az elmúlt időszakban több olyan esetben is érkezett jelzés a rendőrség ügyeletére, hogy a járművezetők tankolás után, de fizetés nélkül távoznak a benzinkutaktól, azonban a mostanihoz hasonló súlyú és ilyen összetett körülményű bűncselekménnyel még nem találkoztak a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes fájlmegosztó üzemeltetőire csaptak le a rendőrök

Felszámoltak a rendőrök egy internetes - úgynevezett - fájlmegosztó szerverparkot a napokban… Tovább olvasom