Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Előzetesben a zalai pénzhamisítók

Előzetes letartóztatásba helyezte a hétvégén a bíróság azt a két fiatalembert, akiket még pénteken, pénzhamisítás miatt fogtak el a zalai rendőrök - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
Az ügy előzménye, hogy pénteken egy zalaszentgróti újságosnál akart egy fiatalember húszezer forintos bankjeggyel fizetni, de az eladó gyanút fogott, hogy a pénz hamis. Erre a fiatalember elfutott, a rendőrök nem sokkal később elfogták, vele együtt bukott egy pénzhamisító banda is.

A nyomozók egy 34 éves lenti és egy 23 éves külsősárdi fiatalembert fogtak el, Lentiben lefoglalták azt a számítógépet is, amellyel a rendőrök szerint a két férfi készítette a számítógépen a tíz- és húszezer forintos másolatokat, amelyekre aztán egy-egy valódi kétezer forintos bankjegy ezüstszálát ragasztották.

Az adatok szerint január óta Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót és Szombathely környékén 15 alkalommal vásároltak hamis tízezres, 10 alkalommal húszezres bankjegyekkel. Kisebb üzletekben, kisebb értékű cikkekért fizettek a nagy címletű bankjegyekkel, hogy a visszajáróval valódi pénzhez jussanak. Ők keresték meg a 24 éves fiatalembert is, aki az adatok szerint az elmúlt héten két alkalommal fizetett a hamis bankjegyekkel, illetve a harmadik próbálkozásnál, Zalaszentgróton bukott le.

A három férfi ellen a pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt eljárást indítottak. A két hamisítót a bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóváhagyva: Sólyom László aláírta a népszavazás döntéseit

Sólyom László aláírta a 2008. március 9-i országos népszavazásokon hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényt. Tovább olvasom