Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Előzetesben Tolnai Sándor, az Újpest FC tulajdonosa

A Budakörnyéki Bíróság 30 napra, szeptember 5-ig előzetes letartóztatásba helyezte a milliárdos csalással gyanúsított Tolnai Sándort, az Újpest FC tulajdonosát és két társát.
Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője pénteken megerősítette az origo.hu-n megjelent hírt. A szóvivő T. Sándorként említette a gyanúsítottat.

Tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatás elrendelésének okaként a bíróság figyelembe vette, hogy a gyanúsítottak szabadlábon maradása az esetleges szökés, elrejtőzés veszélyével járna, jelenlétük pedig feltétlenül szükséges az eljárás lebonyolításához. A kényszerintézkedés elrendelésének másik indoka, hogy a gyanúsítottak befolyásolhatják vagy megfélemlíthetik a tanúkat, esetleg tárgyi bizonyítékokat (például okiratokat) semmisíthetnek vagy hamisíthatnak meg, vagy elrejthetik azokat, így akadályozva az eljárást - mondta Kende Katalin.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is.

Miután az egyik gyanúsított Pest megyei illetőségű közjegyző, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el az ügyben. Két gyanúsítottat kedden vettek őrizetbe a nyomozó ügyészek. Ez a két gyanúsított a meghallgatásakor érdemi védekezést terjesztett elő és tagadta bűnösségét - tette hozzá Kállai Gábor.

Az ügyészségi szóvivő az MTI kérdésére kiemelte, a nyomozás eddigi adatait tekintve semmi nem utal arra, hogy a gyanúsításban szereplő cselekményeknek bármi közük lenne a sportklubhoz.

Tolnai Sándor részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skorpió okozott riadalmat Veszprémben

Nagy riadalom támadt az egyik veszprémi nagyvállalat telepén pénteken, amikor az egyik… Tovább olvasom