Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Első alkalommal adták át a Junior Prima Díjakat

Első alkalommal adták át pénteken este a Junior Prima Díjakat. Az elismeréssel tíz-tíz 30 év alatti tudóst, sportolót, valamint oktatás iránt elkötelezett fiatalt jutalmazott a Prima Primissima Alapítvány és a három társalapító. A hétezer euróval járó elismerést a Szépművészeti Múzeumban vehették át a fiatal tehetségek.
Oktatás és köznevelés kategóriában elismerésben részesült Balogh Rodrigó, szabadfoglalkozású közösségépítő, Banda Ádám, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedűművész szakos hallgatója, Bárány Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Polimertechnika Tanszékének egyetemi adjunktus, Bóna Judit, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Fonetika Tanszékének tanársegédje, Pasqualini Éva, a BZSH Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola tanítója, Sulyok Katalin, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem jogász és biológia szakos hallgatója, Szabó Kinga, testnevelő tanár, judo edző és személyi tréner, Kovács Sztríkó Sarolta a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon, tanító és néptánc oktatója., Török Krisztina, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium Magyar nyelv és irodalom szakos tanára, és Ugrai István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium mozgókép- és médiapedagógusa, szabadidő-szervező.

A magyar tudomány kategória díjazottai: Benczes István, közgazdász, Farkas Illés, fizikus, Mátrai tamás, matematikus, Nagy Levente Péter, nyelvész, Papp Balázs, biológus, Rózsa Balázs, agykutató, Ságvári Bence, szociológus, Soós Tibor, vegyész, Szépszó Gabriella, klímakutató, Vásárhelyi Gábor, informatikus.

A magyar sport kategóriában elismerésben részesült Benedek Dalma, ötszörös Európa-bajnok kajakos, Berki Krisztián kétszeres Európa-bajnok tornász, Cseh László, kétszeres Európa-bajnok úszó, Hadfi Dániel, Európa-bajnok cselgáncsos, Kucsera Gábor, kétszeres világbajnok kajakos, Lőrincz Tamás, Európa-bajnok birkózó, Paksy Tímea, kilencszeres világbajnok kajakos, Póta Georgina, asztaliteniszező, Európa-bajnoki ezüstérmes párosban, Szávay Ágnes, US Open negyeddöntős teniszező, és Vajda Attila, világbajnok kenus.

A Junior Prima Díjátadó ünnepséget a Duna Tv szombaton 19.50 perctől felvételről közvetíti.

Olvasóink írták

 • 1. Primkó Primissima 2007. december 09. 17:28
  „http://ex-homar.blogspot.com/2007/12/prima-primissima-2007-peter-munk-eros.html

  Koncz az értelmiségnek  A Magyarországot uraló gazdasági klikk vezetőinek rendes éves önfényező PR-rendezvénye, a Prima Primissima díjkiosztó szmokinggal és televíziós közvetítéssel súlyosbítva rendben lezajlott, a nép örvendezett a nagylelkű potentátoknak, mindenki díjazott barátságosan pucsított. A ,,nemzetegyesítő" tőkés-állambűnözés egymásraborulásos buliján az MSZP is képviseltette magát egyik legnevesebb haveri közpénzosztogatója, Erős János MFB-elnök alias Enyveskezű személyében (a Bázis prolidiszkó-hálózat főszponzora, etceterák mindenfelé). Ekkor nyúltunk a távirányítóhoz.

  Az nyáladzóan kispályás rendezvény egyetlen érdekessége a Kanadáig kergetett Peter Munk beszéde volt, aki a történelmi előzmények dacára olyan hazafias-nemzeties beszéddel lepte meg a hallgatóságot, ami egy Fidesz-rendezvényen begerjesztette volna a sokat hallott nemzeti szavazóbrigádot (a beillesztett videón megtekinthető a 40. perc magasságában)

  Best of Pállfy István: Peter Munk már itt áll ezzel a csodálatos borítékkal...

  Best of Peter Munk: Mint ahogyan a világon a magyarokat mindenhol elismerik a különböző szakmákban, akkor ez az ország jobban fog fejlődni (felkerülni), mint akármilyen más ország ilyen nagyságban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverték a kihívott mentőst

Megvertek egy mentőápolót pénteken késő este Békéscsabán azok, akik előzőleg a mentőt kihívták. Tovább olvasom