Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Első ízben keresi fel a XVI. Benedeket Sólyom László

Első ízben keresi fel a katolikus egyházfőt Sólyom László, a tavaly augusztusban beiktatott köztársasági elnök hétfőn kezdődő háromnapos vatikáni, illetve olaszországi látogatása során.
XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadja november 6-án délelőtt vatikáni dolgozószobájában a magyar államfőt. Sólyom László vélhetően tájékoztatja a katolikus egyház fejét a magyarországi belpolitikai helyzetről, amely iránt egy katolikus hírügynökség szerint XVI. Benedek "élénk érdeklődést tanúsít" a forrongások szeptember közepi kezdete óta.

A találkozó után Sólyom megbeszélést folytat Tarcisio Bertone bíborossal, a vatikáni államtitkárság vezetőjével (kormányfővel) is, ellátogat II. János Pál pápának a Szent Péter székesegyházban lévő sírjához és felkeresi a Pápai Magyar Intézetet is. Még aznap szűkkörű megbeszélést tart Andrew Bertie-vel, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterével, aki díszvacsorát ad Sólyom László és felesége tiszteletére.

A köztársasági elnök kedden beszédet mond 140 ezer hallgatójával Európa legnagyobb egyeteme, a római La Sapienza dísztermében az 1956-os szabadságharc 50. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen, 1956-os emlékérméket ad át, majd megtekinti az 1956-os fotókiállítást.

Az államfő délben olasz kollégájával, Giorgio Napolitanóval folytat munkamegbeszélést az olasz elnöki palotában, a római Quirináléban. Olaszországi látogatásának utolsó napján, szerdán Sólyom László koszorút helyez el a veronai első világháborús osztrák-magyar temetőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszítés és a művészi tálalás fortélyai

A karácsonyra megjelenő, olvasóink által beküldött receptekből válogatott szakácskönyv készítése… Tovább olvasom