Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Eltemették fehérgyarmati vadászgépbaleset egyik áldozatát

Katonai tiszteletadás mellett vettek végső búcsút Ignácz Zoltán főhadnagytól a fehérgyarmati vadászgép baleset egyik áldozatától a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsály temetőjében.
A temetésen a család, rokonok és barátok mellett részt vett Szekeres Imre, honvédelmi miniszter és a vezérkar több tagja.

Búcsúbeszédet Pető István dandártábornok mondott, a főhadnagy parancsnoka, aki ígéretes pilótának nevezte Ignácz Zoltánt, megköszönte hűségét és szolgálatát. A pályafutása kapcsán elmondta, hogy 2004-ben került hozzájuk: Jak-52-es gépen kezdte a repülést és Gripen pilóta szeretett volna lenni. Kanadában is részt vett kiképzésen.

A temetésen díszsortűzzel búcsúztak a 32 éves főhadnagytól.

Az L39-es Albatrosz június 20-án zuhant le Fehérgyarmatnál. A benne ülő alezredes és főhadnagy katapultálni próbált, de sikertelenül, mindketten meghaltak. Az alezredestől Kecskeméten vesznek majd végső búcsút.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. július 03. 07:11
    „Nyugi bele lesz itt még több áldozata is az ilyen "Honvédelemnek"! Akkor amikor így repkednek és idegen országokban idegen érdekekért,de jó pénzért kockáztatják az életeiket. Addig a hazánkat meg felvásárolják az idegen országok bankaurai!”
  • 1. papipa 2008. július 02. 17:45
    „Nagyon sajnálom az embereket, de a repülésben nincs helye vagánykodásnak. Amúgy az Albatros mióta vadászgép? Az egy kétüléses gyakorló-oktató, maximum enyhén felfegyverezhető repülő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös pontokat talált az SZDSZ és a KDNP

A környezetvédelem, az emberi jogok védelme és a pártfinanszírozás területén tartja elképzelhetőnek… Tovább olvasom