Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Eltemették Nagyradán az Irakban lelőtt férfit

Rokonok, barátok, ismerősök, egykori katonatársak, a munkaadó TOIFOR, illetve a Lungo Drom képviselői kísérték utolsó útjára kedden délután Nagyradán a 36 éves Bogdán Tibort.
Rokonok, barátok, ismerősök, egykori katonatársak, a munkaadó TOIFOR, illetve a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség képviselői kísérték utolsó útjára kedden délután Nagyradán az Irakban lelőtt 36 éves Bogdán Tibort. A katolikus szertartás szerint tartott temetésen körülbelül 250-en voltak.

A barátok nevében Kámán Vencel búcsúzott a ravatalnál. Elmondta, hogy Irakba indulása előtt egy kisebb társaság gyűlt össze Bogdán Tibor nemrég vásárolt kis házában, hogy elköszönjenek a civil kiküldetésre utazó fiatalembertől. Volt náluk egy üveg pezsgő is, de azt végül nem bontották ki. Abban állapodtak meg, hogy majd akkor koccintanak, ha Tibor szerencsésen hazatér Irakból.

A 36 éves férfit március 26-án lőtte fejbe egy amerikai katona az iraki Tádzsi támaszponton, ahol Bogdán Tibor gépkocsivezetőként dolgozott. A katona ellen vádat emeltek, a holttestet pedig Washingtonba szállították boncolásra a hatóságok. Onnan tíz nappal ezelőtt szállították Magyarországra. Bogdán Tibor fél évet szeretett volna Irakban maradni, ez már a második civil kiküldetése volt ott. Korábban szerződéses katonaként Koszovóban is szolgált.

A temetésen részt vett Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke. A Független Hírügynökség tudósítójának elmondta: felháborítja, hogy a Külügyminisztérium még mindig nem adott tájékoztatást a tragédia körülményeiről. Ő levélben - mint országgyűlési képviselő - hivatalosan is kért információkat, de elmondása szerint válaszra sem méltatták. Farkas Flórián szerint minden magyar állampolgárnak joga van tudni, miért kellett egy honfitársnak meghalnia Irakban, miközben a munkáját végezte.

Olvasóink írták

  • 1. arvisura 2009. április 21. 22:10
    „Az amerikai katona a származása miatt lötte le?

    Tessék az amerikai nagykövetség előtt tüntetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb az államháztartási hiány a vártnál

A megszorító csomag eredményeképpen az év második felében 155 milliárdos költségvetési többlettel… Tovább olvasom