Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Eltévesztett határidő miatt 600 milliót veszített

Mintegy 600 millió forinttól esett el Nagykanizsa, mert egy pályázati hiánypótlás határidejét eltévesztette a polgármesteri hivatal egyik ügyintézője; az eset kapcsán fegyelmi eljárások indultak - derült ki a város keddi közgyűlésére készült polgármesteri tájékoztatóban szereplő vizsgálati jelentésből.
A város 2009 novemberében jelentkezett a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett pályázatra, amelynek révén a belvárosban lévő egykori nyomdaépület felújítására és kulturális, turisztikai célú hasznosítására nyerhetett volna támogatást. A kiíró Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség még novemberben hiánypótlási felhívást küldött a nagykanizsai önkormányzatnak, azonban az ügyintéző a kézhezvételtől számított 15 napot négy nappal elszámolta.

Hiába szerezték be a pályázati iroda munkatársai valamennyi hiányzó dokumentumot, azokat december 12-e helyett csak 16-án adták postára, ezzel pedig lekésték a határidőt. Az elszámolt napok miatti tévedés helyrehozatala érdekében az önkormányzat méltányossági kérelemmel fordult a kiíróhoz, de a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az előírások miatt kénytelen volt elutasítani a kérést.

A történtek miatt indult önkormányzati vizsgálat során a bizottság azt állapította meg, hogy a pályázati iroda vezetőjének és ügyintézőjének hibája miatt tévedtek a határidő megállapításakor. Mint kiderült: a hiánypótlásra felszólító levél érkezési dátumaként nem a polgármesteri hivatali átvétel napját számították, hanem a hivatal pályázati irodájánál történt kézhezvételt.

A polgármesteri összefoglaló szerint a nagykanizsai hivatalban fegyelmi eljárások indultak az elmulasztott pályázat felelősei ellen.

Olvasóink írták

 • 6. toxi-2 2010. február 03. 15:54
  „Szerintem meg pancserek. Bármilyen munkahelyen meg van jobb esetben szervezve minden. Az is, hogy ki ellenőriz, meg azt ki ellenőrzi. De ezeknél.......”
 • 5. Beth 2010. február 02. 21:45
  „Nem, szerintem meg azért jártak így, mert mindegyik ügyintéző csak a maga dolgát tudja, a másiké nem érdekli.
  Ha rendszerben gondolkodnának, akkor nem lenne ilyen gond.
  Megkap egy anyagot, azt végigviszi... Nem az hogy dobálják ide-oda.”
 • 4. KolompárRómeó 2010. február 02. 21:43
  „Napi 5000 Ft-jával az ügyintéző leülheti, az 3288 év. Ha jól viselkedik, feleznek.”
 • 3. töröggszultán 2010. február 02. 21:25
  „Bakker ilyen nagy a hivatal. 4 nap alatt ért el a levél egyik végéből a másikba.”
 • 2. toxi-2 2010. február 02. 20:47
  „Röviden csak ennyi: pancserek.

  És még mindig ott dolgoznak? Persze, hogy igen, mert nem alkalmasságuk, hanem ismeretségük révén kerültek oda. Befolyásos valakinek a valakije. Mit számít 600 milla?”
 • 1. rozator 2010. február 02. 18:51
  „Mert a kormány elnyomja a fideszes önkormányzatokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémfokossal kergette el a rablókat

Fémfokossal kergette el a házukba betörő rablókat keddre virradóra egy 77 éves férfi Kislókon -… Tovább olvasom