Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Eltörölték a napi standolást

Hétfői ülésén egyhangú szavazással eltörölte az Országgyűlés a február elsejével bevezetett napi standolást, a 250 ezer forint feletti készpénztilalmat a vállalkozásoknál, illetve enyhített az ugyancsak februárban életbe lépett házipénztárt szigorító szabályokon is.
A képviselők 364 igen, nem szavazat és tartózkodás nélkül fogadták el az eredetileg fideszes, végül módosításokkal, de ötpárti támogatást kapó javaslatot.

A hétfőn elfogadott módosítás nyomán érvényét veszíti a februártól életbe lépett napi standolást előíró szabályozás és az érintett vállalkozásoknak csak havonta kell majd erre sort keríteniük. A 250 ezer forint feletti készpénzforgalom tilalmát is eltörölték a képviselők, és enyhítettek a házipénztár szabályain is, méghozzá úgy, hogy az 1,2 százalékos határ helyett, az éves forgalom két százaléka maradhat a házipénztárban az ötpárti módosító javaslat nyomán.

Az Országgyűlés hétfőn döntött arról is, hogy a most eltörölt, illetve módosított előírások esetleges megszegése miatt kiszabott bírságokat az APEH-nek hivatalból vissza kell vonnia, a befizetett büntetéseket pedig vissza kell fizetnie.

Míg a szocialista felszólalók többségében az ötpárti összefogást méltatták, ami nyomán eltörölték a vállalakozások körében tiltakozást kiváltó intézkedéseket, a fideszes felszólalók inkább arról beszéltek, hogy erre nem lett volna szükség, ha a kormány nem hoz eleve rossz döntést, amit nem egyeztetett a szakmával, és amit az ellenzék már annak elfogadása előtt is kifogásoltak.

Olvasóink írták

 • 4. LukSzusz 2009. február 24. 07:51
  „Nem kell aggódni,Fercsi és udvartartása már dolgozik a másik adón.”
 • 3. flexsnake 2009. február 23. 20:15
  „Végül is így is lehet pénzt zsebre vágni: bevezetéséhez pénz kell, az eltörléséhez meg nem. Ezek olyan: ,,kipróbáljuk aztán ha nem jó, visszacsináljuk" próbálkozások.”
 • 2. Kraftwerk 2009. február 23. 19:48
  „Nem aggódjatok,majd kitalálnak más adóformát helyette!!!
  Ezeknék ötletből nincs hiány!!!!
  Csak észből van.....de rengeteg......ami hiány....:))”
 • 1. achilleus 2009. február 23. 19:43
  „Élt 1 hónapot, sem! És már nem először. Tipikus dillettantizmus, már ami a "törvényfarigcsálókat" illeti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első díjat nyert Budapest

Budapest nyerte az Európai Mobilitási Hét első díját hétfőn Brüsszelben - tájékoztatott Hagyó Miklós… Tovább olvasom