Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Eltörölték a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés, a tervek szerint hétfőn szavaznak a képviselők a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével kapcsolatos törvényjavaslatokról. A Fidesz a kormányzati negyedre szánt összegből pótolná a a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése után jelentkező bevétel kiesést.
Elfogadta az Országgyűlés hétfő este a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot

Elfogadta az Országgyűlés hétfő este a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot - 199 igen, 1 nem szavazattal, és 149 tartózkodás mellett. Április elsejétől nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni, szeptembertől pedig be sem vezetik a tandíjat. A kormány javaslatát az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták, az ellenzék tartózkodott. 159 igen és 188 nem szavazattal, két tartózkodás mellett leszavazta viszont az Országgyűlés a Fidesz javaslatát, amely szerint idén költségvetési átcsoportosítással, jövőre pedig a játékadóból származó bevételből lehetett volna pótolni a három díj eltörlése miatt kieső bevételeket.

Elfogadták az Új Tulajdonosi Programról szóló javaslatot

Elfogadta az Országgyűlés hétfő este az Új Tulajdonosi Programról szóló országgyűlési határozati javaslatot - 192 igen és 148 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett. Eszerint az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy 2008. április 30-ig dolgozzon ki részletes programot az állami tulajdon egyes részeinek magántulajdonba adására.

Az Országgyűlés arra is felkéri a kormányt: biztosítsa, hogy egységes elvek mentén, egyforma eséllyel, a lehető legszélesebb kör vehessen részt a programban. A javaslat rögzítené azt is, hogy az Új Tulajdonosi Program végrehajtásának ellenőrzésére az Országgyűlés eseti bizottságot hoz létre.

Február 18-án hirdette meg a korányfő a parlamentben az Új Tulajdonosi Programot, amelynek lényege, hogy magánszemélyek állami cégekben néhány ezer forint induló befizetéssel akár milliós értékű tulajdont szerezhetnének. A program szerint részletfizetés, adókedvezmény vagy akár árfolyamkedvezmény is segíthetné az új tulajdonszerzést.

Hivatalossá vált a népszavazás eredménye

Hivatalossá vált a március 9-i országos ügydöntő népszavazás múlt pénteken megállapított végeredménye, miután hétfő délután 4 óráig nem érkezett újabb kifogás sem az Országos Választási Bizottsághoz, sem pedig a Legfelsőbb Bírósághoz. A referendumon a szavazók többsége úgy döntött, hogy töröljék el a vizitdíjat illetve a kórházi napidíjat, és ne vezessék be szeptembertől a tandíjat.

A kórházi napidíj eltörlésével kapcsolatban 3 385 981 választó, az érvényesen szavazók 84,08 százaléka voksolt igennel, míg nemmel 640 936-an szavaztak. A vizitdíj eltörlésére 3 321 313 -en voksoltak, ami az érvényes szavazatok 82,42 százaléka volt, a nem szavazatok száma ebben a kérdésben 708 283 volt. Arra, hogy ne vezessék be a tandíjat 3 309 616 szavazat érkezett, ami az érvényes szavazatok 82,22 százalékát teszi ki. A nem szavazatok száma ebben az esetben 715 642 volt.

A népszavazás eredménye három évig köti az Országgyűlést, vagyis ennyi ideig nem dönthet azzal ellentétesen.

Gyurcsány Ferenc: a rendszerváltás óta a népszavazás eredménye sok értelemben a legkárosabb döntés

A miniszterelnök szerint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazás a rendszerváltás óta eltelt időszak legellentmondásosabb, és sok értelemben legkárosabb döntése. Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásban azt mondta hétfőn a parlamentben: nincs benne dac vagy sértettség, a kormány elvégzi a feladatát, és megszünteti a három díjat, de kérdés, hogy ez mibe fog kerülni az országnak.

A kormányfő szerint a Fidesz és a KDNP a népszavazással olyan terhet raktak Magyarország nyakába, amely akár az adócsökkentést is hátráltathatja. Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy a kormánynak meg kell oldania a népszavazás után kialakult helyzetet, de nem szabad olyat vállalnia, "amit nem tudunk, vagy nem szabad megtenni". A miniszterelnök szerint nem tisztességes az a gondolkodás, hogy "az ellenzék bajt okoz, a kormány meg majd megoldja." Önvizsgálatra nemcsak a kormánynak, hanem az ellenzéknek is szüksége lenne - tette hozzá.

Navracsics Tibor: a költségvetés egy ezrelékén vergődik Gyurcsány Ferenc

Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető szerint nem képes kormányozni az a kabinet, amely nem tudja átcsoportosítani az aktuális költségvetés egy ezrelékét. Pártja állítása alapján ekkora részt érint ugyanis a büdzsében a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése. A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta hétfőn a parlamentben: a Fidesz és a KDNP a népszavazással olyan terhet raktak Magyarország nyakába, amely akár az adócsökkentést is hátráltathatja.

A Fidesz frakcióvezetője erre reagálva leszögezte: nemzetközi elemzések szerint a népszavazási eredmény gyengítette a kormány mandátumát, de a költségvetésre nem hat ki jelentősen. Mint mondta: a miniszterelnök lassan két hete vergődik olyan összegen, amely a költségvetésnek csupán egy ezrelékét érinti. A politikus feltette a kérdést: jó-e az Magyarországnak, ha olyan kormánya van, amelynek miniszterelnöke szerinte gyenge és hiteltelen.

Átalakulhat az egészségügy finanszírozása

A kormánypártok továbbra sem tervezik a vizitdíj és a kórházi napidíj kiesése után keletkező hiány pótlását a költségvetésből, azonban az MSZP új finanszírozási rendszer kidolgozását kezdeményezte az egészségügyi alapellátásban és a járóbeteg-szakellátásban - az erről szóló módosító indítványt hétfőn tárgyalta az egészségügyi bizottság.A módosítást a kormány által benyújtott - a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló - törvényjavaslathoz nyújtotta be az egészségügyi bizottság. Ez felhatalmazná a kormányt - vagyis az Egészségügyi Minisztériumot (EüM) - hogy "dolgozza ki az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás megfelelő működését biztosító új finanszírozási rendszert és legkésőbb április 30-ig terjessze az Országgyűlés elé."

A Független Hírügynökség információi szerint az új finanszírozási rendszer egyfajta teljesítmény-elv szerint juttatna nagyobb összeget az egészségügyi rendszerbe. Az egyik elképzelés szerint például a szakorvosi vizsgával rendelkező orvosok havonta kiegészítő juttatást kapnának. A módosítás ugyanakkor nem juttatná vissza a rendszerbe a vizitdíj és a napidíj eltörlésével kieső teljes összeget.

A kormányszóvivő szerint nem megoldás a Fidesz javaslata

A kormányzati negyedre szánt pénzből nem lehet pótolni a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével jelentkező bevételkiesést, mivel ez az összeg nem áll rendelkezésre - így reagált a kormányszóvivő a Fidesz helyettes szóvivőjének hétfői bejelentésére.

Daróczi Dávid szerint nem az állam pénze az a 142 milliárd forint, amelyet Cser-Palkovics András említett. Azt az összeget magánbefektetők biztosították volna ugyanis a kormányzati negyed megépítéséhez, az állam pedig 20-25 év alatt fizette volna vissza. A Fidesz helyettes szóvivője hétfői tájékoztatóján azt mondta: ha a kormányzati luxusberuházásra elő tudták volna teremteni a 142 milliárdos keretet, akkor most a háziorvosok, kórházak és a felsőoktatási intézmények kompenzálását is meg lehet ebből oldani. Az ellenzéki párt módosító indítványt nyújt be ezért a kormányzati negyed projekt hivatalos lezárásáról szóló javaslathoz, amelyről hétfő este szavaznak a képviselők.

A Fidesz azt szeretné, ha a kormány június 30-ig tételes elszámolna a beruházásra már elköltött pénzről az Országgyűlésnek - tette hozzá Cser-Palkovics András. A kormány január 8-án jelentette be, hogy "megállítják" a kormányzati negyeddel kapcsolatos beruházást. A miniszterelnök javaslatára döntött így a kormánykabinet, mert kétségessé vált az, hogy határidőre felépülhet-e kormányzati negyed, illetve a versenytől várt árcsökkentő hatás sem valósult volna meg, mivel csak egy pályázó maradt a kivitelezésre - hangzott az indoklás.

A Fidesz a kormányzati negyedre szánt összegből pótolná a bevételkiesést

A kormányzati negyedre szánt összegből pótolná a Fidesz a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése után jelentkező bevétel kiesést. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes-szóvivője szerint, ha a kormányzati luxusberuházásra elő tudta volna teremteni a kormány a 142 milliárdos keretet, akkor most a háziorvosok, kórházak és a felsőoktatási intézmények kompenzálását is meg lehet ebből oldani.Az ellenzéki politikus hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy körülbelül nyolc évre lenne elegendő a vizitdíj és tandíj eltörléséből származó bevételkiesés pótlására a kormányzati negyedre szánt összeg.

"Akarat nincs, csak pénz van, ám az összeget a hatalom saját maga luxusára akarja költeni" - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy a kormány így akar "kicsinyes bosszút" állni az egészségügyön és az oktatáson. A politikus kitért arra is, hogy a Fidesz módosító indítványt nyújt be a kormányzati negyed projekt hivatalos lezárásáról szóló javaslathoz, amelyről hétfőn este szavaznak a képviselők. A Fidesz azt szeretné, ha a kormány június 30-ig tételes elszámolna a beruházásra már elköltött 10,1 milliárd forintról az Országgyűlésnek.

A vizitdíj eltörléséről szavaznak

A kormány javaslata szerint április elsejétől szűnne meg a vizitdíj, a kórházi napidíj és nem vezetnék be a tandíjat, amit elvileg ősztől kellett volna fizetniük a felsőoktatási hallgatóknak. Ugyancsak hétfőn döntenek a képviselők a Fidesz által benyújtott, szintén a népszavazással kapcsolatos törvényjavaslatról, amely egyebek mellett rögzítené, hogy a vizitdíj, a napidíj és a tandíj eltörlésével jelentkező bevételhiányt a játékadóból pótolja a jövőben az állam.

A Fidesz már jelezte, ha ezt a javaslatukat leszavazza a kormánypárti többség, újabb elképzelésekkel állnak elő. Hétfőn szavaznak a képviselők az Új Tulajdonosi Programról szóló országgyűlési határozati javaslatról. A tervezetet Göndör István, az MSZP, és Gusztos Péter, az SZDSZ képviselője nyújtotta be.

A dokumentumban az Országgyűlés egyebek mellett felkéri a kormányt, hogy 2008. április 30-ig dolgozzon ki részletes programot az állami tulajdon egyes elemeinek magántulajdonba adására. A javaslat rögzítené azt is, hogy az Új Tulajdonosi Program végrehajtásának ellenőrzésére az Országgyűlés eseti bizottságot hoz létre. Ugyancsak ezen a héten tárgyal az Országgyűlés a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslatról.

Forrás: Független Hírügynökség

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Don Kartács 2008. március 20. 12:01
  „A bizakodás sokszor átsegíti az embert nehéz időszakain, de kérdem én : mi van akkor, ha a szöveg mögött nincs semmi? Szépen hangzik minden, mint ahogy azt a HIT és az összes egyéb hasonló szekta jeles képviselői gyakorolják híveik között aktívan, de nincs mögötte semmi, csak a nagy üres feketeség. Nagyon hangzatos és szépirodalmi regénybe illik az, amit a jobboldal fejeseitől hallunk, de nem látok mögötte alapot. Körülbelül olyan, mintha egy szakadék elé tennénk egy útat, és zöld jelzést adnánk az embereknek, hogy csak előre. Nem azt látom, hogy átjutunk a szakadékon, hanem azt, hogy beleesünk. A hatalomért megéri szépen beszélni, az emberek bedőlnek, mert nem tamáskodnak semmi fölött ÖNMAGUKTÓL. Így viszont az egész jobban pusztulásra van ítélve, mert ha rossz is, amit az ember lát biztosabb és tervezhetőbb, mint a semmi.”
 • 30. pan.cser 2008. március 19. 21:38
  „Kedves Don Kartács! Az emberek hitből építkeznek, érzelmek motiválnak mindenkit, nem kell ezt a dolgot lebecsülni. Egy lelkesebb optimiustább világ az ami a Fideszt körülveszi. Az MSZP nem ilyen, Hideg, számító társaság, ha pátoszról beszélhetünk, ott csak az anyagiság dominál. Hogy ez így van nézz körül a világban, hol élnek a boldog emberek? Ott ahol van hit és bizakodás, jövőkép. Ezt már az MSZP eljátszotta. Sokszor.”
 • 29. Don Kartács 2008. március 19. 13:08
  „pan.cser : itt nincs rendszerváltó párt, soha nem volt, soha nem is lesz, amíg mindenki itt a hitből és az államból próbál megélni. A rendszerváltás alapja az, hogy ne az állam kitartottjai legyünk, hanem rá legyünk kényszerítve a spórolásra, az önfenntartásra, stb. De így??? A fideszt nyugodtan lehet kommunistázni, főleg amiatt, mert ő azt az elvet vallja, hogy a nagy testvérre támaszkodhatunk. Szóval visszafordulunk szépen lassan 1989-be.”
 • 28. Don Kartács 2008. március 19. 13:02
  „Igen pan.cser, igazad van. Orbán megemelte, de onnantól kezdve meg is indult a romlás a piacon. Fél szemmel nézed a világot, mert a másik szemed végig csukva van, ezáltal figyelmen kívül hagyod az emelés negatív hatásait.

  Magyaro: egyik párt sem költött egy gépre sem, de eleddig csak egy párt volt, aki mindenről szavaztatni akar.”
 • 27. pan.cser 2008. március 18. 23:01
  „Miracle! Az alma az alma, a körte az körte hiába hívod datolyának. Vagyis a Fidesz rendszerváltó párt, vezetője a rendszerváltás nagy egyénisége. Az MSZP az MSZMP utódpártja, vezetője a rendszerváltás kerékkötője volt. Aztán átképezték magukat kapitalistákká, mégpedig ezt úgy csinálják mint annak idején a "proletárdiktatúrát". Minden hatalom nekik, a könnyebb élet nekik, semmi nem állhatja az útjukat. Szóval, ha megvakarod a kapitalista mázt emberi normáik nem változtak. Tök mindegy mit mondasz a Fideszre. Azok azok akik voltak, ezért is érint meg egyre több embert ez a párt. Egyébiránt ha olvastad Orwell könyveit a gondolkodásod ott megtalálod. Minden jelszó a visszájára fordítva, mint ahogy te a Fideszt kommunistázod! De attól minden az ami, embertelen gőgös társaság a baloldalon, kapitalista festék alatt a Nagy Testvér unokái, akik még a történelmi multat is megváltoztatják, legalábbis szeretnétek.”
 • 26. miracle 2008. március 18. 20:53
  „pan.cser
  Most sem a kérdésre válaszolsz...
  A 16.-ban leírtam miért fidesz-MKP, azóta 2* válaszoltál, de még egyszer sem cáfoltad őket, csak előhúzol dolgokat ötletszerűen.”
 • 25. magyaro 2008. március 18. 16:22
  „Don Kartács
  "Másra is el lehetett volna költeni azt a pénzt, pl 5 inkubátorra."
  Engem nagyon emlékeztet, Kunce szavaira mikor, amikor a Fidesz kormány alatt naponta emlegette, hogy mennyi lélegesztető gépet és inkubátort lehetett volna venni... Áruld már el, mikor kormányra kerültek mennyit vettek?”
 • 24. pan.cser 2008. március 18. 15:17
  „Kedves miracle! Én vagdalkoznék? Te rángattad elő azt az őrültséget, Fidesz-komunista párt amire megkaptad a választ ami persze nem tetszik. Még egy vágás Neked meg a Hozzád hasonlóknak. A 16 évet szidjátok a rendszerváltás után, hogy kevés az adófizető! KI VOLT AZ AKI MEGSZÜNTETTE A MINIMÁLBÉR ADÓZÁSÁT? Ti voltatok azok a töketlenek aki ezt megtették. Miért dobtátok el az a sok milliárdot? A hatalomért! OV. igaz hogy adóztatta a minimálbért, de volt miből kifizetni a dolgozóknak mert a duplájára emelte 4 év alatt. A szocik bakit bakira halmoznak a gazdaságban, igaz a fejelős, lökdösős minisztertől mit lehet várni. Lökdösődjön a kocsmában, majd megmutatják neki. Tipikus diktatórikus allűrök, bosszú, indulat, alkalmatlanság, adathamísitás, népnyúzás, hozzánemértés, az ország lepusztítása ez a mostani kormány, illetve sokkal több mert a bűnlajstrom nem fér bele ezer oldalba.”
 • 23. miracle 2008. március 18. 12:35
  „pan.cser
  Nem kell félrebeszélni. amiket leírtam ,melyik nem igaz a fidesz-MKP-ra? Egyet sem cáfoltál, talán nem véletlenül.
  tantusz
  Nincs neked üldözési mániád? Jó idegeskedést. Te sem cáfoltál 1 tételt sem, csak vagdalkozol a sötétben.
  Amúgy nincsenek millióim, bérből élek, nem vagyok semmilyen tűz, de még lángocska közelében sem, csak szeretem, a számokat és a tényeket, és nem szeretem, ha más akarja megmondani, hogy mit is gondolok.”
 • 22. Don Kartács 2008. március 18. 12:32
  „Ez a tipikus eset, amikor valakinek semmi sem jó. Innentől kezdve a célok homályosak, értelmetlenek és zagyvák, azon kívül persze, hogy a baloldal felé történik a fröcsögés.
  Csak egyet kérdezek : ezért ment el xvalahány milla a népszavazára költségként, hogy aki annyira hajtotta és ette a népet tartózkodjon a szavazásnál? Másra is el lehetett volna költeni azt a pénzt, pl 5 inkubátorra.”
 • 21. widéki 2008. március 18. 08:58
  „Gyc: Ez Magyarország vazze!”
 • 20. Gyc 2008. március 18. 07:36
  „"Elfogadta az Országgyűlés hétfő este a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot..... Április elsejétől nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni, szeptembertől pedig be sem vezetik a tandíjat. A kormány javaslatát az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták, az ELLENZÉK TARTÓZKODOTT." Szóval ha jól értem azok akik kezdeményezték a népszavazást, tartózkodtak a szavazástól, vagyis nem igazán értenek egyet a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével! Most akkor mi ez?????”
 • 19. szeol 2008. március 18. 02:31
  „Pistruinak nehéz lesz végigveregetni azt az elképzelését a városvezetésen, hogy adják neki oda a focipályát teljesen egyben.. Ellenben kivonul a szegedi kézilabdából.. Pénz győr vagy a józan ész? Egy komlói gyerek zsebre tudja vágni e a várost?”
 • 18. tantusz 2008. március 18. 00:48
  „miracle
  Egy szadeszos provokátor Ne válaszoljatok rá, csa az IP címeket gyűjti...!!!
  CSAK A TÖRPE 1%-os szadesz terjeszti ezeket a szánalmas vádakat, hogy a Fidesz-XYpárt lenne!!!

  Amúgy az a fene nagy U.T.Program a nagy részvényeseknek lesz befutó, mert a "kicsik"-et előbb-utóbb "kivéreztetik", csak Te még nem voltál kisrészvényes életedbe...és nem veszítettél!!!
  (egyszer volt Budán-kutyavásár)
  De Te vegyél minél több pár ezer Ft-os milliós tulajdont..., mert ott ülszhetsz a döntéshozatali aztal szélén!!Most még...
  Aki közel lesz a "tűzhöz" az tudja majd mikor kell megtartani, aki meg nem(ezek lesznek többségben) az majd veszít...”
 • 17. pan.cser 2008. március 17. 23:37
  „Kedves miracle! Mint az utódpárt s..gnyalója kioktatsz bennünket, hogy a Fidesz kommunista. Bismarck kancellár akiról MSZMP szabta oktatáspolitika által ,az átkosban az általánostól az egyetemig egy jó szót nem hallottunk, vezette be hazájában a szolidarítási alapú biztosítási rendszert. Most akkor melyik volt komcsi, Lenin bácsi vagy a porosz, piszok Bismarck. A végén még Lenin bácsi lesz a mai előd a Vaskancellár meg egy rohadt bolsevik. Nem szégyelled magad utódpárti gyurcsánybérenc? Gyurcsány Ferenc akkor hol volt mikor OV.-t elvitték márc.15-én? Egy KISZ irában dolgozott azon, ami ellen OV. küzdött. Támogatta a szovjet csapatok itt tartózkodását, hablatyolt a proletár internacionlizmusról, a kizsákmányolásról stb. Gyurcsány maga a megtestesült anakronizmus, az kommunista kapitalista díszpéldánya. ez is csak egy hibbant elmében fér meg így együtt!”
 • 16. miracle 2008. március 17. 21:44
  „Hát elég gyenge szójáték. Szerintem a fidesz-Magyar Kommunista Párt sokkal jobb. Állami tulajdon, állami segélyezés, néphatalom, személyi kultusz, vastapsos viktor-viktor, kis pártok leszalámizása, EU-ellenesség, Nagyvezír-effektus, belső ellenzék ledarálása, bukott vezér bebetonozódása, agymosás, mindenki más hülye.
  Sok-sok hasonlóság.
  Kihagytam valamit ? :)”
 • 15. Attila. 2008. március 17. 21:40
  „Szívesen látnék végre valakit, valakiket, akik végre a megsarcolt és nyomorított nép illetve a szétrabolt és eladott ezer sebből vérző MAGYARORSZÁG érdekeit nézik. Nem pedig a cimbik, haverok, iskolatársak, kolesztársak, párttársak érdekeit, valamint a hogyan gazdagodjunk meg könnyen gyorsan 4 év alatt a nép és az adófizetők terhére és zsebére. Bár nekik úgyis mindegy, négy év után leköszönés, zsebben a milliók, meg pár kft, bt..... Aztán megint egy Ígérgető Mátyás. Már megszenvedte a nép a dolgokat. Mikor lesz már egyet illetve hozzáértés?”
 • 14. efghm 2008. március 17. 21:33
  „miracle
  Kommunista az öreganyád, meg te.
  Harácsoló banda vagytok.
  Pártotok neve: Pi...ba menő Nyerenc Ferenc Rabló Bt.
  Hadonászott ma is apátok a parlamentben, mint akinél nincsenek otthon...böszme-büszkeségetek...
  Szíves figyelmedbe ajánlom a youtube-n taláható gyurcsány-összest...”
 • 13. Don Kartács 2008. március 17. 21:14
  „El lehet dönteni, hogy visszafejlődünk 89 elé, vagy pedig végre talpraállunk. A cimbik ugyanúgy ott vannak a jobb oldalnak is, úgyhogy nem kell félteni őket.”
 • 12. miracle 2008. március 17. 20:54
  „gyakor
  Miért, a jobboldali szimpatizánsok között mindenkinek megélhetési gondjai vannak? Egyébként, ha nem tűnt volna fel, nem a kommunizmusban vagyunk, aminek alapja az állami tulajdon. (Hogy-é szavaztál 90-ben?) Bár a fidesz-Magyar Kommunista Párt ezt szeretné.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát

Az Országgyűlés egyhangúlag elfogadta hétfőn a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát. Az erről szóló… Tovább olvasom