Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Elutasították Rúzsa Magdi állampolgársági kérelmét

Két éve még Magyarországot képviselhette az Eurovíziós Dalfesztiválon Rúzsa Magdi, most pedig nem megfelelő papírok miatt nem kaphatja meg az állampolgárságot.
Az énekesnőnek még hosszú hónapokat kell várnia, míg régi álma valóra válik, és végre magyar állampolgár lehet.

– Január végén adtam be az állampolgársági kérelmet az illetékes önkormányzathoz, ők továbbküldték a Belügyminisztériumba, de múlt héten kaptam egy levelet, hogy hiányoznak papírok. Nem fogadták el például a nagyapám keresztlevelét, más iratokkal is igazolnom kell hivatalosan, hogy magyar volt. A másik dolog, amit be kell adnom, az érettségi bizonyítványom közjegyzővel hitelesített másolata, hogy bizonyítani tudjam, magyarul tanultam – árulta el a Blikknek Magdi, aki 2006-ban nyerte meg a magyarországi Megasztárt.

Olvasóink írták

126 hozzászólás
 • 126. haynau 2009. április 16. 09:30
  „"Szerencsénkre" - hát kb ilyesmikről beszélek! Én nem írtam, hogy jobb, vagy rosszabb, de ha írtam volna, az se rasszizmus, hanem nacionalizmus! A külhoniak egy olyan Magyarországhoz ragaszkodnak, ami már évtizedek óta nincs. Változik minden, változnak az érdekek, emberek, körülmények, ezt el kellene fogadni mindenkinek! Amikor itt volt sokkal rosszabb a a helyzet, mint yugo-ba, valahogyan nem jut eszembe róla példa, hogy olyan sokan akartak volna "haza"települni. Fiatalként irígykedve fogadtuk el, hogy mások pl."világútlevéllel" szabadon utazgathatnak, mi meg...”
 • 125. csiki0 2009. április 15. 18:12
  „Hanyinger fog el olvasva a hozaszolasokat, amikora Magdi legjobb helyezést ért el mindenki magyarnak tartota most meg? Ilyen raszista nemzetet, rosszabb mind ahogyan Délafrikaban volt ott legal?b a fehér a fehért tisztelte.Nem a külhoniak hagytak el M.o hanem ök minket, szerencsénkre!”
 • 124. csiki0 2009. április 15. 17:55
  „Szerencsére nem lehet mar elvenni az allampolgarsagot mert a raszizmus véget mar sokan megérdemelték volna vagy ez az "anyaorszagban" erény?”
 • 123. pillecukor 2009. április 14. 20:10
  „,,álma vált volna valóra,,? és? sok más embernek nagyobb álma van, mégsem írnak cikkeket róluk...”
 • 122. haynau 2009. április 14. 19:54
  „Én nem értem miért lesz ebből cikk egyáltalán! Nem adta be amit kértek, elutasították. Ezzel te vagy én is így jártunk volna, bárhol, akár egy kocsiátírásnál is. Miért kellene kivételezni vele! Logaritmussal teljesen egyet értek a mentalitással kapcsolatban. Én közel kerültem egy itt élő Vajdasági lányhoz, így beleláthattam kicsit az életükbe! Nem fogják föl, hogy Ők itt mindig is idegenek lesznek, ha nem változnak meg, és még minket néznek le, hogy más a "temperamentünk". Asszem nekik kellene kicsit formálódni, és nem azt hangoztatni saját berkeikben, hogy mennének vissza, mert ott sokkal jobbak az emberek! Aki kételkedik szavaimban olvasson csak bele 1-2 chat vagy fórum beszélgetésükbe (brutalchat, poznanici, stb.), kicsit meg fog változni az ő véleménye is... Talán el kellene gondolkozniuk, hogy nem biztos, hogy azért nem kap pl.munkát mert ő székely, vagy vajdasági, hanem azért mert a MAGYAR magyar sem kap! Szomorú a sorsuk, mert ők mindenhol egy kicsit idegenek, de talán nekik kellene alkalmazkodni, ha már itt akarnak élni!”
 • 121. flexsnake 2009. április 11. 14:22
  „119. most már egy évig fog tartani. Csak azért mert kifogásolod. Nem kell előrébb venni. Az irattorony aljára is lehet ám tenni a kérvényed. Hozzáállástól függ. Roma magdi éppen most lassította meg az eljárást. Ezek után szerintem még lassabban fog menni.”
 • 120. flexsnake 2009. április 11. 14:19
  „Ma hajnalban a tvben bemutatták a brit bevándorlási tisztek munkáját. Szerintem lecopná magát a bevándorló ha ezt bevezetnék itthon is. Ott a gyanúsabb beutazókat órákig kihallgatják. Indiai csávó beutazást kért, mondván ott tanul. Kikérdezték a tananyagból. Ott is megnézik ki jön be. Sőt ott nem csak a letelepedést és a honosítást veszik szigorúan hanem a beutazást is. Ha sötétbőrű akkor soron kívül hallgatják ki.
  Sokan hamis román(!) útlevéllel utaznak be.
  Egy országnak meg kell néznie kit enged be és ki az akit állampolgárává fogad. Senkit nem fog bemondásos alapon. Tessék pótolni a papírokat ennyit mond el ez a cikk.

  116. szerencsére az ilyen primitív emberek mint én megvédik a segged attól hogy idegenek vágják el a torkod vagy megdögölj szétszakított testtel egy bombarobbanás miatt. Költözz Pakisztánba ha nem tetszik a rendszer.”
 • 119. floridaimagyar 2009. április 11. 07:00
  „En kettos allampolgar vagyok - de USA utlevelre 1 hetet vartam, egy magyar utlevelre fel evet, es allati sok papirt kellett szereznem meg hivnom az irodakat hogy sikeruljon. Persze, fontos a papir, allati sok mindenki jonne be nelkuluk - de miert tartott fel eveig nekem hogy meg tudjam latogatni a kishugom es le tudjak ellenorizni a papirjaimat amik tokeletes rendben voltak??? Altalaban adnak valamit a kovetsegen hogy haza tudj ugorni, de sokaig tart, korulmenyes es neha nem lehet azzal hazajonni.”
 • 118. abdul66 2009. április 10. 23:35
  „Tisztelt határontúli,délvidéki magyarok.Azért a magyarországi magyarok egy jelentős/jobbik/ része nem tekinti ellenségnek a határon kívül rekedt nemzettestvéreinket.Csak sokan bedőlnek az idegenszívű kormány, idegenszívű médiájából sugárzó magyargyűlöletnek.Reméljük, hamarosan nemzeti kormányunk lesz,és az előttem szóló antimagyarok háttérbe lesznek szorítva.Jobbik-ot az Országházba!”
 • 117. lopicigazsi 2009. április 10. 23:10
  „Ilyen rohadtságot! Hát ezért van a FAL! >>>
  www.afal.hu
  _____________________________________
  Erre való. Klikkelj, és írj!”
 • 116. Balotelli 2009. április 10. 21:47
  „Mondom.Ezért tart itt ez az ország mert ilyen flexsnake szerű primitív állatok alkotják !”
 • 115. rozator 2009. április 10. 20:31
  „Nem értem a vitát! Ha valaki állampolgárságot kér, megmondják milyen dokumentumok kellenek hozzá! A drága Magdika a koncertkörút miatt ezeket nem tudta beadni! Azért bemondás alapján mégse megy! Minden afgán itt tanulna a román határon magyarul!”
 • 114. flexsnake 2009. április 10. 19:40
  „113. remélem te is külföldi vagy mert ha nem akkor pár sorral lejjebb éppen elküldtek anyádba ahogyan engem is.
  Az ország jó helyen van és azért tart itt mert túl engedékeny az idegenekkel. Akik még arra sem képessek hogy a papírjaikat hiánytalanul bemutassák. Mutass egy országot ahol nem küldenek vissza ha nincsenek meg az okmányok? Ja, egyedül mi....”
 • 113. Balotelli 2009. április 10. 18:28
  „Ezért tart itt ez az ország mert ilyen flexsnake szerű primitív állatok alkotják !”
 • 112. Logaritmus 2009. április 10. 15:30
  „Mielőtt elszabadulnának az indulatok jelzem, hogy a magyar állampolgárság megszerzésének MINDEN esetben feltétele a büntetlen előélet, a magyarországi lakhely és a biztosított magyarországi megélhetés (=legális munkahely). Így aztán "vérszívásról" szó sem lehet, kár is ilyen szavakat használni a határon túliakkal kapcsolatban. Tény, hogy a magyar nyelv használatától még szerintem sem lesz valaki magyar, nem az ő hibájuk, hogy akik ott születtek, magyar kisebbségben, komoly agymosáson mentek keresztül és bár az anyanyelvük magyar, a mentalitásuk gyakran nem különbözik attól a nemzettől aminek állampolgárai lettek. Hiába vagyok magyar, ha teszem azt Namíbiában születek és ott járok namíbok közt iskolába. :)”
 • 111. Carlo 2009. április 10. 12:46
  „Kedves FLEXSNAKE

  Szívemből szóltál

  nekünk, miért is kell mindenkit befogadni? aztán meg, aki itt született magyarnak, az meg szpja a f@szt,( adjunk lakást munkát szegénybevándorlóknak) mert elveszik előle mások akiknek nyaljuk a segg.t,

  a Tecsó melletti 10 emeletes ház is ilyenekkel van tele, na mindegy ... csak nekem is felfordul a gyomrom...”
 • 110. flexsnake 2009. április 10. 12:33
  „107. dögölj meg te, hontalan.
  Aki esetleg még anyázni akarja Magyarországot, névvel és címmel jelentkezzen hogy biztosan ne kelljen többé honosítani. De hogy 100évre tiltanám ki minden európai országból az is biztos. Jaj de fel tudnak háborodni.
  Próbálj meg amcsi állampolgárnak jelentkezni, lehet leopnád magad mire sikerülne.
  Határon túli magyarok? Röhögnöm kell. Külföldi idegenek akik jobban szívják a vérünket mint bármely más ember aki még a nyelvet sem beszéli. Ezek már nem magyarok. Idegenek, csak köpködni tudnak.”
 • 109. Krampampuli 2009. április 10. 12:05
  „Most láttam meg, hogy Lutetia is pont erről írt. De jó hogy még vannak akik minden agresszív indulattól mentesen is tudnak objektívek maradni...”
 • 108. Krampampuli 2009. április 10. 12:03
  „kiring: így is van! Lehet, hogy Magdi mosolyogva megérti és még kellemetlennek sem érzi az egészet. Az egész Sz*rkavarás a mindig nagyobb olvasottságot, nézettséget, elérni akaró média miatt van. Már a cikk címe is erős. ELUTASÍTOTTÁK! Gyönyörű nyelv a magyar elvileg az újságírók értik is (a régiek igen) szépen választékosan másképp is lehetett volna fogalmazni. Bár akkor ezek a kommentek sincsenek. Az enyém sem ;-)”
 • 107. sőndör 2009. április 10. 10:47
  „Hiánypótlásra visszaküldik, nem teljes meg miegymás. Fuj, undorító sz.evés ! Anyósomék, akik Magyar állampolgárnak születtek, majd jött a tötrténelmi cirkusz, hirtelen hontalanok lettek, alkotmánytanból, történelemből kellet vizsgát tenniök vénségükre + el kellet szavalniuk a himnuszt, hát ember az olyan aki ilyen megaláztetásban részesíti nemzettársát? Fiam Pesten született de semmi jelentősége, mert az nem jogalap. Könyörgöm, amikor 56-ban mindent megtettünk, hogy a disszidenseket továbbsegítsük Trieszt és Bécs irányába, akkor jó "testvérek" voltunk". A gyomrom felfordul, ezért is adtam vissza ÖNSZÁNTAMBÓL a letelepedési engedélyemet még 1994 ben. Dögöljön meg mind akiben egy pillanatig is felmerül a határon túli Magyarok Magyarságának megkérdőjelezése !!”
126 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új boncolást kérnek az Irakban lelőtt férfi rokonai

Várhatóan péntekig Magyarországra szállítják az Irakban tisztázatlan körülmények között lelőtt… Tovább olvasom