Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Emelt nyugdíjat visz novemberben a postás

Emelt nyugdíjat visz novemberben a postás, 2,7 millió nyugdíjas átlagosan 120 ezer forintot kap kézhez, ebben benne van a 13 havi nyugdíj második fele is - mondta Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.
A megemelt juttatás alapját az a 2,4 százalékos emelés adja, amit visszamenőleg, az elmúlt 10 hónapra is megkapnak a jogosultak. A nyugdíjak folyósítása már elkezdődött.

A novemberi már megemelt nyugdíj, és a visszamenőleg 10 hónapra érvényes növekmény mellett, a 13 havi nyugdíj második, immár megemelt részletét is, illetve a már megkapott első részletre vonatkozó korrekciós összeget is megkapják a nyugdíjasok. A 13. havi nyugdíj első felét márciusban kapták meg az érintettek. A novemberi emeléssel együtt összesen 6,4 százalékban emelkedtek a nyugdíjak az idén, ami 63,5 milliárd forint többletkiadást jelent az államnak. Januárban egyszer már emelkedtek a nyugdíjak, akkor 4 százalékkal.

Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy Jövőre 4,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, miközben az árak átlagosan 4,5 százalékkal nőnek a kormány várakozásai szerint. 760 ezer nyugdíjas ezen túl többletemelést is kap, amelynek mértéke maximum 10 százalék lehet. Ezzel együtt, összességében nyugellátásokra mintegy 8,4 százalékkal jut több pénz 2008-ban az ideinél.

Olvasóink írták

 • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. november 05. 16:11
  „Milyen szépen hangzanak ezek az emelések. De arra senki nem gondol, hogy talán a százalékos emeléseket egyszer abba kellene hagyni. Még mindig nem jutott el a tudatba, az a híres mese, melyszerint a szegény az egy krajcárját megsokszorozva is keveset kap, mig a gazdagnak a sokból újra több jut.
  Felejtsék már el a százalékos emelést, hogy ne mindig mindenben az járjon jobban, aki egyébként is jobban meg volt fizetve. S, hogy kik voltak jobban megfizetve...?
  Ma is azok vannak!
  Egységesebb nyugdijazás kellene! Van, aki százötvenezret kap, s van aki harmincezerből tengődik. Nem mindegy, hogy mennyiből számolják azt a csekély emelést.
  Ez a véleményem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától drágul a gázolaj és a benzin

Jelentősen drágul a gázolaj szerdán, de a benzinért is többet kell fizetni a hét közepétől. A 95-ös… Tovább olvasom