Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Emlékfát kapnak az újszülöttek

Minden újszülött emlékfát kap Tordason. Az önkormányzat márciusban többszáz díszfát és cserjét vásárolt. Ezek egy részét kertészetben nevelik. Közülük választhatják ki a szülők azt a facsemetét, amelyet otthon ültetnek el.
Eddig tíz emlékfa került kisgyerekes családhoz, a 2007-ben és a 2008 első felében született gyerekek tiszteletére. Az ötletet egy képviselő adta, amikor tavasszal több mint 300 ezer forintért díszfákat és díszcserjéket vásárolt az önkormányzat. A növényeket három részre osztották. Egy részüket elültették, 182 fa és 350 cserje került ki a közterületre.

A kisebb csemetéket a kiültetésükig a helyi kertészetben gondozzák azokkal a fákkal együtt, amelyeket az újszülötteknek tartanak0 fenn. A szülők maguk választhatják ki közülük a nekik tetsző facsemetét - mondta a Független Hírügynökségnek Juhász Csaba polgármester.

A településnek több éve van fásítási terve. Ez bővült ki az újszülötteknek járó emlékfával, amely már a házak udvarát szépíti.

Olvasóink írták

 • 3. kovár 2008. május 07. 16:22
  „De ! Szeretem MAKÓ-t is !!! És milyen jó lenne, ha a természetbarát önkormányzatok akciói országos jelleget öltenének! Ha lenne ilyen kezdeményezés, szerintem sok magánember is támogatná...”
 • 2. greencat 2008. május 07. 00:17
  „Makón ez már több éve így van:) Igaz itt babaparkok vannak, és az Önkormányzat válassza ki a fákat a meglévő tervek szerint! Sőt egy helyi iskola példamutatása az is hogy a ballagó nyolcadikosok, minden évben elültetnek egy a fát a ballagásuk napján! Így marad egy emlék utánuk, és még az iskola is parkosítva lesz, van:)
  Ez is szép nem?:)”
 • 1. kovár 2008. május 06. 18:12
  „Példamutató kezdeményezés! ILove TORDAS !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen emelnék a kezdő tanárok bérét

A kormányfő és a szakminiszter elmúlt hónapokban tett jelzéseivel összhangban jövő januártól havi… Tovább olvasom