Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Emléktáblát avattak Faludy György tiszteletére

A Faludy-család jelenlétében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István kulturális miniszter emléktáblát avatott Faludy György író-költő egykori Szent István körúti lakhelyénél a Költészet Napja alkalmából.
Gyurcsány Ferenc ünnepi beszédében hangsúlyozta: Faludy György gazdagította az országot egy reménnyel, hogy nem hiábavaló az önmagunkkal való küzdés.

A miniszterelnök szerint Faludy olyan hazafi, "aki magyar maradt, miközben világpolgár volt, akinek a hazafisága és demokratikus elkötelezettsége, nemzeti hovatartozása és világpolgári léte úgy egészítette ki egymást, mint a demokraták fehér szalagja a nemzeti trikolórt, amelyek most, ma itt a költészet napján - nem függetlenül attól, hogy ma újfasiszták és antifasiszták fognak egymással farkasszemet nézni -, jelképezik nemcsak a ma és az elmúlt évek küzdelmeit, hanem ennek a ragyogó embernek is a pályafutását".

Gyurcsány Ferenc a rendezvényen egy piros-fehér-zöld és egy fehér szalagból készített kitűzőt viselt.

Olvasóink írták

  • 2. SOPRONI NŐ 2008. április 12. 16:03
    „ÉS AGYURCSÁNY MILYEN HAZAFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. csingiz 2008. április 12. 00:44
    „Mert makulátlan szónokhoz csakis ezek a színek illenek...Mondjuk nekem azért úgy rémlik, hogy Gyurka bácsi világpolgárrá válásában jelentős szerepet játszottak azok a Recski kényszermunkatáborban eltöltött évek amelyek bizonyitják hogy a költő Fercsikével ellentétben nemcsak "magával küzdött" hanem éppenséggel az ellen a rendszer ellen is, amelynek berkeiből e pátoszosan csiripelő demokrata elősarjadt. Az 1956 utáni elüldözését majd több évtizedes sajnálatos távollétét pedig talán mégsem a jobboldali diktatúra számlájára kell írni...Farkasszemet nézni pedig farkasok szoktak....főleg a koncért....egymás között!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőri védelmet kapott Szabó György fideszes politikus

Fenyegetéseket kapott, ezért rendőri védelmet kért Szabó György. A fideszes politikus, hétfőn… Tovább olvasom