Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Enyhítette a gadácsi gyilkosok büntetését a Pécsi ítélőtábla

Tizenöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette a Pécsi ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a két férfinak a büntetését, akiket első fokon még életfogytiglannal sújtottak, amiért tavaly januárban megölték egy géptelep őrét Gadácson.
Bár a táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljárt Somogy Megyei Bíróság döntését, és a 21 éves Gál Csabát, valamint a 29 éves Kovács Ferencet nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, büntetésüket azért mérsékelte, mert azt büntetlen előéletükre, beismerő vallomásukra, fiatal korukra tekintettel túlzottan szigorúnak értékelte.

A tényállás szerint a kadarkúti Gál Csaba és a lábodi Kovács Ferenc 2008 elején megbeszélték, hogy traktorokat lopnak a gadácsi mezőgazdasági telephelyről. Január 20-án a településre utaztak, bementek a területre, ahol egy helyiségben Gál Csaba azzal az ürüggyel, hogy autójukkal becsúsztak az árokba és nem tudnak továbbmenni, beszélgetésbe elegyedett az általa korábbról ismert őrrel.

Amikor az őr hátat fordított nekik, Gál egy zsebkéssel háromszor hátba szúrta őt. A férfi ettől nem rogyott össze, ezért támadója széket ragadott és addig ütötte vele az őr fejét, amíg a szék el nem törött rajta. Látva, hogy Gál nem bír a sértettel, társa baltát adott a kezébe, melyet Gál az őr felé dobott, a szerszám azonban nem találta el a férfit.

Amint az őr magához vette a baltát, az elkövetők kimenekültek a helyiségből, a sértett pedig bezárta annak ajtaját. Gál azonban berúgta azt, s egy motoros fűkaszával sújtott az őrre, majd Kovács vascsővel ütlegelte a férfit, végül egy tőrkést többször a hátába döftek.

A 35 éves áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Gyilkosai elvették a mobiltelefonját, holttestét gázolajjal lelocsolták és meggyújtották, majd a két traktorral, szerszámokkal, kisgépekkel távoztak a helyszínről.

A rendőrség rövid időn belül elfogta őket és eljárást indított ellenük.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. szeptember 22. 21:13
  „"A férfit kilenc, erőteljes, fejre mért ütéssel, illetve 12 - az orvosszakértő szerint egyenként is halálos - késszúrással gyilkolták meg. Ezután a 20 és 28 éves munkanélküli elkövetők valószínűleg gázolajjal lelocsolták és felgyújtották ( Heni vs. Muki, ugyebár...) a holttestet. A géptelepről ezután elvittek két, összesen hárommilliós értékű traktort." /szoljon.hu/2008-01-24

  Bár nem száz százalék, hogy cigányokról van szó, az elkövetés módja, fegyverei, a helyszín (Borsod, Szabolcs és Nógrád mellett Somogyban található a legtöbb c.fertőzött település), az indokolatlan brutalitás (a cigánybűnözés jellemzője - egy fehér maximum csak összekötözte volna a delikvenst) és az elkövetők munkanélk... munkakerülése több, mint elgondolkodtató...”
 • 4. KolompárRómeó 2009. szeptember 22. 19:55
  „Ez 15 év? Zsebkés, balta, fűkasza, vascső, tőrkés? 36 évesen (ha jól viselkedik, még hamarabb) egy ilyen állat szabad lábon lesz?
  Elnézést kérek az állatoktól. Egy ilyen életjelenségeket mutató szerves massza kijön a sittről?

  Magyarország, én így szeretlek. Botrány...

  Kívánom az illetőnek, hogy az áldozat családja megtalálja. Na, az lenne az igazi büntetés. Nem minden nap netezni, Máunika-sót nézni, meg kondizni. A MI pénzünkből.”
 • 3. achilleus 2009. szeptember 22. 19:00
  „Brutális és bestiális! Ha ezek bármelyike szabadulása után elkövet valami hasonlót, javaslom a mostani ítéletenyhítést hozó bíró nyugdíjának azonnali megvonását, a leendő áldozat(ok) családjának kártalanítására fordítását.”
 • 2. Otaku 2009. szeptember 22. 18:33
  „"...egy zsebkéssel háromszor hátba szúrta őt... támadója széket ragadott és addig ütötte vele az őr fejét, amíg a szék el nem törött rajta... társa baltát az őr felé dobott... egy motoros fűkaszával sújtott az őrre... vascsővel ütlegelte a férfit... egy tőrkést többször a hátába döftek... ...elvették a mobiltelefonját, holttestét gázolajjal lelocsolták és meggyújtották..."

  Vs.

  "büntetlen előéletükre, beismerő vallomásukra, fiatal korukra tekintettel"

  inkább nem kommentálom ezt a hírt.”
 • 1. paranoid 2009. szeptember 22. 17:07
  „Enyhíteni- rövid kötélre .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak gesztus a befektetésekhez nyújtott adókedvezmény

Várhatóan nem lesz nagy hatással a megtakarításokra az a törvényjavaslat, amely a hosszú távra… Tovább olvasom