Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Enyhítették a vásárhelyi asszony büntetését

A Szegedi Ítélőtábla tegnap enyhítette az emberölés kísérletéért elmarasztalt hódmezővásárhelyi Szögi Gabriella büntetését.
Az előre kitervelt emberölés kísérletéért elmarasztalt hódmezővásárhelyi Szögi Gabriella ügyvédje és vádlója is az első fokú ítélet enyhítését kérte a másodfokú bíróságtól. A Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa tíz évről nyolc évre mérsékelte a vádlott fegyházbüntetését és a közügyektől eltiltás időtartamát. Az indoklásban elhangzott: a táblabíróság azért enyhített a büntetésen, mert az asszony alkalmatlan eszközzel akarta megölni élettársát, valamint az emberölési kísérlet során a sértett sérülést nem szenvedett el.

Szögi Gabriella Sz. Sándorral élt élettársi kapcsolatban egy Vásárhely melletti tanyán. A nő úgy kívánt véget vetni megromlott kapcsolatának, hogy elhatározta: megöli élettársát. Mivel korábban Sz. Sándorral többször is tárgyaltak az öngyilkosság módjairól, Szögi – éppen áldozatától – tudomást szerzett az élet kioltásának egyik leggyorsabb módjáról: fürdés közben áramot kell vezetni a kádba. A nő még kísérletet is végzett egy békán, de nem járt sikerrel. Így megkérdezte élettársától: hogyan is kell vezetéket szerelni. A férfi elmagyarázta a nőnek, hogy mit mivel kell összekötni. Szögi 2005 októberében akarta megölni a kádban fürdő élettársát, de a rendszer rövidzárlatot okozott, és a férfi életben maradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a… Tovább olvasom