Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Enyhítették a volt komlói autóversenyző ítéletét

Jogerősen 13 év hat hónapra enyhítette a Pécsi Ítélőtábla a Baranya Megyei Bíróság korábbi ítéletét annak a férfinak az ügyében, aki nyolc évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta üzlettársát Komlón.
A bíróság elsőfokú ítéletében a férfit életfogytiglani büntetésre ítélte. A férfit korábban egyébként már felmentették, az áldozat édesanyja azonban nyomozni kezdett és új bizonyítékok alapján perújításig vitte az ügyet.

Az áldozatot még 2001. szeptember 28-án ölték meg brutális kegyetlenséggel egy komlói telepen. Az ügyészség az elhunyt férfi üzlettársát vádolta meg a gyilkossággal, de a bíróság szerint nem volt elég bizonyíték, így felmentették. Az elhunyt férfi édesanyja azonban nem tudott belenyugodni a vádlott felmentésébe, ezért tovább nyomozott bizonyítékok után, majd másfél éve az ügyészséghez fordult, amely elrendelte a perújítási nyomozást. A rendőrök ezután olyan bizonyítékokat találtak, amelyek alapján az ügyészség újra megvádolta az egykori üzlettársat a gyilkossággal. A korábban felmentett férfi 2007. januárjától ismét előzetes letartóztatásban van.

A megismételt eljárásban a Baranya Megyei Bíróság tavaly életfogytiglani büntetésre ítélte a vádlottat, ami alapján legkorábban 30 év múlva szabadulhatott volna. A döntés nem volt jogerős, mert bár az ügyész elfogadta az ítéletet, a védő felmentésért, vagy enyhítésért fellebbezett.

Az ügy az ítélőtáblán folytatódott, ahol a bíró enyhítette és átminősítette az ítéletet. A különös kegyetlenséggel, előre kitervelt szándékkal elkövetett emberölés helyett emberöléssel vádolták meg a férfit. Tettérért a Pécsi Ítélőbála 13 év 6 hónap börtönbütetésre ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a szekszárdi kórházban

Látogatási tilalom lépett életbe a szekszárdi kórházban péntektől. A Balassa János Kórház… Tovább olvasom