Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Eperjes a Győri Nemzetiben!

Szombaton a Győri Nemzeti Színház zsúfolt nézőterén a hazai színházi élet két ismert személyisége is helyet foglalt.
Ármány és szerelem volt a szombati darab, melyet Eperjes Károly barátjával, Nagy Viktorral, az elsősorban operarendezéseiről ismert színházi rendezővel – hétszáz másik emberrel, akik mind észrevették őket – megnézett. A szünetben a különleges vendégek nem mentek hátra a színfalak mögé, ahogy az egyébként ilyen alkalmakkor szokás, hanem a márványcsarnokban sétálgattak, ott szólítottuk meg őket, hogy látogatásuk céljáról érdeklődjünk. Annál is inkább tettük ezt, mert budapesti színházi körökben újabb, ha úgy tetszik, pletyka kapott szárnyra. E szerint a Győri Nemzeti új igazgatója Nagy Viktor lehet, és a művészeti vezető Eperjes Károly.

A filmekből is jól ismert kiváló színművész kérdésünkre elmondta, semmi különös nincs az érdeklődésükben, barátjuk hívta fel őket, hogy a győri színházban nézzék meg az Ármány és szerelem című darabot, mert azt érdemes. Egyébként pedig más színházi előadásokat is szívesen megnéznek, s nem csupán Budapesten. Az előcsarnokban folytatott beszélgetés közben kiderült, a fővárosban az olyan telt ház, amely szombaton is volt a Győri Nemzetiben, mostanában elég szokatlan. Eperjes Károly szerint a Kisalföldön talán még van pénzük az embereknek a kultúrára.

A színházaktól országos szinten komoly pénzeket vonnak el. Az Új Színház például, amelynek tagja a népszerű „Szamóca", két év alatt csaknem nyolcvanmillió forinttal fog majd kevesebbet kapni. Nagy Viktor a beszélgetéshez nem igazán szólt hozzá. Szemlélőként volt jelen. Eperjes Károlynak elmondtuk, mielőtt Huszti Péter lett a soproni színház művészeti vezetője, az ő neve is felmerült tudomásunk szerint. Ehhez annyit fűzött hozzá, nagyon sok helyre hívták már és hívják is. Ám azt, hogy milyen feladatra, nem tisztázta.

Az előadás után mértéktartó színházi források megerősítették, hogy az elmúlt években ilyen látogatásra nem volt még példa, és már nagyon sokan hallottak arról, hogy Korcsmáros György utódját kiszemelték. Információink szerint ezen ügyben vezető színészek meg is keresték a győri városházát, adjanak magyarázatot a terjedő hírekre. Mi is ezt tettük.

Vasárnap próbáltuk megkeresni a városháza illetékeseit, hogy szóljanak hozzá a dologhoz. Nem tudtuk szóra bírni őket, azt azonban információink alapján bizonyosan állíthatjuk, a győri vezetésnek nem ismeretlen sem Nagy Viktor, sem Eperjes Károly neve. Mivel azonban a színházi vizsgálat még nem zárult le egy összegző nyilatkozattal, annak következményeit sem lehet előre megjósolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bravúr

Kézilabda Komló Rába Quelle-ETO 22 (8) 22 (12)

Komló, Budapest Bank-férfiliga, 700… Tovább olvasom