Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Érdekből itatták Flipper Öcsit - állítja a barát

Megrázta a barátokat, egykori zenésztársakat Flipper Öcsi halála, annak ellenére, hogy a tragédiának voltak előjelei. A szintén zenész Járóka Sándor rendszeresen együtt ivott Öcsivel. Szerinte sokan érdekből itatták az egykor ünnepelt zenészt.
Sokan nem is tudták, milyen állapotban volt a zenész az utóbbi időben, hiszen nem is találkoztak vele, talán Járóka (Djaroka) Sándor (37) volt az utolsó igaz barátja és egyben sorstársa is. A szintén zenész Sándor ugyanis rendszeresen együtt ivott Öcsivel, akivel gyermekkoruk óta ismerték egymást.

– Öcsi érzékeny ember volt, átlátta a dolgokat, ahogy én is. Nem tudta feldolgozni, hogy egykori népszerűségét elvesztette. Ez nem csak lelki, megélhetési kérdés is. Ráadásul a felesége is elhagyta – mondta a Blikknek a barát, aki szerint sokan érdekből itatták az egykor ünnepelt zenészt.

– Pedig tudták, hogy nem szabad! Hasznot, kiugrási lehetőséget láttak benne, mi úgy szoktuk mondani, „létrának nézik". Sokat mulattunk együtt az éjszakában, szinte mindennap együtt voltunk, de már akkoriban is aggódtam az italozása miatt. Próbáltam rávenni arra, hogy kevesebbet, és ha lehet, legalább csak este igyon. Jó barát volt, amikor édesapám meghalt, végig velem volt, fogta a kezem és vigyázott rám. Akkor igazából úgy éreztem, hogy testvérek lettünk. Egy ideje tartottam attól, hogy ez lesz a vége! – tette hozzá a zenész, aki munkába is kezdett.

Flipper Öcsivel, rendszeresen eljárt velük fellépni, és csináltak egy közös dalt is. Ez lett Öcsi utolsó dala.

Ahogy arról beszámoltunk, Flipper Öcsi kedd éjszaka végleg feladta a küzdelmet. A zenész egy hónappal ezelőtt került be a székesfehérvári Szent György kórház intenzív osztályára. A nyelőcsövén kialakult visszerek miatt lélegeztetőgépre tették, és a fájdalmai miatt mélyaltatásban tartották. A gégeproblémákon kívül még vagy három, önmagában is nagyon súlyos betegsége volt, halálát azonban a torkában keletkezett vérzés okozta. A zenész tragédiája Járóka számára nemcsak óriási fájdalom, hanem intő jel is egyben. A lejtőn már ő is elindult, elvesztette a munkáját, és teljesen eladósodott, kenyérre se nagyon van pénze. Állítása szerint egészségügyi problémái is vannak, ezért most elhatározta, hogy talpra áll, dolgozni szeretne újra, hogy kilábaljon a válságból, és ne járjon úgy, mint zenésztársa.

Olvasóink írták

 • 10. zorutan 2008. december 04. 08:53
  „Sajnos a korai "hírnév" sokszor okoz problémákat, ennek elvesztése megingathatja még azokat is, akik egészséges, kiegyensúlyozott életet élnek, nem hogy azt aki gyermek kora óta rendszeresen ivott. Ismertem fiatal kora óta, mikor még nem volt Sztár, dunaújvárosi vagyok én is, az éjszakában mindenki szerette, és ismerte a nyolcvanas évek elején, mint fiatal Jampy, már sokat ivott, ismerte mindenki a pultosok körében, még akik élnek, tudnak mesélni, a sorozatos átmulatot részeges éjszakákról. Érdekből inni??? Ez egy hülyeség. Max azért mert fizettek nekik, és az ugyan úgy hpzzá segítette a halálhoz, aki a poharat a kezébe adta. Felháborító, hogy az un. "barátok" most hirtelen megjelentek, és sajnálkoznak a média előtt, kérdem én, az igaz barát itat? Az inkább segített volna elzárni, elvitetni egy elvonóra, mellette lett volna, és nem mint egy hiéna, nyilatkozik.... A másik, hogy aki alkoholista, és masszív alkoholista, mint Öcsi is volt, nem tudja, és nem ismeri a mértéket. Közel 40 évet végig ivott, átáztatta a szervezetét, és gondolják el, hogy mennyit kellett ahhoz inni, majd pedig erőlködni, hányástól, meg a cigi, hogy komoly akkut viszerek jöjjenek ki a torkán. Ez is az öngyilkosság egy fajtája, csak lassú, és fájdalmas. Isten nyugosztalja!”
 • 9. anna 2008. december 01. 17:03
  „Élhetett volna még ez az ember, de jót tett a környezetével, hogy elment. Sajnos a népszerű nagyivók, majdnem mind alkoholistákká válnak. Amikor már betegek, alig van esély a kimászásra. Járóka úr meg a többi hasonló sorsú nincs mit mondani, még talán kapaszkodhat a felelőtlenség létráján, ha van hozzá ereje, de ha jó így akkor minél olcsóbban megkezdeni a nagy utazást.”
 • 8. cikicakk55 2008. november 28. 14:55
  „Ági84.Teljesen igazad van,én is ezt akartam írni,hogy nem nézhették létrának,hiszen már 15 éve leírta őt a zenész szakma.Még azt sem lehet mondani,hogy a büszkeség miatt,hogy a " nagy" Flipper öcsivel ittak.Hol van az már?Attól függetlenül részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 7. Ági84 2008. november 28. 13:27
  „"A lejtőn már ő is elindult, elvesztette a munkáját, és teljesen eladósodott, kenyérre se nagyon van pénze. "

  Mondja már meg nekem valaki, aki nálam sokkal okosabb, hogy ezeknek mi a fenéből volt pénzük inni? Merthogy Flipper Öcsinek egészségbiztosítása se volt, és a mi adónkból látták el bő egy hónapig, az egy dolog. De hogy arra a sz.ros alkoholra mindegyiknek van pénze az nagyon érdekes!!!

  És mi az hogy létrának használták? Legalább 15 éve leáldozott már a néhány évet ragyogó csillaga. Ki gondolhatta, hogy felkapaszkodik rajta? Ugyan ugyan...”
 • 6. csutka 2008. november 28. 12:44
  „Sajnálom a Flipper Öcsit,de könnyü Katát táncba vinni ha maga is menni akar.
  Dodónak teljesen igaza van.”
 • 5. dodó 2008. november 28. 11:15
  „Talán inkább érdekből ittak- nem itatták- mert valszeg fizetett nekik!”
 • 4. KolompárRómeó 2008. november 28. 09:22
  „Kedves Jaroka Kolompar Sandor, ime a rossz pelda. Ha mar sorstarsak, akkor ugye nem akar On is hamarosan az ital miatt ugyanigy elpusztulni? Most mar nem a mas, hanem a sajat italozas miatt tessek aggodni.”
 • 3. EPERKE 2008. november 28. 09:18
  „Egyszerűen ALKOHOLISTA volt és kész!Nincs ezen mit magyarázni."Érdekivászat" sincs!Sajnos az alkoholisták mindig ilyen idétlen szövegbe burkolóznak,ahelyett,hogy megoldanák a problémáikat,nem pedig még több bajt okozni az itallal!”
 • 2. KamuNeni 2008. november 28. 08:45
  „Mi az hogy erdekbol itattak?? Minek irni ezt a hulye cikket ha nem magyarazza el az erdeket?? Mi van akkor ha csak inni akartak vele? Vagy pedig jo embernek tartottak, vagy csak azok is tarsasagra vagytak es azert ittak vele? Mi volt az erdek?”
 • 1. achilleus 2008. november 28. 08:41
  „Bocs, de ez is csak egy alkoholista duma. Ami pedig az érdekből való itatásra vonatkozik, az paranoia.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelesek fekete októbere - mérleget készített az MNB

Jelentősen megugrott októberben a háztartások hitelállománya. A növekedést elsősorban a forint… Tovább olvasom