Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Érettségi hiba Újabb matricás Tömeges pályázatok Fagykár Hét magyar film Ítélet Felülvizsgálat A nemi erőszakról

Öt vizsgahelyszínen nem ellenőrizték az angol nyelvi írásbeli vizsga előtt, hogy jól mqködnek-e a CD-lejátszókon a kiadott angol nyelvq CD-k; egy intézményben pedig a negyedik vizsgarész előtt vették észre az egyik feladatlap hiányát. Ahol kellett, a vizsga időtartamát meghosszabbították.

Sikkasztás bqntettében indított eljárást a rendőrség egy, az Il Ferróhoz hasonlóan autóreklámmal foglalkozó cég, a váci telephelyq Mobil Reklám Hungária Kft. ellen. Több feljelentés alapján indult meg a vizsgálódás.
Az uniós forrásokhoz kapcsolódó pályázatok tömeges kiírására ez év nyarán és őszén lehet számítani – mondta Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapján 6875 milliárd forint uniós forrás áll majd az ország rendelkezésére 2007–

2013 között, ebből a legnagyobb résszel a Közlekedés Operatív Program rendelkezik 1703 milliárd forinttal (265 forintos euróárfolyamon számítva).
A szakmai szervezetek által felmért adatok szerint csaknem 40 milliárd forintra tehető az a kárérték, amelyet a fagy okozott országszerte május elején.
Hét magyar filmmel és saját standdal lesz jelen a Hungaricom Kft. a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó filmvásáron; egy mellékprogramban mutatják be például először a Nyócker producerének Zuhanórepülés címq alkotását.
Emberölésért 11 év fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság a marcali önkormányzat volt MDF-es képviselőjét, aki hat lövéssel végzett egy 34 éves helybeli férfivel, akivel üzleti kapcsolatban állt. Az ítélet nem jogerős.
Az egészségügyi tárca két-három hónap múlva felülvizsgálja a teljesítményvolumenek elosztását, vagyis azt, mekkora teljesítményt finanszíroz egy-egy kórház esetében maximálisan – jelentette be Horváth Ágnes miniszter. Ahol kell, korrigálnak – mondta.
A nemi erőszak bqncselekmény megítélésén változtatni kell az Amnesty International (AI) szerint; nemzetközi kampányt indítanak azért, hogy visszaszorítsák a házasságon belüli nemi erőszakot – közölte Fodor Márk, a szervezet magyarországi igazgatója. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A történelem írásbelikkel folytatódik szerdán az érettségi

A történelem írásbeli vizsgákkal folytatódik szerdán az érettségi. A diákok emelt és középszinten… Tovább olvasom