Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Erősödőben az intolerancia és a radikalizmus

A közvélemény leginkább a melegtüntetés ellen tiltakozó radikális csoportokat tartja felelősnek a múlt hétvégi atrocitásokért, de a megkérdezettek többsége felelősnek tartja a felvonulókat is - derül ki a Medián kutatásából.
A válaszadók kétharmada szerint a melegeknek nem kellett volna felvonulniuk, mert ezzel provokálták az ellentüntetőket. 72 százalékuk szerint az utóbbi időben erődödött a szélsőséges nézetek megjelenése idehaza, és 83 százalékuk támogatná, hogy a jogszabályok a jelenleginél szigorúbb fellépést egedélyezzenek a rendőrségnek.

Az egyenruhások múlt hétvégi teljesítményével a többség elégedett volt. Úgy vélik ugyanakkor, hogy a politikusoknak is fel kellene lépniük a szélsőségek ellen.

A tavalyi 34 százalékkal szemben most az emberek 42 százaléka gondolja azt, hogy a homoszexuálisok életét korlátozni, szabályozni kell állami, jogi eszközökkel.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. klj_54 2008. július 13. 20:19
  „30. hozzászólás Lemba 2008.07.13 09:51
  Aki nevelt már kisbikát az tudja, hogy bizony ők is meghágják egymást!
  Létezik az állatvilágban is a "homoszexualitás", csak ott nem ideologizálják meg az állatok.”
 • 32. Lemba 2008. július 13. 11:52
  „Egyetlen egy africai torzsrol tudok, sajnos ez ismeret hianyomnak az oka is lehet, akik a mai napig szinte teljesen meztelenul elnek.
  Hammar vagy Hamer tribe az Oromo river mellet, delnyugat Ethiopiaban. Korulbelul 47 ezer el beloluk es osszesen 6 szemelynek van kozepiskolai vegzetsege.
  Egyetlen egy szemelyt volt szerencsem latni Addis-ban. Hat meglepo volt.
  Azt nem tudom van-e kozottuk homosexualist, de erdekes latvanyt nyujtananak Budapesten a legkozelebbi hasonlo felvonulason.”
 • 31. radikalis 2008. július 13. 09:58
  „Megjöttek a Belvedere-i álradikális provokátorok. Szevasztok!”
 • 30. Lemba 2008. július 13. 09:51
  „Homosexualitas az allatvilagban nem letezik. Erdekes nem!
  Mit tesz az Egyhaz, az allam. Semmit.
  Ha valaki biologiailag elteroen szuletett az sajnalatos, nem elitelendo.
  De az mar elitelendo, ha kozszemlere teszi es masok erzelmi szabadsagat serti vele.”
 • 29. SP 2008. július 13. 08:47
  „27. hozzászólás olga555 2008.07.13 06:41 és 26. hozzászólás Jézus követője 2008.07.13 06:09
  Tettekre sok-sok hatékony eredményre van szükség, mit tesz az egyház, a vandálok, a lemaradt rétegek felzárkoztatásában, a huligánok megtérítésében az erkölcstelen demostrálok jó útra terelésében.”
 • 28. megjegyzem 2008. július 13. 08:04
  „Ne hozzátok már ebbe is Istent !Ez nem a ti ítéletek,döntésetek fogja eldönteni,ki milyen legyen.Ez egy betegség,beteges hajlam.Ehhez még hozzá segít a sok pornó film,egyébb sajtók.Ezt kellene egy kicsit visszafogni.Még ezeket önti a net,a sajtó,média ,addig sokszor a fiatalok körében főleg, van rá vevő.”
 • 27. olga555 2008. július 13. 06:41
  „,,Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban."
  Rm 1,27
  "Jézus követője" ha Jézus követője vagy akkor nem kérdezel ilyen ostobaságot.
  A megoldás pedig ott van, hogy segíteni kell ezeknek az embereknek felismerni a bűnüket, és elmondani, hogy ez nem ok a büszkeségre. Van megoldás Jézus Krisztus által. Van szabadulás.
  Azokról akik kővel és Bibliával mentek az utcára, csak annyi a véleményem, hogy messzebb állnak a hittől, mint a következetes Isten tagadók. Az erőszak semmire nem megoldás.”
 • 26. Jézus követője 2008. július 13. 06:09
  „Az egyház tegye meg, ahogy mondtam ISTEN ELŐTT ÚTÁLATOS CSELEKEDET! Amiről itt beszéltem, az az ember emberhez való viszonyulásról szólt.
  Valóban benne van a bibliában AZ ÓSZÖVETSÉGBEN az idézett igerész olga555, de a keresztények már nem a törvény, hanem a kegyelem idejét élik.
  Elsősorban az egymás életében történő durva törvénykezés ellen szóltam, és nem a melegek mellett. Isten dolga az ítélet az ember felett. Ítéljük meg a cselekedeteket a saját életünkben, magyarul ne tedd mert ez nem helyes, de nem a te dolgod a másik ember felett ítélkezni! Ennyi! Amire ilyenkor gondolok: Jézus mit tenne!?”
 • 25. olga555 2008. július 13. 04:50
  „Isten szava a Bibliában olvasható.
  ,,És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok." 3Móz 20,13
  És mielőtt bárki bármit reagálna, csak gondolkozzunk logikusan.
  Két férfi kapcsolatából mi lesz? Utód nem, az biztos. Tehát, ha homo vagy, kihaltál!
  De akinek Isten szava nem elég, akkor nézzük az evolúció felöl.
  Az erős marad meg. Ha homo vagy, akkor kihatál!
  Hát "jogaik" lehetnek, dolgozhatnak, van ahol házasodhatnak, de ha megöregszenek akkor ki lesz a támaszuk?
  Majd a szavazatukért kuncsorgó pártocska alájuk teszi az ágytálat.”
 • 24. ollé 2008. július 13. 03:29
  „lófasz a seggébe minden baromarcnak”
 • 23. SP 2008. július 12. 22:35
  „6. hozzászólás Jézus követője 2008.07.12 13:07
  1,Az egyháznak sok feladata lenne a tiszta erkölcsre nevelésben.
  2, Miért kellett összeereszteni a "farkast és a bárányt"?. Előre lehet tudni az eredményt.”
 • 22. klj_54 2008. július 12. 20:39
  „Javallott a link követése, ide tartozik!
  http://index.hu/politika/kulfold/suburb/”
 • 21. klj_54 2008. július 12. 20:15
  „Üdv Lemba!
  Van amiben egyetértünk, azaz nem a kommunistákkal, hanem a 800 ezer piros könyvessel van ma gond. Ők nem hitből hanem érdekből lettek párttagok! Ma bősz fideszesek :(
  Másik észrevételedre: /Bocs, de 1994 óta netezek és a hozzászólásoknál a tegeződés lett a divat, még Horn Gyufát is letegeztük:) /

  Én azt hiszem, hogy ez nem elterelés.
  Ez egy spontán szerveződött mozgalom, mármint a kiindulása. Ugyanis ezt valójában nyugatról importáltuk.
  Ott is megszenvedik még ma is a melegek a másságukat. Bár nem ennyire nyíltan, de bizony az a nyugat akire állandóan hivatkozunk, bizony irtózik a melegektől.
  A Benelux országok az üdítő kivételek!”
 • 20. Lemba 2008. július 12. 19:55
  „Uzenet klj-54 reszere,
  Nekem semmi bajom nincs az egyszeru es becsuletes emberekkel akik szivbol hittek a kummunizmus ideologia tanaiban. Nekem azokkal van gondom akik mindent felhasznalnak hatalom es penz szerzes celjara.
  Ha figyelmesen elovassa mirol is irtam, en attol tartok az ilyen fajta felvonulas szervezesevel az emberek figyelmet elvonjak a sokkal fontosabb dolgoktol. Ez ismet nem mas mint tomeg hiszteria keltes es figyelem eltereles az ugynevezett nagy szabadsag kode mogott.
  A magyarsag nagy resze katolikus vagy protestans csaladban nott fel. Igen nehez az embereknek ilyen fajata szabadsag kinyilvanitast elfogadni.
  Milyen fajta allami vezetes az, ahol hatarozatok hozatala elott a varhato kovetkezmenyeket nem vizsgaljak es a nagy tobbseg velemenyet nem kerik ki? Ugyan ez az allami vezetes arusitotto ki az orszagot is. Es a tetejeben a nagyra becsul miniszterelnok nem Hitler vagy Pinochet leszarmazottja.”
 • 19. klj_54 2008. július 12. 19:53
  „18. hozzászólás MAGYAR 2008.07.12 19:06
  A Te hozzászólásod eklatáns példa arra amit írtam!
  Félinfóval rendelkezel AIDS ügyben. Nem a "buzik" a fő terjesztők hanem a kemény drogot használók. Nehéz kézbe venni egy olyan újságot, amiből információkat is kaphatsz arról amiről véleményt írsz?
  Nem a blikkre és egyéb bulvárra gondoltam!
  Van az ujságosoknál valóban tartalmas információkat szolgáltató sajtótermék.
  Persze sokkal egyszerűbb a saját ostobaságunkról értesíteni a többi embert, mint képezni az embernek magát! :(”
 • 18. MAGYAR 2008. július 12. 19:06
  „EN ELITELEK MINDENFELE FERDE HAJLAMUT !! HUZZANAK EL EGY SZIGETRE !! OTT AHOL EZEK LETEZNEK ,TERJED AZ AIDS IS !! NEM SZERETNEM HA EGY BUZI-AIDS VIRUSSAL RENDELKEZO ,AKI ELTITKOLJA A MUNKAHELYEN 99%-BAN ES EGY ETTEREMBEN FELSZOLGALO AZ ETELEMET ILYEN SZOLGALJA FEL ! TAPASZTALATBOL BESZELEK ! NEMET ORSZAGABAN VOLT EZ. A BUZI KOLLEGAM AIDS VIRUSSAL RENDELKEZET AMI ELVOLT TITKOLVA ES CSAK A LEGUTOLSO STADIUMBAN MODTA EL A SZEMELYZETNEK ES A FONOKSEGNEK ! NA MOST KENYER VAGAS KOZBEN ELVAGJA A KEZET ES A KIBUGGYANO VER EGY CSEPJE A TANYER SZELERE KERUL AMI LEHET EPPEN SZABAD SZEMMEL NEM LATHATO ES EN MEGFERTOZODOM !! DE LEHET SOROLNI 100 MAS FAJAT ESETET ,MAS MUNKAHELYEKEN VAGY EPPEN MASHOL!!”
 • 17. cibetmacska 2008. július 12. 18:14
  „Gyerekek! Két meleg kapcslata nem lehet olyan rossz, a kérdés inkább az: hogy a fenében lesz belőle gyerek?
  Jelentem, én is el vagyok nyomva, mert legszívesebben két nővel csinálom. Azt gondoltam, szervezek egy tüntetést, ahova minden emberfia két hosszúcombú csajjal jöhet csak és kiáll a véleménye mellett: követeljük a többnejűséget! Okom is van rá: szeretném végre a népességcsökkenést megállítani. Szeretném levenni a nők válláról a háztartásvezetés nehézségeit: sokkal jobban boldogulnának ketten és rám is több idejük maradna. Többi férfitársam pedig éljen boldogul egymással. Csatlakozzatok!”
 • 16. apuka1 2008. július 12. 17:55
  „A baj az, hogy mindenki szélsőségekben gondolkodik. A melegeknek joguk van egyenrangú állampolgárként velünk élni. De a "melegség" nem egyenrangú a "normalitással". Én nem emlegetném velük kapcsolatban a büszkeség szót. Az ő abnormalitásuk nem követendő példa, nem kell reklámozni. Párkapcsolatuk nem család (de joguk van hozzá), nem kell ilyen környezetben gyerekeket nevelni. Az utcai rendbontások annak a következményei, hogy sem nálunk, sem másutt nem tudják e problémát kezelni. A volt kommunista országok lakói azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy "nyugatról" nem csak a jó és erkölcsös dolgok jönnek át. Nem merjük elutasítani az abnormális dolgokat, mert félünk, hogy kiközösítenek bennünket.”
 • 15. radenkó 2008. július 12. 17:42
  „A radikalizmus miden esetben ott üti fel a fejét, ahol gazdasági válság
  van, nem beszélve a politikairól.
  Ha megszűnik a mesterségesen szítót gazdasági válság megszűnik
  az elégtelenség és mérsékelődik a radikalizmus.”
 • 14. klj_54 2008. július 12. 16:58
  „12. hozzászólás Lemba 2008.07.12 15:21
  Vagyunk pár millióan akik kommunista családban nőttünk fel!
  Nem kellene mindent megideologizálni.
  A világ előre halad még akkor is, ha jó páran nem akarják.
  Anno Brúnót is megégették, lám mégis mozog a föld!
  De ha valaki kicsit beleássa magát az ókori történelembe, meglepő dolgokat olvashat a homoszexualitásról!
  Ha nem lett volna a keresztény ideológia homofóbiája, nem lenne ma ekkora gond a másság elviselése.
  Én azt tanultam, hogy attól fél az ember amit vagy em ismer vagy csak fél információval rendelkezik.
  Nem a melegektől kell félni!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőgyógyászati szakrendelés a parlagfűért

Nem mindennapi felhívást tett közzé egy vállakozó, a fejér megyei Csákváron. A községnek azt… Tovább olvasom