Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

ÉS: Vona Gábor a Szaddám-barát párt rendezvényén

A magyar elvbarátok üdvözletét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke tolmácsolta évekkel ezelőtt a jemeni Baath Párt rendezvényén.
2003 februárjában "antiimperialista és anticionista ifjúsági konferenciát rendeztek Jemenben, ahol az arab fiatalok mellett csupán két európai ország képviseltette magát, Norvégia és Magyarország. A magyar elvbarátok üdvözletét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke tolmácsolta. Vona mindmáig szemérmesen hallgat arról, kinek az ajánlására került a Jobbik a Szaddám-barát jemeni Baath Párt meghívottjainak listájára" - írta Szaddám Huszein magyar barátai című cikkében Lázár György az Élet és Irodalom pénteki számában.

Az írás szerint az 1990-es kuvaiti fiaskó után az iraki diktátornak, a pánarab nemzeti szocialista mozgalom, a Baath vezetőjeként szüksége volt egy propaganda akcióra, ami helyrehozza megtépázott nemzetközi hírnevét. Ehhez európai szélsőséges kispártokat kívántak megnyerni: a szélsőbalt az antiimperialista" jelszóval, a zsidógyűlölő szélsőjobbot pedig az "anticionistával".

"A trükk bejött. 1999 februárjában számos európai párt kötött együttműködési megállapodást az iraki Baath Párttal, közöttük Thürmer Gyula Munkáspártja, Király B. Izabella, a Magyar Érdek Pártja, és Szabó Albert Magyar Népjóléti Szövetsége. A Munkáspárt képviselője azonban éber volt (...) és elállt a potenciálisan jól jövedelmező üzlettől" - olvasható az ÉS-ben.

Az embargó sújtotta Irak nem tarthatta meg az olajmilliárdokat, ám akadt egy kiskapu, jutalékot utalhattak az általuk megnevezett nemzetközi olajügynököknek. Király B. Izabella az iraki állami olajtársaság fiktív ügynöke lett és majd ötmillió hordó olaj eladásáért 1,2 millió dollár jutalék illette meg. Király B. Izabella Magyarországon tüntetéseket szervezett, brosúrákat nyomtatott, és havonta utazott jelentéstételre Irakba.

Az ÉS kitért arra is, hogy az olajjutalékokkal való korrupció pénzügyi részleteit az ENSZ 2005-ben publikált Volcker-jelentés taglalja, és számos vizsgálat, illetve per van folyamatban az iraki olajpénzeket felhasználó politikai korrupcióval kapcsolatban.

Vona Gábort az MTI egyelőre nem tudta elérni, és az ügyben a párt sajtófőnöke, Novák Előd sem tudott felvilágosítást adni.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. abdul66 2009. szeptember 12. 22:02
  „Beindult a kampányszezon.Ezek mindent be fognak vetni,hogy a Jobbikot lejárassák,rettegnek attól,hogy a Jobbik bekerül a Parlamentbe és az elszámoltatástól is be vannak sz@rva.”
 • 48. flexsnake 2009. szeptember 12. 09:30
  „és még sok dolog ki fog derülni a murvai zagra párosról :)
  palira vettek benneteket :D”
 • 47. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 08:36
  „Az országnak demokratákra van szüksége, nem Vona Gáborokra.”
 • 46. joy 2009. szeptember 12. 08:16
  „[44]TELSTAR!
  Eddig nem is mondtad, iszlamista vagy.
  Akkor már értem, miért gyűlölöd a szabadságot, demokráciát.”
 • 45. Léni 2009. szeptember 12. 08:15
  „MADARAT TOLLÁRÓL, EMBERT BARÁTJÁRÓL LEHET MEGISMERNI! Csak olyan véget ne érjen mint a cimbora!”
 • 44. joy 2009. szeptember 12. 08:14
  „Szépen-lassan kiderül, hunnan van ezeknek a tagatlan <moderálva> annyi pénzük!”
 • 43. TELSTAR 2009. szeptember 12. 07:44
  „Vona Gábor akkor volt zsidó, amikor én a damaszkuszi egyetemen tartottam előadást arab filológiából...
  Egyébként melyik Lázár György írta a cikket? A vásárhelyi polgármester, a sebészprofesszor vagy a volt miniszterelnök? :-)))”
 • 42. tzrtz 2009. szeptember 12. 02:07
  „Gratulálok Vonának. Nőtt a szememben ezzel (is). Így tovább! Szebb jövőt!”
 • 41. Pinaman 2009. szeptember 11. 23:05
  „kedves dblaci, hol sirtam en a ciganyokert, es hol olvastal te tolem olyat hogy utalkoznek? Szimpla tenyeket kozoltem. Ja es ki az a mi akiket velem egyutt emlegetsz?
  Johnson urnak meg koszonom hogy megosztotta velunk az informacioit, nem semmi familia , meg kell hagyni!”
 • 40. Mignon 2009. szeptember 11. 22:48
  „Uram Isten!
  Vona Gabor volt Jemenben....!
  Es?

  Joscka Fischer,(szülei Szentendreröl lettek kitelepitve, ö Nemetorszagban született) , az 1970-es evekben volt Algeriaban, ahol fiatal küldöttkent felszolalt Algirban J. Arafat kongresszuson reszt vett.
  Dumalt a kapitalizmus, Amerika, Nemetorszag ellen.

  Kesöbb, Nemetorszag külügyminisztere es alkancellarja lett.
  Ma, a Tel Aviv-i es Jeruzsalemi Egyetem tiszteletbeli diszdoktora!!

  Mindenki hülye egyszer eleteben.............

  Sajat velemenyem.”
 • 39. Johnson 2009. szeptember 11. 22:45
  „37 es elvtárs! Itt mindenki elhiszi,sőtt még tovább is megyünk ám,voltak latinamerikai -szülei is,akiknek a nagyszülei a proxin galaxisból érkeztek ide száműzetésbe,de nekik a nagyszülei még távolabbról szakajtottak ide,de az egyik unokatestvére,az anyjának a testvérének a fiának a menye ukrán volt,akinek a mamájának a középső fiának a huszönötödik féltestvére azerbajdzsáni és amerikai volt,aztán innen indulunk a mesztic vonalra--hát bazmeg,te jó nagy ba......om vagy!”
 • 38. dblaci 2009. szeptember 11. 22:35
  „37: Bírom az ilyeneket mint te, sírtok a cigányokért, amikor munkára kötelezné őket valaki, gyászoltok, ha hajuk szála görbül, stb. de ha valakit utáltok, azt azért cigányozzátok. :D Nem szánalmas ez egy picit?”
 • 37. dblaci 2009. szeptember 11. 22:33
  „Amikor gyerek voltam, mindig szaddamot utálta mindenki, mert terrorista meg minden. De azóta mondták már rám is, barátaimra is, családomra is, hogy terrorista (magyarok nyilai stb.), és a Föld utolsó szabad országának (Irán) vezetőire is azt mondják, a szerencsétlen megszállt palesztinokról ne is beszéljünk. Ha azt nézzük, hogy ezt ugyanazok mondják, lehet hogy Szaddam nem is volt olyan rossz ember.”
 • 36. Pinaman 2009. szeptember 11. 22:23
  „A jo oreg Pina bacsinak errol a temarol is megvan a sajat kulonbejaratu velemenye:
  -Ecceruen leszrm.
  Amugy Vona ur ereiben cigany ver is csergedezik (na oszt, csak a rasszista rajongoi miatt emlitem), jarjatok csak utanna az api nagymamanak!”
 • 35. KovácsPistike 2009. szeptember 11. 22:17
  „mszp=szdsz=jobbik
  Demokrácia nem létezik demokraták és erkölcs nélkül.”
 • 34. comet 2009. szeptember 11. 22:14
  „és ha Vona zsidó akkor mi van? A zsidóság és cionizmos két külön fogalom. Olyan mintha a magyarokat hungaristáznák, vagy nyilasoznák. Vannak zsidók akik az iráni Ahmadinejad-ot éltetik, a palesztinokért tüntetnek,izraeli zászlót és útlevelet égetnek titakozásul Izrael apartheid politikája ellen. És olyan kersztények is vannak akik cionistábbak zsidó társaiknál. A zsidózás rasszita baromság, amit a szélsőségesek gerjesztenek, és csak a neonáci és cionista szervezetek húznak hasznot belőle.
  Vonával nem a zsidósága a baj, hanem zsidózása és cigányozása.”
 • 33. aranka2 2009. szeptember 11. 21:40
  „Hááát...
  Nyilván teveháton jött a hír, hogy hat évig tartott, mire ideért.
  Kontraproduktív.”
 • 32. Johnson 2009. szeptember 11. 21:00
  „Én soha nem lennék semmi pártnak a tagja,deeeeeeeeeee,:valaki tegyen már rendet,és tudjátok miben: 1-hogy a külföldi bankok ne vegyék el a válság miatt a magyarok ezreinek a lakását, 2-hogy ne legyenek családok hajléktalanok,abból már ezrek vannak amúgy is, 3-nincs melóhely sehol, 4-aki dolgozik annak meg elveszik a vagyonát,esetleg talán nem ölik meg, 5-magyarbarát zsarukat szeretnék,akik nem a homoszexuálisokat védik az egészséges emberektől,hanem forditva,merthát nekem is van gyermekem,és néha kérdez is,amire ég a pofám magyarázkodni, 5-vonjanak felelősségre évtizedes börtönnel statuálva olyan büncselekményeket,mint például a békávé biznisz,meg most nem sorolom,mert hétfő reggel 11-óra 45 percig irhatnék 1000-oldalt még!”
 • 31. N.P. 2009. szeptember 11. 20:45
  „9349779 2009.09.11. 20:13
  "..aki nem nyílt vagy titkos káder volt igen kicsi esélye volt az egyetemre bejutni és...." - sokadszorra hallom ezt a kapitális baromságot általában persze olyanoktól akik azóta (pedig volt egy rendszerváltás) sem tudtak elvégezni semmit!!!!”
 • 30. Szodabikarbona18 2009. szeptember 11. 20:24
  „21,ugy legyen! ÁMEN !”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma asszonyok feljelentették az edelényi polgármestert

Több száz cigány asszony rágalmazás alapos gyanúja miatt feljelentette Molnár Oszkárt (Fidesz),… Tovább olvasom