Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Esküt tesz Gyenesei István

Háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, a parlamenti munka miniszteri eskütétellel kezdődik. Hétfőn napirend előtt tesz esküt Gyenesei István önkormányzati miniszter, a kisebbségi kormány utolsó hiányzó tagja is.
Hétfőn az Országgyűlés elé kerül több médiakuratórium tagságának bővítésére tett javaslat. A törvény ugyanis azt írja elő, hogy 50-50 százalékos arányban kell szerepelni a kuratóriumokban az ellenzék és a kormány képviselőinek. A javaslat szerint azután, hogy az SZDSZ is ellenzéki párt lett, növelni kell a kormány - vagyis az MSZP- képviselőinek számát. Hétfőn az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI kuratóriumi tagságának változtatásáról döntenek a képviselők, az ORTT tagok bővítéséről május 26-án szavaz az Országgyűlés.

Ugyancsak hétfőn megkezdődik az egészségpénztár törvény visszavonásáról szóló javaslat vitája, szerdán pedig egyebek mellett tárgyalnak a képviselők a közbeszerzési törvény módosításáról is.

Hétfőn tesz esküt az Országgyűlésben Gyenesei István. Sólyom László köztársasági elnök múlt szerdán írta alá az önkormányzati miniszter kinevezési okiratát. Gyenesei István eddig azért nem tudta letenni az esküt, mert meg kellett várni a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítását.

A kisebbségi Gyurcsány-kormány többi új minisztere május 5-én tett esküt az Országgyűlés előtt. Székely Tamás az Egészségügyi Minisztérium, Szűcs Erika a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Szabó Imre a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezetését vette át, Molnár Károly pedig az innovációért és kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozik. Szabó Pál lett az új Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium vezetője.

Bajnai Gordon, az új Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetője korábban is miniszter volt, így neki nem kellett újra esküt tennie.

Olvasóink írták

 • 8. raffy2 2008. május 19. 21:56
  „hát igen,ezt megcsinálták.köztörvényeseket miniszternek!”
 • 7. Rechtsradikal 2008. május 19. 21:01
  „Piros alsógatyába dugd a cigányqrvát miniszterpityu,közben meg szóljon a zene!igen, ilyen miniszter kell nekünk!Megcsináltátok!”
 • 6. raffy2 2008. május 19. 20:20
  „fletónak pont ilyen emberek kellenek.ezeknek már semmi sem számít.így már a gyenesei is élhet a mentelmi jogával.én már nem mondom,hogy szégyen és gyalázat,mert ezek nem tudják,hogy ez mit jelent.pofátlan gazemberek az biztos.”
 • 5. Rechtsradikal 2008. május 19. 17:53
  „Táncolj feri, vetkőzz pisti!”
 • 4. Tucat 2008. május 19. 17:07
  „Szégyen és gyalázat, hogy Isten nevét a szájára merte venni.”
 • 3. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 19. 08:29
  „Bővül a maffia! Egy újabb köztörvényes keresztapa éppen most gyónja meg bűneit! Vérlázító!”
 • 2. Tudatlan 2008. május 19. 08:25
  „Egy konstruktív független bűnöző esküje vajon mennyit ér? Így járatjuk le liberálisan és romboljuk a parlamenti eskü intézményrendszerét.”
 • 1. Bingo 2008. május 19. 08:07
  „Köztörvényesek is tehetnek esküt? Milyen nemzetes biztonságos hivatalosunk van nekünk, hogy még a bűnözők is megkapják a nemzetes biztonságos engedélyt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel egy időben két gyerek is eltűnt a Tiszában vasárnap

Fél óra alatt két gyermek tűnt el vasárnap a Tiszában. Tiszabecsnél délután öt körül egy 13 éves… Tovább olvasom