Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Esküt tettek az új miniszterek

A Gyurcsány-kormány öt új minisztere tett esküt hétfőn napirend előtt a parlamentben. Az új miniszterek eskütételük előtt, hétfő délben vették át a kinevezésükről szóló dokumentumot Sólyom László köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.
Valamennyien május 5-i hatállyal lépnek hivatalba. Ugyancsak most vette át megbízólevelét az államfőtől Oláh Lajos, a környezetvédelmi, Puch László, a gazdasági és Vojnik Mária, az egészségügyi tárca államtitkára, május 1-jei hatállyal.

Molnár Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem rektora innovációért és kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter hétfőtől. Szabó Imre korábbi megyei közgyűlési elnök az új környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Szabó Pál, a Posta vezérigazgatója egy tárcát, a közlekedési, hírközlési és energiaügyit vezeti majd. Székely Tamás eddig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója volt, és mostantól ő az egészségügyi miniszter. Szűcs Erika MSZP-s parlamenti képviselő, Miskolc egyik alpolgármestere pedig a szociális és munkaügyi tárcát veszi át Lampeth Mónikától.

Az új miniszterek egyszerre mondták el az eskü szövegét az ülésteremben, majd Gyurcsány Ferenc, a kormánytagok és a frakcióvezetők gratuláltak nekik. Lamperth Mónika leköszönő miniszter is gratulált utódjának, Szűcs Erikának.

Az új miniszterek már a hétfői parlamenti ülésen interpellálhatóak lesznek.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi, valamint az önálló Önkormányzati mellett létrehoznak egy harmadik új tárcát, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot is, amelyet Bajnai Gordon vezet majd. Mivel ő most is kormánytag, neki nem kell újra esküt tenni.

Olvasóink írták

 • 4. orgona 2008. május 15. 01:04
  „Enyire ne mutatkozzal be REVÜ, tudjuk ki vagy!”
 • 3. Kért Elek 2008. május 05. 19:39
  „Gratulálok a kinevezetteknek, a fizetésükért ezek már megdolgozhatnának igazán.

  De ha nem így gondolják,tudják mire költsék!!!!”
 • 2. matriné 2008. május 05. 17:34
  „Ugytudom, hogy a lepra olyan betegség, amikor a végtagok kezdenek lepotyogni. De a faj az marad, hisz azt, táplálják.Sőt a hátsófertálya kiörűl is lebzselnek elegen!”
 • 1. revü 2008. május 05. 16:13
  „Lepra egy banda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel dobáltak meg egy buszt Nógrádban

Kővel dobáltak meg egy buszt tizenéves gyerekek Nógrád megyében. A jármű egyik oldalsó ablaka betört, de a szilánkok nem sebesítettek meg senkit. Tovább olvasom