Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Eszter, a magyar gésa

Gésák nyomdokaiba lépett a Vásárhelyről elszármazott Kakuja Eszter. Meztelen testéről japán ételkülönlegességeket fogyasztottak egy budapesti étterem meghívottai. A kétdiplomás, ismert modell, egykori kollégánk, a volt Csongrád megyei Hírlap munkatársa tevékenységváltást tervez. Sokféle ismerettel rendelkezik, így – akármit hozzon is a jövő – támogatni tudja majd szüleit.
Szusi és norimaki Eszter testén – mint a valahai gésák idejében. Fotó: DM/DV
Az ősi Japánban a gésák szolgáltatásainak csúcsa az volt, hogy testükről fogyaszthatták el az ételkülönlegességeket a vendégek. Ezt elevenítette föl a napokban a budapesti Új Évezred kínai étterem japán látványkonyhája avatásakor, Magyarországon elsőként. A gésa, akinek testét művészien elrendezett szusival és norimakival borították, a Hódmezővásárhelyről elszármazott Kakuja Eszter volt. Az ismert modell, több szépségverseny győztese testéről olyan társaság fogyasztotta el a ráhelyezett egzotikumokat, amelynek névsora David Merlini illuzionistától Semmi-Kis Tündéig, a Miss World Hungary 2005-ös győzteséig, Kaszás Géza színművésztől Kiszel Tündéig s másokig terjed.

És hogy mi is az a szusi? A tradicionális japán konyha elmaradhatatlan fogása; speciálisan elkészített, különleges fűszerekkel átitatott rizs, melyen nyers lazac- és vajhalfilék foglalnak helyet, a királyrák mellett. A norimaki pedig: algalevél az elmaradhatatlan rizzsel, illetve lazaccal, kaviárral töltve. Egyébként Eszter a legelső magyar gésa – szervezett, éttermi keretek között eddig legalábbis nem történt meg, hogy tálcán fölkínált, meztelen női testről fogyasztották a meghívottak az ételeket.
Eszternek persze nem azért van két diplomája – egyiket Szegeden, a tanárképző főiskolán, sportedzői szakon kapta, s megfejelte fitneszedzői továbbképzéssel is; a másikat Hódmezővásárhelyen szerezte, s agrármérnöki képesítést ad –, hogy ismereteit ne hasznosítsa.

Tevékenykedett a média területén is, hiszen egykori kollégát köszönthetünk benne, az azóta már megszűnt Csongrád megyei Hírlap munkatársaként tevékenykedett, tíz évig volt fitneszedző; most azonban a pénzügyi terület felé orientálódik. Csak hát egyre-másra kapja a fölkéréseket a szépségszakmában, és ezeket egyelőre nem akarja elutasítani. Modellként, hoszteszként dolgozik, rendezvényeken, kiállításokon egyaránt fellép.

– Rengeteg lány dolgozik a szépségiparban, óriási a verseny, ennek ellenére sokszor előfordul, hogy egyszerűen nem tudok eleget tenni minden meghívásnak. Megtörténik: három rendezvényen kellene lennem egyszerre. Ez ugye nem lehetséges, ilyenkor az egyikre elmegyek én, a másik két lehetőséget pedig fölajánlom két barátnőmnek, akiknek ez jól jön – beszéli.

Az is lehet: nemsokára elhagyja e területet. Részint, mert mindig új kihívásokat keres, részint pedig, mert a szépségszakmából nem igazán lehet megélni; a szusis föllépésért huszonötezer forintot kapott. Épp minap számolta össze, hányféle, különböző tevékenységi területen tudna elhelyezkedni, és tekintélyes mennyiség jött ki. – S nekem nem csak önmagamra kell gondolnom – mondja –, egyedüli gyermek vagyok a családban, és nemsokára én támogatom majd szüleimet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szövetségben a gazdákkal

Szakács Imre, Lukácsi István, és az FKGP megyei vezetője együttműködési megállapodást írt alá. Tovább olvasom