Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Év eleji naptárdivat

Átalakult a naptárok vásárlási és ajándékozási szokása, lassan kiszorítja őket az elektronika. 
Az elmúlt évtizedben átalakult a naptárok vásárlási és ajándékozási szokása, mint ahogyan a naptár funkciója is, amelyet jelentős részben   átvettek a komputerek és a mobiltelefonok. 

Míg másfél évtizeddel ezelőtt szinte kötelező volt minden nagyobb cégnek egy-egy reprezentatív falinaptárt készíteni - és mellé hasonló kis kártyanaptárt is - addig ma az idő és a feladatok számontartásában megnőtt a szerepe az elektronikának: a számítógép és a mobiltelefon sok ezerszer több információt, telefonszámot, email-címet rögzít és aktuális teendőre figyelmeztet, mint bármilyen vastag naptár. 
Ennek ellenére sok - főleg kisebb - irodában, vagy hivatalban   volt tapasztalható tavaly is, hogy a magazinokból kivágható mutatós   falinaptárakat előszeretettel kifüggesztik, mert díszítő funkciójuk   sem elhanyagolható. 

A telefonszámok átírása, amely minden év végén a "nem szeretem"   feladatok közé tartozik, a fiatalok körében gyakorlatilag megszűnt,   hiszen a számokat a mobiltelefon memóriájába írják bele. De mi van,   ha a mobil elvész vagy ellopják? Mégis van tehát értelme egy   hagyományos telefonregiszternek. 

A naptármániások körében a legnépszerűbbek a hordozható, több   funkciós, könyv alakú kisokosok, amelyekbe jegyzetelni is lehet és   névjegykártyától a tollig mindent elbírnak.  

A falinaptárok divatja végképp letűnni látszik, sok cég fölös luxusnak érzi a minden év végén a szemétládába süllyesztett, olykor komoly képzőművészeti értékkel bíró naptárak megterveztetését és   kinyomtatását. Viszont divatba jött - külföldi mintára - a múzeumok   kis boltjaiban kapható művészeti, "Taschen" féle naptárak vásárlása,   amelyeket az év elmúltával gyakran bekereteztetnek, és előszobába   vagy folyosóra szánnak lakásdekorációnak.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is beadta pályázatát

Sopron a jelentkezési határidő lejárta előtt egy nappal adta be pályázatát az Európa Kulturális… Tovább olvasom